06 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-7-2017 Α.Π. 161/6.2


Αχαρνές, 6-7-2017
Α.Π. 161/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τρίμηνοι συνεχείς πολύμορφοι Αγώνες των εργαζομένων του ΙΓΜΕ έφεραν ένα μεσοβέζικο αποτέλεσμα, με την εσπευσμένη κατάθεση τροπολογίας προχτές στην Βουλή. Επόμενα ανοίγει ο δρόμος για τον άμεσο διορισμό Διοίκησης στο Ινστιτούτο, για να κινήσει τις διαδικασίες της πληρωμής τεσσάρων μισθών των εργαζομένων και την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του.
Ο Υπουργός ΠΕΝ έφερε νύχτα και ξαφνικά μια τροπολογία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να κριθεί αντισυνταγματική στο πρώτο δικαστήριο, χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους έστω για 1-2 μέρες πριν την καταθέσει για να πουν την γνώμη τους, με στόχο την προσωρινή 12-μηνη μετάθεση του προβλήματος λειτουργίας του ΙΓΜΕ.
Το ερώτημα είναι γιατί μια τέτοια απλή “ρύθμιση“ δεν έγινε τρεις μήνες νωρίτερα προκειμένου να έχουν αποφευχθεί οι καθυστερήσεις 4 μηνών δεδουλευμένων, και η υπονόμευση της αξιοπιστίας του Ινστιτούτου.
Με βάση αυτή την εκτίμηση, από την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του νόμου το ΥΠΕΝ θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ και της ενεργοποίησης των έργων, ενώ παράλληλα πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία της συνολικής εξωδικαστικής ρύθμισης των υποχρεώσεων του ΙΓΜΕ με τον διάλογο που συνιστά το Υπ. Εργασίας, τον μόνο τρόπο οριστικής αντιμετώπισης του ζητήματος, προκειμένου να μη βρεθεί σύντομα το Ινστιτούτο μπροστά σε μια ίδια λειτουργική κρίση
Επιπρόσθετα η ρύθμιση που ψηφίστηκε με την παραγ. Γ! δημιουργεί το νομικό υπόβαθρο φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την αποστέρηση προσφυγών στον φυσικό δικαστή για οποιοδήποτε εργασιακό θέμα.
Ο υπουργός ΠΕΝ επανέλαβε κυνικά μέσα στην Βουλή ότι προτίθεται με νέα νομοθετική ρύθμιση να “φάει” όλα τα λεφτά των εν ενεργεία εργαζομένων που διεκδικούν το μισθολογικό τους δικαίωμα, που προκύπτει από ΣΣΕ όπως το επιβεβαιώνει ο Άρειος Πάγος.
Η εισηγήτρια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα. Τριανταφύλλου, σε πλήρη σύμπλευση με τον κ. Σταθάκη, τόνισε ότι θα πρέπει να συμμαζέψει διάφορα «τρικ», δηλ. εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που απορρέουν από ΣΣΕ δεκαετιών…(!)
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τελειώσει την βρώμικη δουλειά εναντίον των εργαζομένων, που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες..

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: