05 Ιουλίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους «αλιείς» της παραπληροφόρησης απο την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους «αλιείς» της παραπληροφόρησης

5 Ιουλίου 2017


Στην «πρεμούρα» της η ΚΕΣΙ, να αλιεύσει ψήφους σε θολά νερά  έπεσε σήμερα σε γκάφα ολκής, «ανακαλύπτοντας» «λαβράκι»…(!)
Ιδού τι έγραψε για τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή:
«Η εξέλιξη της συζήτησης όμως έβγαλε άλλο «λαβράκι»!
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το βουλευτή του ΚΚΕ στην αγόρευσή του για τη σχετική τροπολογία, ότι το ΥΠΕΝ είχε στείλει στο Συνδικάτο την Τροπολογία τη Δευτέρα (την ημέρα που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της Βουλής). Αν ο βουλευτής δεν μας πληροφορεί λάθος, πράγμα απίθανο, αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συνδικάτου, είχαν τη Δευτέρα την τροπολογία στα χέρια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν κανένα, ούτε τα θεσμικά όργανα του Συνδικάτου (Ε.Γ. & Δ.Σ.), ούτε και τους εργαζόμενους (η κοινοποίηση της τροπολογίας έγινε από εμάς μόλις πληροφορηθήκαμε την ανάρτησή της).»
Με παρέμβαση του Προέδρου του Συνδικάτου και υποψήφιου της παράταξής μας στον επικεφαλής της ΚΕΣΙ του απέδειξε ότι:
1.   Η τροπολογία ανέβηκε στην σελίδα της Βουλής την Δευτέρα 3/7/2017 ώρα 17.00
2.   Η πληροφόρηση από το ΥΠΕΝ στο mail του Συνδικάτου έγινε στις 20.02, ιδού η απόδειξη:
από: Γραμματεία Υπουργού Π.ΕΝ. <secmin@ypen.gr> 
προς: 
"syndikatoigme@gmail.com" <syndikatoigme@gmail.com>
ημερομηνία: 
3 Ιουλίου 2017 - 8:02 μ.μ. 
θέμα: 
Τροπολογία ΙΓΜΕ 
ασφάλεια: 
3 Ιουλ (Πριν από 2 ημέρες) 
Σας αποστέλλουμε την τροπολογία για το ΙΓΜΕ που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6μμ. 
​Με εκτίμηση,
Γραμματεία Γραφείου Υπουργού
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας 

3.   Ο Σύντροφος Βουλευτής του ΚΚΕ είπε επι λέξη: «..Τέλος, για την τέταρτη και τελευταία τροπολογία, που αφορά το ΙΓΜΕ: Κύριε Υπουργέ, δεν είναι παρατήρηση, αλλά εν πάση περιπτώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν, πριν καταθέσετε την τροπολογία, να τη δουν. Τη στείλατε μετά που την καταθέσατε στη Βουλή Γιατί το λέω αυτό; Ας πούμε, οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την παράγραφο γ’. Κι εμείς διαφωνούμε. …»
Η ΚΕΣΙ κατάλαβε τελικά το λάθος της και το διόρθωσε, αφού όμως πρώτα έριξε λάσπη. Θα μπορούσε, όπως οποιοδήποτε μέλος του Συνδικάτου να ρωτήσει το Προεδρείο πριν εκδώσει ανακοίνωση.

Όσον αφορά στην παράγραφο γ΄ της τροπολογίας:

Είναι κανείς συνάδελφος άραγε που δεν διαφωνεί με την παράγραφο γ΄; Που θέλει ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας ληστέψει όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, όπως το νοσηλευτικό και ό,τι μας απόμεινε, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε έστω με ασφαλιστικά μέτρα; Από την στιγμή που έγινε γνωστή η τροπολογία η παράταξη μας επικοινώνησε με το ΚΚΕ και μέχρι τελευταίας στιγμής πριν μπει στην ολομέλεια ο Σάκης Βαρδαλής, ανταλλάσαμε απόψεις για το πώς θα χειριστεί το ζήτημα. Και το χειρίστηκε άψογα υπέρ των εργαζομένων καταγγέλλοντας υπουργό και κυβέρνηση για ύπουλη και απαράδεκτη αντιμετώπιση του θέματος.
Από την πλευρά του ΥΠΕΝ, όντως ήταν μια αιφνιδιαστική αθλιότητα, που χωρίς να μας ενημερώσει, σαν τον κλέφτη, έσπευσε να «τακτοποιήσει» έγκαιρα το ζήτημα για να αποφύγουν προφανώς το ρεζιλίκι της κινητοποίησης του Συνδικάτου στην Κουμουνδούρου, η οποία λόγω του έκτακτος γεγονότος ανεστάλη, αλλά εκκρεμεί να γίνει το συντομότερο.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, δηλώνει ότι δεν έχει «έμπειρους» επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου με «αγώνες δημοσίων σχέσεων» θα φτάσουν ….ψηλά. Δεν μοιράζει υποσχέσεις, έργα, εκτός έδρας και άλλα «υλικά» που θα κάνουν τους ψηφοφόρους της ευτυχισμένους και «δημοκρατικότερους» και θα τους κάνουν να ξεχάσουν το τι τραβήξαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να τους κοιμήσει για αυτά που έρχονται. Εν καιρώ πολέμου εδώ και 7 χρόνια ρίχνεται στις μάχες με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια με υψηλή συνείδηση με το σύνθημα: «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ».
Να θυμίσουμε σε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΚΕΣΙ πριν 2 χρόνια χόρευαν μέχρι πρωίας στο σύνταγμα με την «νίκη» του ΟΧΙ... Δεν είχαν καταλάβει ότι τους δούλευε ο Τσίπρας, όργανο των καπιταλιστών την στιγμή που το ΚΚΕ στην Βουλή τους κατήγγειλε; Τώρα που ανήκουν; Έχουν το θάρρος όλοι οι υποψήφιοι, από όλες τις παρατάξεις, να δηλώσουν ανοιχτά και ειλικρινά τον πολιτικό τους χώρο;

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Σε λιγότερο από 2 μέρες καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο ΔΣ. Αλλοίμονο μας, αν εκλεγούν 8 διευθυντές (11 εκλέγονται στο ΔΣ). 
Αλλοίμονο αν η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν έχει παρουσία σε αυτό το συμβούλιο και με τους 3 υποψηφίους της.
Τελικά αποδείχτηκε …«μαρίδα το λαβράκι» της ΚΕΣΙ …

Εμείς Ψηφίζουμε, Εμείς Αποφασίζουμε!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΙΓΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: