ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

29 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-3-2016


Αχαρνές, 28-3-2016
ΑΠ 46/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, αποφάσισαν ομόφωνα  3ωρη Στάση Εργασίας 12.30 – 3.30 μμ, για την Τετάρτη 30-3-16 και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119) στις 13.00 μμ.
Η καθυστέρηση στην έγκριση του Τακτικού Προϋπολογισμού, στη χρηματοδότηση των έργων, η συνεχής προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων αλλά και η λειτουργική αμφισβήτηση του Ινστιτούτου στερούν τη δυνατότητα υλοποίησης, των κρίσιμης σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ερευνητικών έργων του ΕΣΠΑ. Ακόμη και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας για τα προβλήματα των εργαζόμενων και τη λειτουργία και το έργο του ΙΓΜΕ μας ανησυχούν ιδιαίτερα.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την έρευνα και αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, υπέρ του λαού, παρά το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους εδώ και δυο μήνες δεσμεύτηκε για την λύση κάποιων έστω προβλημάτων.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον Υπουργό θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στη βάση αυτή καλούμε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον Ορυκτό Πλούτο (ΑΕΙ, Επιμελητήρια, ΟΤΑ), τα Συνδικάτα του κλάδου, τα Κόμματα, αλλά και όλο το Λαό να συμπαραταχθεί στον δίκαιο αγώνα για την αναβάθμιση του ΙΓΜΕ και όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν τον αγώνα μας.

ΤΟ ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: