01 Μαρτίου 2014

“ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ”.


Αχαρνές, 25-02-2014
         ΑΠ. : 15 /6.2
      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ”.

Εδώ και τέσσερεις μήνες το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλίματικής Αλλαγής, αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τη δρομολόγηση των νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα αποκαταστήσουν τις λειτουργικές δυνατότητες του ΙΓΜΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας.   
Παράλληλα, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ δρομολογεί την εφαρμογή των πορισμάτων από μια στημένη γνωμάτευση επιτροπής μελών των EuroGeoSurveys (τα συγκεκριμένα μέλη της ήταν από ανταγωνίστριες χώρες), που προτείνουν ένα ΙΓΜΕ νέου τύπου!!!, που δεν θα ασχολείται ούτε με τη με βασική έρευνα υποδομής ούτε με την εφαρμοσμένη έρευνα.
Στα πλαίσια αυτά ο κ. Πρόεδρος σε πρόσφατη παρουσία του στην Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, αντί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε η Ελληνική Βουλή για το παρόν και το μέλλον του ΙΓΜΕ, προτίμησε, προφανώς λόγω της άγνοιάς του για τα αντικείμενα του ΙΓΜΕ αλλά και δικών του προσωπικών ενδιαφερόντων (μετεωρολόγος), να παρουσιάσει το “Όραμα” του για το ΕΚΒΑΑ απαξιώνοντας το κύριο αντικείμενο του ΙΓΜΕ. Σαν επιστέγασμα όλων αυτών των ενεργειών του κ. Προέδρου ήταν οι νέες προκλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Προέδρου του για τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο παρουσιάζοντάς το άμεσα ή έμμεσα ως άντρο λαμογιάς.
Το Συνδικάτο θεωρεί ότι απαιτείται μια νέα τοποθέτηση για το θέμα του ρόλου και του μέλλοντος του ΙΓΜΕ σε σχέση με την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ διοργανώνει την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, και ώρα 11:30 πμ, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48-Β & Μάρνη,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ με θέμα
“ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ”.

Καλούμε εκπροσώπους Πανεπιστημιακών Φορέων, Ερευνητικών Κέντρων, Επιμελητηρίων, Αυτοδιοικητικών Φορέων, Επιστημονικών Συλλόγων, Συνδικάτων και Κομμάτων να συμβάλλουν ενεργά στην Συνέντευξη Τύπου.
Για μια πρώτη ενημέρωση, σας διαβιβάζουμε συνοπτικό ενημερωτικό Υπόμνημα για αυτές τις νέες εξελίξεις στο ΙΓΜΕ. Ενημερώνουμε επίσης τα Μ.Μ.Ε. ότι κατά τη συνέντευξη θα παρουσιαστούν αναλυτικές και συγκεκριμένες πληροφορίες, τόσο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις διάλυσης του ΙΓΜΕ, όσο και για το θετικό έργο που ακόμα και σήμερα επιτελεί το ΙΓΜΕ (π.χ. ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων, άμεση συνδρομή στην αποτίμηση των επιπτώσεων από το σεισμό στην Κεφαλονιά και στη δρομολόγηση της αντιμετώπισής τους).


ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: