20 Ιουνίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ιούνιος 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  Ι.Γ.Μ.Ε.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Ιούνιος 2017



Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Για πρώτη φορά ύστερα από 30 περίπου χρόνια κατεβαίνει στον χώρο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ παράταξη με συγκεκριμένο ταξικό προσανατολισμό, που συσπειρώνεται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ).
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα από την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας αλλά και ευρύτερα στο Συνδικαλιστικό κίνημα, που φάνηκε καθαρά το τελευταίο διάστημα, ότι κινούνται απειλητικά δυνάμεις εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που είναι ότι χειρότερο για ένα σωματείο όταν αυτές επικρατήσουν και μάλιστα σε μια εποχή που ήδη διανύουμε τον 7ο χρόνο μνημονικών πολιτικών με συνεχές και ανελέητο τσάκισμα της Εργατικής Τάξης, με συνεχείς μειώσεις μισθών, απολύσεις, καταστρατήγηση των κεκτημένων δικαιωμάτων που επί ένα αιώνα τουλάχιστον κατακτήθηκαν με Αγώνες και Αίμα από την Εργατική Τάξη με εκατοντάδες χιλιάδες θυσίες αγωνιστών με πρωτοπόρους τους Κομμουνιστές, που δεν λύγισαν ούτε σε εξορίες ούτε σε εκτελέσεις ούτε σε φυλακές. Αυτή την Αγωνιστική παρακαταθήκη οφείλουμε να την συνεχίσουμε για να τιμήσουμε με Αγώνες τις θυσίες τους, για να οδηγηθούμε σε μια άλλη κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πήρε την σκυτάλη τον Γενάρη του 2015 από την προηγούμενη Κυβέρνηση, συνεχίζει στην ίδια ανελέητη αντεργατική πολιτική κατεύθυνσή, που αποδείχτηκε όχι μόνο η πιο αδίστακτη αλλά και η πιο «κατάλληλη» για να περάσει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με την λιγότερη αγωνιστική αντίσταση από το κίνημα. Εξαίρεση αποτελούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που την πολεμούν διαρκώς από το 2015 στον δρόμο της Αντίστασης και της Ανατροπής αλλά και Συνδικάτα με φιλότιμο, όπως το δικό μας το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Όταν ανέλαβε την εξουσία με πολλά ψέματα και «ελπίδα» που έταζε στον Λαό, σχεδόν το υπόλοιπο αγωνιστικό κίνημα υποχώρησε, καθηλώθηκε και στη χειρότερη εκδοχή του, στηρίζει την κυβέρνηση για να ψηφίζει «ανενόχλητη» αντιλαϊκά μέτρα.
Ο εργοδοτικός, διοικητικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός, είναι ο εχθρός των Συνδικάτων και του Λαϊκού κινήματος!
Οι αρνητικές εξελίξεις υποβάθμισης στο ΙΓΜΕ, αλλά σε όλους τους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (όπως πχ την μεταφορά τους στο υπέρ-ταμείο) είναι αποτέλεσμα πολιτικών της ΕΕ που επιβάλλονται από το μεγάλο κεφάλαιο προς αύξηση των κερδών του, μέσω όλων των Κυβερνήσεων που εκτελούν με ακρίβεια αυτές τις πολιτικές, προκειμένου να τις συρρικνώσουν έως ότου τους αφανίσουν για να ελέγχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα, για να πηγαίνουν τα κέρδη στο κεφάλαιο και η ζημιά στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα παύουν να ισχύουν οι ΣΣΕ και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από πιθανά κέρδη που θα έχουν αυτοί οι οργανισμοί από τις υποτιθέμενες «επενδύσεις».
Η τρίμηνη απληρωσιά που επικρατεί στον χώρο μας δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι μεθοδευμένο σχέδιο της Κυβέρνησης, έγκλημα εκ προ μελέτης, για να σπάσει  την ενότητα μας και να μας διχάσει με τους συνταξιούχους.
Ένα τέτοιο Επιχειρησιακό σχέδιο (δήθεν προσωρινό) παραλίγο να περάσει το 2016 στο ΔΣ του ΙΓΜΕ που θα μετέτρεπε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ σε ένα ολοκληρωμένο ΣΔΙΤ που θα το οδηγούσε σε πλήρη διάλυση. Με παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΓΜΕ απετράπη (προς το παρόν….;;) και στάλθηκε στο ΥΠΕΝ διορθωμένο όσο γινόταν.
Αποδείχτηκε άλλωστε και με την απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ που κατατέθηκε στις 8/5/2017 και απάντησε ο Υπουργός ΠΕΝ στην Βουλή την Παρασκευή 16/6/2016, θρασύτατα και προκλητικά, ότι με «νομοθετική ρύθμιση» θα μας φάει όλα τα χρήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ που είναι μισθολογικό μας δικαίωμα μέσω ΕΣΣΕ, γεγονός που έχει αναγνωριστεί στο Άρειο Πάγο και σε πάμπολες εφετειακές αποφάσεις. Παρόμοιο νομικό πραξικόπημα δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση και μας παραπέμπει στην 7ετία των συνταγματαρχών του «αποφασίσουμε και διατάσσουμε».
Ήδη στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Ιούνη καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ραντεβού με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Λιάκο Δημήτρη για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ινστιτούτο σε επίπεδο γραφείο Πρωθυπουργού, για να μετατεθεί η απόλυτη ευθύνη για τα ζητήματα του ΙΓΜΕ στο ανώτατο Κυβερνητικό κλιμάκιο.
Παρότι για μια ακόμη φορά, πολλοί συνάδελφοί μας αρνήθηκαν να απεργήσουν και να βρίσκονται στην κινητοποίηση ως όφειλαν, οι σύμμαχοι μας ήταν εκεί, όπως αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που συμπαραστάθηκε στον Αγώνα μας, με 5 σωματεία και 30 περίπου αλληλέγγυους μαχητές.
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!


Προειδοποιήθηκε ό κ. Λιάκος (Υφ. παρά τω Πρωθυπουργό) από τον πρόεδρο του Συνδικάτου στη συνάντηση της 16ης Ιουνίου 2017, ότι αν η Κυβέρνηση πέσει σε τέτοιο ολίσθημα θα καταγγελθεί παντού και ο πόλεμος θα είναι μέχρι εσχάτων.
Ο λόγος που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να κλείσουν το ΙΓΜΕ είναι ο οργανωμένος αγώνας του Συνδικάτου που Αντιστάθηκε στις επιθέσεις όλων των Κυβερνήσεων, ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια και απέτρεψε μέχρι στιγμής το κλείσιμο του Ινστιτούτου.
Από 1284 εργαζόμενοι που είμαστε το 1992, τώρα είμαστε κάτω από 200 με φθίνουσα πορεία,από την εγκληματική αδιαφορία που δείχνουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις.
Η παράταξή μας υπόσχεται να συνεχίσει αυτό τον Αγώνα, ενάντια σε κάθε εμπόδιο διοικητικού-εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για την διεκδίκηση όλων των κλεμμένων των μισθών και δικαιωμάτων μας. Η επιτυχία αυτών των στόχων δεν εξαρτάται από την διάθεση μιας παράταξης, αλλά από την συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε αυτή την κατεύθυνση. Εργαζόμενοι οι οποίοι δεν συμμετέχουν στον Αγώνα αυτό, ή το χειρότερο τον σαμποτάρουν, ή κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό, η Κυβέρνηση τους θεωρεί «συμμάχους» της και «στυλοβάτες» με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην έχει θετική έκβαση.
Στον χώρο μας έχουμε την πολυτέλεια να υφίσταται και ένας «επιστημονικός» σύλλογος που προσπαθεί να υπονομεύσει και να «αντικαταστήσει» το συνδικάτο παίζοντας διασπαστικό και επικίνδυνα διχαστικό ρόλο, αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά επιστημονικά ζητήματα που θα μπορούσε να βοηθήσει το Συνδικάτο αλλά και το ΙΓΜΕ.
Έφτασε δε στο σημείο να καλεί σε «συγκέντρωση» όλους τους εργαζόμενους και να συζητά να αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράφει …επιχειρησιακές συμβάσεις που είναι αποκλειστική ευθύνη του Συνδικάτου. Οι συνάδελφοι μέλη που Συνδικάτου που συμμετείχαν σε αυτή την «συγκέντρωση» έκαναν τεράστιο λάθος, διότι στρέφονται ενάντια στις διεκδικήσεις μας και του Αγώνα μας.
Ο συγκεκριμένος σύλλογος όχι μόνο ποτέ δεν συμμετείχε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Συνδικάτου, αλλά τις υπονόμευσε και συνεχίζει να τις υπονομεύει ακόμη και με «δούρειους ίππους» που έχουν παρεισφρήσει στο Συνδικάτο με στόχο και σκοπό να το διαλύσουν και επόμενα το ΙΓΜΕ.
Το υποκριτικά χυδαίο ενδιαφέρον του ότι δήθεν θέλει να «σώσει» το ΙΓΜΕ από τους συνταξιούχους με την κανιβαλιστική δικαστική επίθεση εναντίον τους, εξυπηρετεί τον Υπουργό ΠΕΝ και την κυβέρνηση που ανενόχλητη σύντομα θα φέρει νέο νόμο για το ΙΓΜΕ και την ΕΘΝΙΚΗ όπου θα χάσουμε, όλα τα λεφτά μας ΟΛΟΙ, αλλά και θα οδηγηθούμε σε ένα «νέο» ΙΓΜΕ χωρίς τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Παρότι και το Συνδικάτο συμμετέχει σε αυτή τη αποτρόπαια συνδικαλιστικά πράξη με απόφαση της πλειοψηφίας της Γεν Συνέλευσης, η παράταξή μας δεν συμμετέχει πλέον σε αυτό τον κανιβαλισμό που είναι ουσιαστικά ενάντια στις διεκδικήσεις μας και σπάει το μέτωπο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΕΣΤΥ για την ολική λύση του προβλήματος, που είναι να καταβληθούν τα χρήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ για όλους το συντομότερο, με έντιμο συμβιβασμό που πρότεινε το Συνδικάτο και ήδη υποχρεώθηκε η πολιτική ηγεσία να συγκαλέσει 2 φορές την επιτροπή. Αντί όμως ο Υπουργός να την συνεχίσει να βρεθεί λύση, προτίμησε κουτοπόνηρα, αλλά και με μέθοδο, να αφήσει να προχωρήσουν οι κατασχέσεις, να παραιτηθεί η Διοίκηση, να διχαστεί το προσωπικό του ΙΓΜΕ με τους συνταξιούχους, να ταπεινώσει τους εργαζόμενους με ήδη 3 μήνες χωρίς μισθό και ποιος ξέρει ακόμη πόσους και ορθά κοφτά ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ΙΓΜΕ και των νόμων του για να μην μας δώσει ούτε ένα ευρώ από το συμβόλαιο…!
Κατά την γνώμη μας αυτή του η διάθεση για το νομικό πραξικόπημα που το ομολόγησε και την Βουλή, θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντι στον δρόμο και αν είμαστε όλοι μαζί, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΓΜΕ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ!
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ!
Η αγωνιστική διεκδίκηση θα δοθεί για όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα που ήδη είχαν προχωρήσει στην διαμεσολάβηση με θετική διάθεση από την απελθούσα διοίκηση, που επιτεύχθει με αγώνα (μόνο με όσους αγωνιστήκαμε) και μια ημέρα πριν που πιθανά θα υπογράφαμε, κουτοπόνηρα η απελθούσα διοίκηση παραιτήθηκε δια του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή, με το σκεπτικό μην την πατήσουν και πάνε ..φυλακή!
Το πρόγραμμα δράσης δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το πρόγραμμα δράσης αυτού του Συνδικάτου που είχε μια θρυλική Αγωνιστική Νικηφόρα πορεία που κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια και όχι μόνο, αποκτήσαμε τον σεβασμό όλου του ταξικού κινήματος, όπως του ΠΑΜΕ, αλλά και του ΚΚΕ που στήριξε και στηρίζει τον αγώνα μας έμπρακτα μέσα και έξω από την Βουλή.
Η αποψή μας σχετικά με τις δικαστικές διεκδικήσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν είναι ότι χρησιμοποιούμε και αυτή την μορφή διεκδίκησης δικαστικού Αγώνα και προσπαθούμε να πετύχουμε νίκες, αλλά μέσα σε ένα σύστημα βάρβαρο που η δικαιοσύνη το εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όταν όμως και σε αυτό το σύστημα πετυχαίνουμε νίκες όπως με τη ΕΘΝΙΚΗ, 25% κλπ, τότε επίσης η κεντρική εξουσία (κυβέρνηση) αλλάζει τους νόμους για τα χάσουμε όλα, όπως κάνει και η σημερινή, έχοντας το θράσος να αυτοαποκαλείται ακόμη «αριστερή»..! Άρα οι διεκδικήσεις θα πρέπει να στρέφονται με καθαρό Αγωνιστικό τρόπο εναντίον του πραγματικού εχθρού που είναι το καπιταλιστικό σύστημα, ο ιμπεριαλισμός που για να επικρατήσει παγκοσμίως δημιουργεί πολέμους, φτώχεια, απολύσεις, ανεργία, εξαθλίωση με παράλληλη υψηλή κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που εκφράζονται σήμερα από επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους.
Ο ρόλος του ΙΓΜΕ στην 65χρονη πορεία του έδωσε με το επιστημονικό του έργο τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη αυτού του τόπου, που όμως τον καρπώθηκε το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του Λαού.
Αρά το συνθήματά μας «ΙΓΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ» και «Ο ΟΡΥΚΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ» είναι πάντα επίκαιρα και στην πρώτη γραμμήτης διεκδίκησης.
Στα πλαίσια των διεκδικήσεων για το ΙΓΜΕ, πρωτίστως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διότι το ΙΓΜΕ συρρικνώνεται συνεχώς και επικίνδυνα λόγω των συνταξιοδοτήσεων και αυτή την στιγμή έχει ξεπεράσει κατά πολύ την κόκκινη γραμμή κινδυνεύοντας να κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε το έργο που του έχει ήδη ανατεθεί. Η κάθε αντίθετη «ρεαλιστική» άποψη που δεν στηρίζει αυτή την διεκδίκηση για την ουσιαστική ενίσχυση του ΙΓΜΕ, «βοηθάει» την πολιτεία να το κλείσει μια ώρα αρχύτερα.
Σχετικά με τις εκλογές του Συνδικάτου, το «ενιαίο ψηφοδέλτιο» έχει κλείσει τον κύκλο του, αφού εκφράζονται ανοιχτά ομάδες με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό που θα πρέπει να εκφραστούν με παραταξιακά ψηφοδέλτια. Η παράταξή μας σε κάθε περίπτωση δεν θα δώσει την ευκαιρία να κρυφτούν σε ένα υποτιθέμενο «ενιαίο» ψηφοδέλτιο οι κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Αυτοί θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, να τους δούμε, να ακούσομε την διακήρυξή τους για να βγάλει ο καθένας από μας συμπεράσματα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η ψήφος του καθενός είναι μια δύναμη με μεγάλη αξία και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ διεκδικεί αυτή την ψήφο για να έχει έδρες και λόγο στο ΔΣ του Συνδικάτου. Όχι μόνο δεν πρόκειται να συναινέσει ή να συνεργαστεί με δυνάμειςεργοδοτικές αλλά θα τις καταγγέλλει για τις αντεργατικές πράξεις τους σε εσάς, αλλά και σε όλο το κίνημα.
Η τακτική «πάμε όλοι μαζί» χωρίς να ξέρουμε πού, πώς και με ποιους, «ρίχνει νερό στο μύλο» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσπαθεί να πάρει «το πάνω χέρι» και στον χώρο μας το ΙΓΜΕ με την επίθεση στο Συνδικάτο από «διάφορους» που μέχρι πρόσφατα όχι μόνο δεν είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους, αλλά βριζόντουσαν με μένος ό ένας εναντίον του άλλου, τώρα «ενώθηκαν» για να καθαιρέσουν το Προεδρείο του Συνδικάτου λίγες μέρες πριν τις εκλογές, χρησιμοποιώντας τα «όπλα» τους που είναι η διάσπαση, η τρομοκρατία και με υποσχέσεις ότι «όλα θα πάνε καλύτερα» αν αφήσουμε τους αγώνες και κάνουμε «επιτροπές σοφών με ευγενείς πτυχιούχους» που θα συνομιλήσουν «αλλιώς» με τους αρμόδιους.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ!
Η παράταξη που θα πάρει περισσότερους ψήφους θα κάνει και το προεδρείο. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς ψηφίζουμε. Αν κάνουμε λάθος, οι επόμενες εκλογές θα είναι το 2019, αν θα υπάρχει ΙΓΜΕ μέχρι τότε.
Σας καλώ λοιπόν όλους όσους βρεθήκαμε σε αυτό τον Αγώνα τα τελευταία χρόνια που με συνείδηση και προσωπικές θυσίες Αγωνίζεστε, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της παράταξης με την συμμετοχή σας σε αυτό, ή έστω με την ψήφο σας στις κάλπες. Αλλά και εσείς που ίσως δεν συμμετέχετε τόσο πολύ στις κινητοποιήσεις, εκτιμάτε θετικά και ηθικά την πρωτοβουλία αυτή είστε ευπρόσδεκτοι στο ψηφοδέλτιο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ «ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ», ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: