05 Ιουλίου 2017

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
5/7/2017
Συνάδελφοι,
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή της Τροπολογίας για το ΙΓΜΕ, δεν πρόσθεσε κάτι στις θέσεις του Υπουργού ΠΕΝ, ο οποίος επανέλαβε τα όσα αρνητικά μας έχει ήδη γνωστοποιήσει.

Η εξέλιξη της συζήτησης όμως έβγαλε άλλο «λαβράκι»!
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το βουλευτή του ΚΚΕ στην αγόρευσή του για τη σχετική τροπολογία, ότι το ΥΠΕΝ είχε στείλει στο Συνδικάτο την Τροπολογία τη Δευτέρα (την ημέρα που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της Βουλής). Αν ο βουλευτής δεν μας πληροφορεί λάθος, πράγμα απίθανο, αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συνδικάτου, είχαν τη Δευτέρα την τροπολογία στα χέρια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν κανένα, ούτε τα θεσμικά όργανα του Συνδικάτου (Ε.Γ. & Δ.Σ.), ούτε και τους εργαζόμενους (η κοινοποίηση της τροπολογίας έγινε από εμάς μόλις πληροφορηθήκαμε την ανάρτησή της).
Ο ίδιος βουλευτής, μας ενημέρωσε επίσης ότι «οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ διαφωνούν με την §γ της τροπολογίας (την αναστολή λήψης ασφαλιστικών μέτρων). Οι συνάδελφοι του Προεδρείου δηλαδή, αποφάσισαν για άλλη μια φορά τι θέλουμε εμείς χωρίς εμάς, ξανά δίχως να ενημερωθεί και να συνέλθει κανένα θεσμικό όργανο του Συνδικάτου και βεβαίως χωρίς τη γνώμη του Σώματος, και ενημέρωσαν σχετικά το …ΚΚΕ.

Αυτό δεν είναι το μόνο ατόπημα των «ΕΜΠΕΙΡΩΝ» συνδικαλιστών τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα 3/7/17 λάβαμε μια «Ανοιχτή Επιστολή» έκπληξη προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συνδικάτου. Αυτή η επιστολή συντάχθηκε επίσης εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερωθεί και επικυρωθεί το περιεχόμενό της από κανένα θεσμικό όργανο ή το σώμα του Συνδικάτου, και ενώ το απερχόμενο Δ.Σ. είχε σαφή εντολή από τις αποφάσεις της τελευταίας Γ.Σ., για κινητοποίηση αυτή την εβδομάδα στην Κουμουνδούρου (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ).

Συνάδελφοι,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Μόνο η ψήφος και η ενεργή συμμετοχή σας μπορεί να βάλει τέλος στην ασυδοσία των πράξεων και στην καπηλεία του ονόματος των εργαζομένων και του Συνδικάτου ΙΓΜΕ από τους «Έμπειρους» συνδικαλιστές.
Την Παρασκευή 7/7 δώστε αποφασιστική δύναμη στην ΚΕΣΙ, ώστε το νέο Δ.Σ., με την ενεργή συμμετοχή σας, να ξεκινήσει μια νέα πορεία για ένα Συνδικάτο με Δημοκρατία, Συλλογικότητα, Σεβασμό της προσωπικότητας και της γνώμης των εργαζομένων, τήρηση της Θεσμικής λειτουργίας του.
Η Ε.Γ. της ΚΕΣΙ


Υ.Γ. Συνάδελφοι,
Σε προσωπική επικοινωνία, ο συνάδελφος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Δ. Μπάτης, αμέσως μετά την αποστολή της σημερινής ανακοίνωσης της ΚΕΣΙ (ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ), μας διευκρίνισε τα εξής:
Πράγματι η τροπολογία στάλθηκε στο Συνδικάτο τη Δευτέρα 20.05, λίγα λεπτά όμως πριν την κοινοποιήσουμε εμείς ως ΚΕΣΙ (20.11). Για το λόγο αυτό εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταλεί ξανά στα μέλη του.
Αυτό δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, βεβαίως όλα τα υπόλοιπα ισχύουν στο ακέραιο.




Η Ε.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: