17 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου 17/03/2014


Αχαρνές, 17 - 3 - 2014
Α.Π. 31 /6.2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



Εδώ και τέσσερεις μήνες το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τη δρομολόγηση των νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αποκαταστήσουν τις λειτουργικές δυνατότητες του ΙΓΜΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας.
            Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ δρομολογεί μέσω προεδρικού διατάγματος (!!!) την εφαρμογή των πορισμάτων από μια στημένη γνωμάτευση επιτροπής μελών των EuroGeoSurveys, που οδηγούν το ΙΓΜΕ σε πλήρη αποδυνάμωση από κάθε δυνατότητα υλοποίησης του ερευνητικού του έργου και προτείνεται ένας ρόλος για το ΙΓΜΕ απλού διαχειριστή των γεωδεδομένων.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, με  ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις:
  • με την πραγματοποίηση διήμερης λειτουργικής κατάληψης του κτηρίου, την Τρίτη 18-3-2014 και Τετάρτη 19-3-2014.
·         Την  ΠΕΜΠΤΗ, 20-03-2014 24ωρη απεργία και  αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 στο Ξενοδοχείο Χίλτον), όπου  θα παραβρίσκεται ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης απαιτώντας άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία δια του Υπουργού εδώ και τρείς μήνες αλλά και πρόσφατα δια της Γεν. Γραμματέας του ΠΕΚΑ κ. Γιαννακοπούλου , δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί αλλά με διαρκείς προσχηματικές αναβολές δεν υλοποιεί την δέσμευση της.
Στα πλαίσια αυτά,
ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ) TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: