ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένωσης Συνταξιούχων Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕΈνωση Συνταξιούχων Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕ                                                    

                                                                                  Αθήνα, 6-2-2014

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ στα κεντρικά γραφεία  γιατί, μετά από 35 και πάνω χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο ΙΓΜΕ, νυν ΕΚΒΑΑ, αντιμετωπίζουν την ανάλγητη τακτική, Διοίκησης  και Υπουργείου, που αρνούνται την εκπλήρωση υποχρεώσεων τους που απορρέουν από Συλλογικές Συμβάσεις, Νόμους και ασφαλιστήριο Συμβόλαιο.
·      Η Διοίκηση του ΙΓΜΕ αμφισβητεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από το 1988.  Σήμερα, 25 χρόνια μετά και αφού έχουν ήδη αποζημιωθεί πάνω από 600 συνάδελφοι μας, έρχεται να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του στα δικαστήρια, επιλέγοντας τη προσωρινή μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον, που επιβαρύνει όμως ήδη το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας και την καταβολή των δικαστικών εξόδων, αφού οι δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν μέχρι στιγμής τους συνταξιούχους.
·      Από τον Οκτώβριο του 2010 η Διοίκηση του ΙΓΜΕ, νυν ΕΚΒΑΑ, έχει σταματήσει να καταβάλλει ακόμα και τις αποζημιώσεις λόγω αποχώρησης στους συναδέλφους (Ν. 2112, ΕΣΣΕ 1996), αναγκάζοντας τους να καταφεύγουν, ακόμα και για αυτές στα δικαστήρια, υφιστάμενοι το αντίστοιχο κόστος σε καθυστερήσεις και δικαστικά έξοδα. Και ενώ εδώ και ενάμισι χρόνο άνοιξε ένας δρόμος για την κάλυψη των υποχρεώσεων του ΕΚΒΑΑ μέσω του κονδυλίου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου έστω για τους συναδέλφους που αποχώρησαν μέχρι τον 9ο/2011 και με θετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου, σήμερα και παρά τις υποσχέσεις που μας είχαν δοθεί από τον περασμένο Οκτώβρη, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους δικαιούχους.
Οι συνταξιούχοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ
-      οι υποχρεώσεις του ΕΚΒΑΑ να περιληφθούν στο κονδύλι των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
-      Το ΥΠΕΚΑ να σταματήσει την κωλυσιεργία και να αξιοποιήσει τη θετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου.
και προειδοποιούν ότι, πέραν από τη νομική διεκδίκηση και την προσφυγή στους αρμόδιους φορείς (Επιθεώρηση Εργασίας), μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, συνταξιούχους και εν ενεργεία, και τους συλλογικούς φορείς τους, Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ και ΕΣΤΥ ΙΓΜΕ, θα κλιμακώσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

                                           το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: