02 Απριλίου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 1 4 2014



Αχαρνές, 1 - 4 - 2014
Α.Π.   37/6.2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ, 3-4-2014 και αγωνιστική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στις 13:30 στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (Μεσογείων 119), απαιτώντας λύσεις από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στα χρονίζοντα προβλήματα του ΙΓΜΕ.
Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της 4ήμερης λειτουργικής κατάληψης του Ινστιτούτου που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και υπονομευτική τακτική  του κ. Προέδρου του ΕΚΒΑΑ,  που  υπονομεύει με τις αδιαφανείς ενέργειες της Διοίκησής του, το ρόλο και την προοπτική του ΙΓΜΕ με σκοπό την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων και τελικά ξεπουλήματος του Ορυκτού Πλούτου, κάτι που επιβεβαιώνεται και με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που ετοιμάζει, το οποίο υποβαθμίζει το Ινστιτούτο αλλοιώνοντας τη δομή και το ρόλο του!
Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει προϋπολογισμός για το 2014 για το ΙΓΜΕ, με αποτέλεσμα:
  • Κάποια έργα που είχαν ξεκινήσει σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
  • Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους επί τρεις μήνες.
  • Δεν καταβλήθηκαν ούτε οι αποζημιώσεις των συνταξιούχων που αποχώρησαν από το 2010!
Καλούμε τον Υπουργό ΠΕΚΑ την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του, να συναντηθεί με το Συνδικάτο προκειμένου να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στα προβλήματα του ΙΓΜΕ  για να μπει φραγμός στον κατήφορο που σπρώχνει το Ινστιτούτο στην υποβάθμιση και εν τέλει την διαλυσή του, αν εφαρμοστεί το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα που έχει προτείνει ο Πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ με τις ευλογίες και την κάλυψη του πρωην Αν. Υπ. ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη!
Και στα πλαίσια αυτά,
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ) TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.
                ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 


ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: