26 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου 25/2/2014




Αχαρνές, 25 - 2 - 2014
Α.Π.   13/6.2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ, 27-02-2014 και αγωνιστική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στις 13:00 στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (Μεσογείων 119), απαιτώντας άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία δια του Υπουργού κ. Μανιάτη εδώ και τρείς μήνες αλλά και πρόσφατα δια της Γεν. Γραμματέας του ΠΕΚΑ κ. Γιαννακοπούλου , δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί αλλά με διαρκείς προσχηματικές αναβολές δεν υλοποιεί την δέσμευση της.
Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια τους της λειτουργικής κατάληψης του Ινστιτούτου που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τη  Δευτέρα 24-2-2014, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και υπονομευτική τακτική  του κ. Προέδρου του ΕΚΒΑΑ,  που ως «πολιτικός λαγός» εξακολουθεί να λασπολογεί εις βάρος των εργαζόμενων και να υπονομεύει με τις αδιαφανείς ενέργειες τις Διοίκησής του, το ρόλο και την προοπτική του ΙΓΜΕ με σκοπό την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων και τελικά ξεπουλήματος του Ορυκτού Πλούτου.
Καλούμε την ύστατη ώρα να αναλάβει το Υπουργείο τις ευθύνες του και να συναντηθεί με το Συνδικάτο προκειμένου να μπει φραγμός στον κατήφορο που σπρώχνει το Ινστιτούτο.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, αξιολογώντας την όλη διαμορφωμένη κατάσταση, ενέκριναν ΟΜΟΦΩΝΑ στην έκτακτη γενική συνέλευση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Και στα πλαίσια αυτά,
ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ) TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: