05 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΙΓΜΕ 5 10 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                5 Οκτωβρίου 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Διανύουμε μια «ήρεμη» περίοδο εδώ και πολύ καιρό «αδρανοποιημένης αγωνιστικότητας» που τεχνηέντως «πέτυχε» η πλειοψηφούσα παράταξη ΚΕΣΙ στο Συνδικάτο, δημιουργώντας κλίμα «ευφορίας» αλλά και αφασίας, που επιτέλους δεν ταλαιπωρούμαστε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα μας, την στιγμή που συμβαίνουν στο παρασκήνιο πράματα και θάματα. Με βάση την ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ προς τον πρόεδρο του ΙΓΜΕ στις 29/9/2017, αναδεικνύεται η επικίνδυνη κατάσταση για το ΙΓΜΕ καθώς και για τα εργασιακά μας δικαιώματα, ο ρόλος της περίεργης «συμμαχίας» Γενικού Διευθυντή, Διοίκησης, ΣΕΠ, Υπουργού, με την ανοχή της “φιλικής συνδικαλιστικής αντιμετώπισης” της ΚΕΣΙ προς την διοίκηση..
Προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθήσουμε όσο γίνεται τις εξελίξεις, για να αποκτήσουμε γνώση και άποψη για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στα συνδικαλιστικά δρώμενα παροτρύνοντας στο βαθμό που μας αναλογεί, να παίρνονται τουλάχιστον αποφάσεις στο Συνδικάτο, κρίσιμες για όλους μας, όπως σε νέα ζητήματα που προέκυψαν τον περασμένο μήνα και πέρασαν στο …ντούκου, διότι παρότι πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις από το ΔΣ του Συνδικάτου παρουσία μας, δεν υλοποιήθηκαν.
Επειδή η κατάσταση στο ΙΓΜΕ οδηγείται σε μεγάλη κρίση όχι μόνο με τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης – ΥΠΕΝ – Κυβέρνησης, αλλά και με την πλήρη μεθοδευμένη απραξία του Συνδικάτου με ευθύνη της πλειουψηφούσας παράταξης, προτείνουμε ορισμένα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση της 12ης ή έως 14ης Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε μεν, αλλά καμία πρόσκληση μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί (και αυτό το θεωρούμε πολύ ύποπτο) για να πάρουμε αποφάσεις.
1.     Για πρώτη φορά στην 41χρονη ιστορία του Συνδικάτου μας, ομάδα μελών του Συνδικάτου στην ΤΕ παραρτήματος Θεσσαλονίκης πήραν απόφαση και πρότειναν  στον Γεν Διευθυντή του ΙΓΜΕ στις 12/9/17, να απομακρύνει από την υπηρεσία συναδέλφους που έχουν βγει σε σύνταξη, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται, για να γίνουν νέες προσλήψεις και να δοθεί το 25% στους υπόλοιπους.... (σας επισυνάπτουμε γραπτό διάλογο που έγινε με το μέλος μας Δ. Μπάτη 8-14 Σεπτεμβρίου 2017). Για το πολύ σοβαρό θέμα αυτό που πρόκειται για καραμπινάτες απολύσεις. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το Συνδικάτο αντέδρασε θετικά και προειδοποίησε τους συναδέλφους προφορικά να μην υλοποιήσουν την απόφαση τους, η οποία δεν έχει καμία ισχύ, αφού το κεντρικό Συνδικάτο δεν συμφωνεί και δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα.  Το ΔΣ του Συνδικάτου, όντως, πριν 2 εβδομάδες, πήρε ομόφωνη απόφαση για να εκδώσει καταδικαστική ανακοίνωση και να ενημερώσει τον Γ. Διευθυντή για την παράνομη απόφαση της ΤΕ Π. Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, αλλά ούτε καν το ανέφερε το θέμα προφορικά στον Γεν Διευθυντή, που κατά την προσφιλή της τακτική η πλειοψηφούσα παράταξη, τηρεί σιγή ιχθύος, πιθανόν για να μην ταράξει τα «ήρεμα» νερά της «αφασίας»…

2.     Το πολύ σοβαρό ζήτημα της «αξιολόγησης» που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ που θα την βρούμε μπροστά μας.
Για το ζήτημα αυτό ως παράταξη σας έχουμε ενημερώσει με 2 ανακοινώσεις μας και σας κοινοποιήσαμε την ανάλυση του νόμου από την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση Αντίστασης και συλλογικού Αγώνα για να αποκρούσουμε την υλοποίηση του αισχρού αυτού νόμου που στόχος του είναι να οδηγήσει σε πλήρη διάλυση και ξεπούλημα όλου του Δημοσίου τομέα και Οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους. Στο τελευταίο ΔΣ που έγινε στο Συνδικάτο, όντως συζητήθηκε αλλά υποβαθμίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη (ΚΕΣΙ), ότι ίσως δεν ψηφίστηκε ακόμη, ή δεν πιάνει εμάς, αν και όταν θα έρθει και στο ΙΓΜΕ θα δούμε…

3.     Έργο ΣΑΜΥ 2.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει η Κυβέρνηση να επιμένει σε ένα έργο που μετατρέπει το Ινστιτούτο σε αγροφύλακα, κινδυνεύοντας ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων που θα εργαστούν σε αυτό. Θα πρέπει να πάρουμε συλλογική απόφαση αποτροπής αυτού του έργου με τον τρόπο που δίνεται και να ασχοληθεί το ΙΓΜΕ μόνο με το επιστημονικό αντικείμενο που ούτως ή άλλως είναι διαχρονική άποψη του Συνδικάτου.
4.     Εργασιακά, προσλήψεις, 25%, Ανθυγιεινό, Νοσηλευτικό, με την ανοχή της ΚΕΣΙ, παραπέμπονται στις καλένδες μέχρι να χαθούν οριστικά… Προτείνουμε να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην Διοίκηση, στο ΥΠΕΝ στην Κυβέρνηση με όλες τις μορφές που είχαμε ως τακτική τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα «ήθη» της πλειουψηφούσας παράταξης που υποσχόταν προεκλογικά ότι θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, γρήγορα με έναν «άλλο τρόπο», αποδεικνύεται ότι αυτός ο τρόπος είναι της «αγαστής» συνεργασίας με τον Γεν Διευθυντή, την Διοίκηση, εξυπηρετώντας την επικίνδυνη πολιτική που προσπαθεί να εφαρμοστεί στο ΙΓΜΕ με αλλαγές στον ΚΚΠ, ΚΟΔ κατά τις προδιαγραφές του νέου ΙΓΜΕ που οραματίζεται ο «αριστερός» Υπουργός ΠΕΝ, χωρίς αντίσταση. Δεν κατανοούμε τι θα κερδίσουν οι συνάδελφοι από αυτή την «καλή» εξυπηρέτηση που κάνουν στον Υπουργό. Ας μας το πούνε ζωντανά στην Συνέλευση.

5.     Πολύ σοβαρό ζήτημα  η ομολογία του Γεν Διευθυντή για την πολιτική του παρέμβαση στις εκλογές του Συνδικάτου όταν ισχυρίζεται: «ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Συνδικάτου τον Ιούλιο αποτελεί δικαίωση…(!) της ανεύθυνης απέναντι στο ΙΓΜΕ και τους συνταξιούχους, στάσης του Υπουργού ΠΕΝ». Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τόσο ο Υπουργός, όσο και ο τότε σύμβουλος του Υπουργού και σημερινός Γεν Δ/ντης του ΙΓΜΕ κ. Τσαγκάς, από τις 22/12/2016 που δέχτηκε για πρώτη φορά συνάντηση με το Συνδικάτο, ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα και ζητήματα που μας απασχολούν και αντί να σκύψουν με φιλότιμο για να δώσουν λύσεις, μεθόδευσαν την κρίση παροτρύνοντας συνταξιούχους όπως τον συνάδελφο Σακκά, να κάνουν συντηρητικές κατασχέσεις στο ΙΓΜΕ και είχαν το απύθμενο θράσος να «επαινέσουν» τον ΣΕΠ που στράφηκε δικαστικά εναντίον τους (με δικά τους έξοδα, κάνοντας εκδούλευση στον Υπουργό) και να παροτρύνουν τους ΚΕΣΙείς να πιέσουν για να πάρει μέρος και το Συνδικάτο σε αυτή την βρώμικη δουλειά, που με καμάρι ακόμη υπερηφανεύονται ως επιτυχία για την «σωτηρία» του ΙΓΜΕ (σα δε ντρέπονται.!).
Η «αριστερή» Κυβέρνηση με τα «στελέχη» της έχει την «πείρα» και τον «τρόπο» όπου μπορεί, να ελέγχει τα Συνδικάτα και βρίσκει πρόθυμους «συνεργάτες»… Τόση «δημοκρατία» τους απόμεινε αφού νομιμοποιούν θεσμικά Υπουργός και Διοίκηση ΙΓΜΕ παράτυπους συλλόγους, ως επίσημους συνομιλητές, επαινώντας τους και υπερασπίζοντας τους.  Έφτασε στο σημείο ο Γ.Δ. του ΙΓΜΕ θρασύτατα να παρατηρεί τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων όταν του έθεσε το ζήτημα: «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο κ. Χαρ. Σμυρνιώτης να μιλά τόσο απαξιωτικά για συναδέλφους του στον ΣΕΠ. Όσον αφορά στις συνεργασίες του, ως Γενικός Δ/ντής κρίνει σκόπιμο με ποιους θα συνεργάζεται και πάντως δεν έχει αρνηθεί ακρόαση που του έχει ζητηθεί».

6.   Μητρώο Συνδικάτου. Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής τάξεως και όχι μόνο, σχετικά με τα πραγματικά μέλη μας στο Συνδικάτο, το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα. Αν τελικά τα μέλη που ήρθαν μόνιμα στο Συνδικάτο από τον ΣΕΠ, δηλαδή γράφτηκαν ως μέλη και έτσι συμμετείχαν στις εκλογές, φρόντισαν να διαγραφτούν από τον εν λόγω σύλλογο, οπότε σε αυτή την περίπτωση αυτοδιαλύεται ο ΣΕΠ. Σε αντίθετη περίπτωση το ηθικό, δημοκρατικό και νόμιμο είναι  να διαγραφούν από το Συνδικάτο, και οι εκλογές να επαναληφθούν  άμεσα για να διορθωθεί η αλλοίωση του αποτελέσματος.
Συνάδελφοι,
Οι μάσκες όλων έπεσαν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε για όλους. Το δυσάρεστο είναι ότι το Συνδικάτο μας έπεσε σχεδιασμένα στα χέρια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διορθώσουμε τα όποια εκλογικά λάθη. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι προεκλογικά και όχι μόνο, υπήρξε κλίμα παραπλάνησης, εκφοβισμού, ψεύτικων υποσχέσεων, ότι δήθεν θα τα λύσουμε όλα δια μαγείας χωρίς να ασκήσουμε αγωνιστική πίεση πουθενά για να «ξεκουραστούμε», διότι οι συνεχείς κινητοποιήσεις μας «κούρασαν». Και από ότι φάνηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων ήταν σχεδιασμένη ώστε να υπάρξει κλίμα απογοήτευσης και αντιπαράθεσης μεταξύ των συναδέλφων εν ενεργεία και συνταξιούχων. Όπως και η καταβολή τους μετά τις εκλογές ήταν το «δωράκι» για την επικράτηση των «αρεστών» και «συνεργάσιμων» στο Συνδικάτο. Όμως η συνέχεια όπως φαίνεται θα είναι δραματική, καθώς το έργο και τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται σε άμεσο και ορατό πλέον κίνδυνο.
Τον τελευταίο καιρό η ανησυχία των συναδέλφων κάθε μέρα αυξάνεται, διότι δεν έχουν καμία ενημέρωση, το Συνδικάτο το βλέπουν κλειστό και μας ρωτούν τι συμβαίνει, γιατί δεν γίνονται επίσημες ανακοινώσεις και ενημερωτικές ή έκτακτες συνελεύσεις. Τα ερωτήματα αυτά τα έβαλε ο Δημήτρης ο Μπάτης  εκ μέρους της Αγωνιστικής Αντίστασης στον πρόεδρο του Συνδικάτου στο τελευταίο ΔΣ (27/9/17), ο οποίος απάντησε «όποιος θέλει ενημέρωση ας έρχεται στο γραφείο μου…». Μάλιστα πριβέ…! Τόσο …δημοκρατία…..
Σας καλούμε σε Αγωνιστική επιφυλακή και να είστε όλοι παρόντες στην Γεν Συνέλευση την άλλη εβδομάδα που αποφασίστηκε από το ΔΣ για να γίνει 12-14/10/17. Εκεί να δώσουμε την μάχη για να αλλάξει η αρρωστημένη συνδικαλιστική απραξία που διατηρεί η πλειοψηφούσα παράταξη. Ο καθένας από μας έχει τεράστια ατομική ευθύνη. Το να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους άλλους και να περιμένουμε ήσυχα να μας σώσουν, σημαίνει ότι θα μας βρουν απροετοίμαστους στα μεγάλα χαστούκια που έρχονται οσονούπω.
Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Ότι κρατήσαμε όρθιο ήταν με σκληρούς συλλογικούς Αγώνες.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
 ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.
§  Επισυνάπτομε τον γραπτό διάλογο που έγινε με το μέλος μας Δ. Μπάτη 8-14 Σεπτεμβρίου 2017 με ΔΣ Συνδικάτου και συναδέλφων Θεσσαλονίκης.


Δημήτρης Μπάτης <studiobatis@gmail.com>
8 Σεπ
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Συνάδελφοι μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου.
Πληροφορήθηκα σήμερα απο τον συν Μαυρογιάννη και μου το επιβεβαίωσε και ο συν Μ. Νυμφόπουλος, Πρόεδρος ΤΕ Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ότι σε συνέλευση του παραρτήματος, με πλειοψηφία 7-1, αποφάσισαν να θέσουν προφορικά στον Γεν Δ/ντη του ΙΓΜΕ στην επίσκεψη που θα κάνει στο παράρτημα την Δευτέρα 11/9/2017, να απολύσει τους συναδέλφους που είναι στην σύνταξη και εξακολουθούν να εργάζονται στο ΙΓΜΕ...!
Το γεγονός αυτό εκτός του ότι συντάσσεται σε μια νέα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΙΓΜΕ, ως όργανο του Συνδικάτου αυθαιρετούν αφου δεν έχουν καμία έγκριση απο το κεντρικό Συνδικάτο. Κατα την γνώμη μου η ΕΓ του Συνδικάτου θα πρέπει σύσσωμη να παρευρίσκεται σε αυτή την συνάντηση και αν επιβεβαιωθεί η προτασή τους στον Γεν Δ/ντη του ΙΓΜΕ, να τεθεί ζήτημα διαγραφής τους απο μέλη του Συνδικάτου.
Miltiadis Nimfopoulos
9 Σεπτhttps://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Συνάδελφε Μπάτη,
μη βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα. Αυτό που σου είπα στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ήταν ότι σε παλαιότερη ψηφοφορία μας στο Παρ/μα όσον αφορά τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του Συνδικάτου, το αποτέλεσμα ήταν 7-1 υπέρ των διαφωνούντων. Επίσης, σε παρακαλώ να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια περί απολύσεων συναδέλφων. Κανένας δεν είπε αυτό το πράγμα. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αυτοί που έκαναν αίτηση για σύνταξη να πάρουν την πλήρη σύνταξή τους και να αποχωρήσουν απ' το ΙΓΜΕ δίνοντας τη δυνατότητα για προσλήψεις νέου προσωπικού το οποίο θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό του ΙΓΜΕ σε νέους εργαζόμενους. Η υπάρχουσα κατάσταση με συνταξιούχους που ενώ παίρνουν το 30% της σύνταξης παραμένουν και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΙΓΜΕ κλείνοντας την πόρτα σε νέο προσωπικό, μόνο το ΙΚΑ εξυπηρετεί, το οποίο αποφεύγει να πληρώσει τις πλήρεις συντάξεις και συνεχίζει να κρατάει εργοδοτικές εισφορές από το ΙΓΜΕ για τους ήδη συνταξιούχους.
Μιλτιάδης Νυμφόπουλος
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Δημήτρης Μπάτης <studiobatis@gmail.com>
10 Σεπ ()
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Συνάδελφε Μιλτιάδη,
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, αν και μπερδεύτηκα λίγο ποιοι είναι οι 7 και ποιος ο ένας.
Σημασία έχει ότι επιβεβαιώνεις την άποψη που μου είπες τηλεφωνικά, η οποία είναι μια επικίνδυνη προδοτική άποψη για το ΙΓΜΕ, αφού οδηγεί σε οριστική απόλυση σημαντικών στελεχών του ΙΓΜΕ που είναι απαραίτητοι για να μεταδώσουν στους προσληφθέντες την επιστημονική γνώση για να έχει ουσιαστική λειτουργική συνέχεια το Ινστιτούτο. Παράλληλα αποδυναμώνει το ΙΓΜΕ, το κάνει πιο ασθενές και ευάλωτο σε τροϊκανικές κυβερνητικές επιθέσεις  διότι το αδυνατίζει και συνδικαλιστικά. Κύριος στόχος αυτών των απολύσεων είναι και ο Χ. Σμυρνιώτης για τον οποίο λύσσαξαν διάφοροι συνάδελφοι με προσωπικές τους ανακοινώσεις στο πρόσφατο παρελθόν να τον απομονώσουν ή να τον εξοντώσουν συνδικαλιστικά, αλλά και σαν εκπρόσωπο των εργαζομένων, ευτυχώς ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής.  
Στην προηγούμενη διοίκηση του Συνδικάτου που το τελευταίο διάστημα υπηρέτησα και ως Πρόεδρος, ουδέποτε ήρθε έστω και προφορικά τέτοια απόφαση από την Τ.Ε. Π. Θεσς/κης. Αν είχε έρθει θα αντιδρούσα ανάλογα για να μην έχει αυτή η απόφαση καμία ισχύ και αν χρειαζόταν θα παίρναμε και πειθαρχικές ποινές. Αυτή την άποψη όμως, την έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους που μου την εξέφρασαν προσωπικά και κατ΄ιδίαν που κατά σύμπτωση είναι όλοι υποστηριχτές της παράταξης ΚΕΣΙ. Πληροφορήθηκα  από σένα όμως ότι ο επικεφαλής της ΚΕΣΙ και νυν Πρόεδρος του Συνδικάτου δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση (και είναι προς τιμή του) και σας έκανε σύσταση ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε άποψη χωρίς να έχει σύμφωνη γνώμη το κεντρικό ΔΣ του Συνδικάτου και είναι απόλυτα σωστό βάσει του καταστατικού μας. Άρα αν εκφραστεί αυτή η άποψη στον ΓΔ αύριο Δευτέρα 10/09/2017 που θα επισκεφτεί το παράρτημα, είτε σαν Τ.Ε. είτε κατ΄ιδίαν από συνάδελφο μέλος του συνδικάτου, κατά την γνώμη μου θα πρέπει να διαγραφεί άμεσα για να μην έχει ο ΓΔ καμία αφορμή ότι του το σύστησε όργανο ή μέλος το Συνδικάτου και να προχωρήσει στις απολύσεις των Συναδέλφων, εφαρμόζοντας την προδοτική κυβερνητική διάλυσης του ΙΓΜΕ.
Όσο για τις νέες προσλήψεις το απελθών ΔΣ του Συνδικάτου πίεσε την Κυβέρνηση από τον Ιούλη του 2015 για 137  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (όπου η προηγούμενη  Διοίκηση έστειλε ανάλογο έγγραφο στο ΥΠΕΝ), οι οποίες τελικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει τις πρώτες 45 το Δεκέμβρη του 2016 (είχαν ενταχθεί στον Τ.Π. του 2016) που τις μετέφερε για το 2017 που τις υπέγραψε η Γ. Γρ, του ΥΠΕΝ κα Μπαριτάκη τον Απρίλη του 2017 και τις οποίες αναθεώρησε ο Σταθάκης στις 25/5/2017, παραπέμποντας στην νέα διοίκηση που τελικά διόρισε μετά τις εκλογές του Συνδικάτου, όταν σιγουρεύτηκε ότι «απαλλάχτηκε» από τους «συνδικαλιστικοπατέρες» που τον παρότρυνε η φασιστική εγκληματική οργάνωση ΧΑ.
Οι συνάδελφοι που παρέμειναν στην εργασία τους παρότι βγήκαν στην Σύνταξη, το θεωρώ ευλογία για το ΙΓΜΕ, διότι  δεν κατάφεραν να το διαλύσουν ακόμη, εκμεταλλευόμενοι νόμους που ψήφισαν στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και προτάθηκαν προς το Συνδικάτου από 2 συναδέλφους που είναι φανατικοί υποστηρικτές της ΚΕΣΙ.
Επειδή το ζήτημα είναι παρά πολύ σοβαρό επιμένω να παρευρίσκονται την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία του Συνδικάτου για να αποτραπεί αυτή η βάρβαρη ενέργεια κατά του ΙΓΜΕ και αν δεν μπορέσει αυτό να είναι εφικτό, να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ και ΓΣ για να πάρουμε αποφάσεις.
Καλώ επίσης τις παρατάξεις να τοποθετηθούν στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Έχω την αίσθηση ότι ο επικεφαλής της παράταξης ΚΕΣΙ Γ. Βουγιουκαλάκης,  προκειμένου να μας «νικήσει» συνεργάστηκε και με τον διάβολο για να πετύχει τον «σκοπό» του.. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει  τώρα που είναι σε θέση ευθύνης, με ποιους είναι, διότι οι συνάδελφοι Θεσσαλονικείς στις εκλογές ψήφισαν «σύσσωμοι» ΚΕΣΙ όσοι προσήλθαν στις κάλπες. Είχε δε και υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του, όπου ο ένας είναι και πρώτος επιλαχών για το ΔΣ. Στην διακήρυξη της ΚΕΣΙ ουδέποτε εκφράστηκε τέτοια άποψη, παρότι πολλοί ψηφοφόροι και υποψήφιοι της ΚΕΣΙ εκφράζουν αυτή την άποψη που ανέφερε ο Μιλτιάδης εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.
Αίσχος και ντροπή για ένα Συνδικάτο που εδώ και 41 χρόνια έδειξε αγωνιστικότητα αλλά και κατάκτηση  δικαιωμάτων με τους Αγώνες μας. Ελπίζω στην υποχώρηση αυτής της κατάπτυστης άποψης από το σύνολο των εργαζομένων του ΙΓΜΕ.
Την Τρίτη θα εκφραστούμε και ως παράταξη ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Δημήτρης Μπάτης <studiobatis@gmail.com>
14 Σεπ
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Προς όλα τα μέλη ΔΣ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ

Θέμα 1.:  Μίλησα τηλεφωνικά χθες με τον Πρόεδρο της ΤΕ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης και μου επιβεβαίωσε ότι τελικά έθεσε το ζήτημα στον Γ. Δ/ντη την Τρίτη 12/9/17 κατά την επίσκεψή του στο παράρτημα, για την απομάκρυνση συναδέλφων που είναι και σε σύνταξη. Ο Γ. Δ/ντης του ΙΓΜΕ του απάντησε ότι δεν ήξερε το θέμα και υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει. Ουδείς συνάδελφος από το παράρτημα αντέδρασε ή είπε κάποια άλλη άποψη για το θέμα (κατά τον Πρόεδρο της ΤΕ), παρότι σε τηλ επικοινωνία την προηγούμενη με τους συναδέλφους Σγούρο, Ταχτατζή και Μιαχαλέου, κατηγορηματικά μου είπαν ότι δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη. 
Κατά την γνώμη μου το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα όργανα ΔΣ και Γεν Συνέλευση. Επικοινωνείστε με Μιλτιάδη Νυμφόπουλο.

Θέμα 2.: Έκπληκτος πριν λίγο έλαβα ανακοίνωση του ...ΣΕΠ..;; Υπάρχει ακόμη αυτός ο διασπαστικός Σύλλογος;;; Λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιούλη 2017, πολλά μέλη του δήλωσαν ότι από δω και μπρος θα είναι μέλη του Συνδικάτου και μόνο και φυσικά θα διαγραφόταν από τον ΣΕΠ που τώρα θα πρέπει να έχει κάτω από  19 μέλη, που σημαίνει ότι δεν υφίσταται! Εκτός εάν συνάδελφοι που ήρθαν στο Συνδικάτο παραμένουν και μέλη του ΣΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαγραφούν από το Συνδικάτο και επειδή έλαβαν μέρος στις εκλογές και κάποιοι εκλέχτηκαν και στο ΔΣ, αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει  να ξαναπάμε σε εκλογές.
Παρακαλώ την ΕΓ να μεριμνήσει για το ζήτημα, ή να οδηγήσει τον ΣΕΠ σε διάλυση με στοιχεία από το Πρωτοδικείο, ή να διαγράψει τους διπλοεγγεγραμένους και να πάμε ξανά σε εκλογές για ορθό εκλογικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω ότι τα 2 σοβαρά θέματα αυτά θα τα εξετάσετε και θα τα φέρετε και στην Συνέλευση. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνω εγώ.


Υ.Γ. Παράκληση: Όταν θα έχετε συνεδριάσεις ΔΣ να καλείτε και την Αγωνιστική Αντίσταση για να παίρνει μέρος στην συζήτηση των θεμάτων, χωρίς ψήφο φυσικά.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: