22 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη συνάντησης & πολιτικής παρέμβασης για την επιβίωση του σωτηρία του ΙΓΜΕ


Αχαρνές, 22 - 11 – 2016
Α.Π.   198/6.3

ΠΡΟΣ:   -   Αν. Υπ. Οικονομικών,                          κ. Γ. Χουλιαράκη
ΚΟΙΝ:   -   Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας,            κ. Γ. Σταθάκη



Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη συνάντησης & πολιτικής παρέμβασης για την επιβίωση του σωτηρία του ΙΓΜΕ

Κύριε Υπουργέ,
Με επανειλημμένα προηγούμενα έγγραφά μας σας γνωστοποιήσαμε τα ιδιαίτερα οξυμένα μείζονος σημασίας προβλήματα του ΙΓΜΕ, όπως των προσλήψεων, των επαπειλούμενων κατασχέσεων λόγω οφειλών από το ΙΓΜΕ που δεν αντιμετωπίζονται με τους ελλειματικούς προϋπολογισμούς 2016 και 2017, ενώ ακόμα και η προσωρινή εκτόνωση που θα μπορούσε να επιφέρει η έκτακτη χρηματοδότηση που έχει ζητήσει η Διοίκηση του ΙΓΜΕ και το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας πελαγοδρομεί μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Παράλληλα ζητούσαμε άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας παρουσιάσουμε και δια ζώσης την κρισιμότητα των προβλημάτων αυτών, καθώς και τις προτάσεις μας για τη δρομολόγηση της επίλυσής τους. Αναγκαστήκαμε επιπλέον να προχωρήσουμε στις 26-10-2016 σε κινητοποίηση και συγκέντρωση στο ΓΛΚ προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την έλλειψη εκ μέρους του Υπουργείου σας ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης αυτής ήταν η στοιχειώδης δέσμευση να μεταφερθούν στην Διευθύντρια του Γραφείου σας και προς εσάς τα αιτήματά μας.

Δεδομένου όμως ότι ήδη περνά ένας μήνας χωρίς τις αναγκαίες ενέργειες του Υπουργείου σας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ενώ καθυστερεί ακόμα και αυτή η επιχορήγηση του τελευταίου τετραμήνου του Τακτικού Προϋπολογισμού 2016, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις προς το Γ.Λ.Κ. τις επόμενες μέρες, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Την άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους η επίλυση αυτών των οξύτατων προβλημάτων του ΙΓΜΕ, που θα αποτρέψουν αυτό που ακόμα και η τροϊκανική κυβέρνηση του 2011 απέτυχε να καταφέρει: τον θάνατο του ΙΓΜΕ, ενός Ινστιτούτου μακροχρόνιας αναπτυξιακής προσφοράς, η εύρυθμη λειτουργία του οποίου μόνο κέρδος μπορεί να φέρει προς όφελος του λαού και του τόπου.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Μπάτης

Γιάννης Μαυρογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: