12 Μαρτίου 2016

Ερώτηση της Ευρωκ. Ομάδας του ΚΚΕ για τα «άμεσα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ» και απάντηση από την ΕΕ

Απαράδεκτη η απάντηση της ΕΕ, πετάει το μπαλάκι στην Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία με την σειρά της επικαλείται τις δεσμεύσεις που έχει στην ΕΕ και όσο για τα προβλήματά μας, καθώς και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων "κωφεύει" ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ, εμπαίζοντας και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ αλλά και την αγωνία των άνεργων απολυμένων συναδέλφων μας συμβασιούχων!
Αισθάνομαι ότι όσοι απομείναμε έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπίσουμε την ύπαρξη του ΙΓΜΕ συνεχίζοντας τον Αγώνα που ξεκινήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον χωρίς την παραμικρή "συναίνεση" για να φτάσουμε στον πάτο, όπως επιθυμούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται εναντίον μας.
Αν το πιστέψουμε ΟΛΟΙ, θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και η νίκη αυτή θα είναι προς όφελος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
Καλή Δύναμη σε όλους το Κεφάλι Ψηλά!!
Δημ. Μπάτης

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Αντονέλλα Μάλεν <antonella@eurogroup.kke.gr>
Ημερομηνία: 7 Μαρτίου 2016 - 12:01 μ.μ.
Θέμα: Ενημερωτικά - Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα «άμεσα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ» και απάντηση από την Επιτροπή
Προς: syndikatoigme@gmail.com

Καλημέρα σας,

Σας προωθώ ενημερωτικά, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, την ερώτηση που καταθέσαμε το Δεκέμβρη σχετικά με τα «άμεσα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ» όπως και την απάντηση που λάβαμε στις 26/02/2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-015701/2015

προς την Επιτροπή

Άρθρο 130 του Κανονισμού

Sotirios Zarianopoulos (NI)

Θέμα: Για τα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στην Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο διάλυσης λόγω της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έμπειρο προσωπικό συνταξιοδοτείται χωρίς αναπλήρωση. Ενδεικτικά, από τους 393 εργαζόμενους το 2011 έχουν απομείνει 208 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα.

Το ΙΓΜΕ ανέλαβε ερευνητικά έργα που εγκρίθηκαν το διάστημα 2010 - 2012 για χρηματοδότηση ύψους 28,5 εκατομμύρια EUR από το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων, προσελήφθησαν 62 εργαζόμενοι, ειδικοί ερευνητές και τεχνίτες (που σε καμία περίπτωση βέβαια δεν αναπληρώνουν τα μεγάλα κενά) με συμβάσεις που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2015.

Αν δεν εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση μετά τον Δεκέμβριο, οι 62 συμβασιούχοι θα απολυθούν και θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, ενώ θα είναι δυσχερής - αν όχι αδύνατη - η ολοκλήρωση των έργων.

Ερωτάται η Επιτροπή :

Τί μέτρα προτίθεται να πάρει για την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης, προκειμένου να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι και πώς τοποθετείται στο αίτημα για στελέχωση του Ινστιτούτου με μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις απασχόλησης και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα;

EL

E-015701/2015

Απάντηση της κ. Thyssen

εξ ονόματος της Επιτροπής

(26.2.2016)

Τα έργα που εγκρίθηκαν το διάστημα 2010-2012, στα οποία αναφέρθηκε το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, κατά την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013 ήταν επιλέξιμα για δαπάνες έως τις 31/12/2015. Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα έργα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έως τότε, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών πληρωμών των συμβασιούχων υπαλλήλων που εργάζονται για την υλοποίηση των έργων. Νέα ερευνητικά έργα σχεδιάζονται την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.

Οι συμβάσεις απασχόλησης, οι κανονιστικές ρυθμίσεις και οι πολιτικές προσλήψεων στα ινστιτούτα και τους φορείς του δημόσιου τομέα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ. Οι ελληνικές εθνικές αρχές είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του οργανισμού, καθώς και το είδος της σύμβασης απασχόλησης (π.χ. αορίστου ή ορισμένου χρόνου), και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού βάσει του εθνικού δικαίου και του δικαίου της ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: