05 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 05/02/2018


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/02/2018

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Προσυπογράφουμε πλήρως την ανακοίνωση των συναδέλφων του ΕΝΙΑΟΥ σχετικά με την αναλυτική πολιτικοσυνδικαλιστική εκτίμηση του ΚΚΠ-ΚΟΔ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ, αλλά και στην κριτική που ασκεί στην πλειοψηφούσα παράταξη. (επισυνάπτεται)
Η αναλυτική δουλειά που έκαναν είναι εξαιρετική και συμφωνεί με την δική μας άποψη που εκφράσαμε στις 10/1/18 με ανακοίνωση μας: «Ο νέος ΚΟΔ και ΚΚΠ που δημοσιεύτηκε από την Διοίκηση προς διαβούλευση και μάλιστα έως την Παρασκευή 12/1/2018, περιλαμβάνει στην πράξη "μικρό και ευέλικτο ΙΓΜΕ" με όλους τους τροικάνικους νόμους που θα οδηγήσει σε πλήρη αποσύνθεση το Ινστιτούτο, καθώς και όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα που με σκληρούς Αγώνες τα διαφυλάξαμε μέχρι σήμερα, για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου. Ελπίζουμε το Συνδικάτο να μην μπει σε "διαπραγμάτευση", αλλά σε ΑΓΩΝΑ για την απόσυρσή τους!»

Δυστυχώς το Συνδικάτο με ευθύνη της πλειοψηφίας μπήκε στην διαπραγμάτευση με τις γενικόλογες και πρόχειρες διορθώσεις που μας έστειλε στις 24/1/2018 δημόσια. Αυτό ενδέχεται να μας δημιουργήσει σοβαρά ανεπανόρθωτα ζητήματα, αν το εκλάβει η Διοίκηση ως συμμετοχή στην διαβούλευση. Για φανταστείτε να δεχτεί η διοίκηση ορισμένα από αυτά και να χάσουμε όλα τα άλλα. Εκτός ότι θα είναι μια ήττα ανεπανόρθωτη θα χαθεί και το τελευταίο κύρος του Συνδικάτου.

Καταδικάζουμε τον «ύποπτο» ρόλο που παίζει η πλειοψηφία του Συνδικάτου «κεσισεπ», όπου όσο περνάει ο καιρός όχι μόνο έχει την πρεμούρα να τελειώσει με όλα αυτά τα τυπικά ζητήματα για να «στηθεί» το «νέο ΙΓΜΕ» (όπως το στήνουν Διοίκηση, ΥΠΕΝ, Κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ), αλλά επιδεικνύει αλαζονικά την πλειοψηφική παρουσία της στο Συνδικάτο, μη λαμβάνοντας υπόψη σχεδόν καμία άποψη ή πρόταση των συναδέλφων του ΕΝΙΑΙΟΥ για όλα σχεδόν τα ζητήματα που στην ουσία μας αφορούν όλους.

Η αλαζονική συμπεριφορά του προέδρου έφτασε σε τόσο «υψηλά» επίπεδα «ηγεμόνα» να μην δίνει απαραίτητο χρόνο να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι στα ΔΣ, πιέζοντας τους να τελειώνουν γρήγορα, διότι, όπως ο ίδιος λέει δεν μπορεί να ασχολείται πολλές ώρες με το Συνδικάτο διότι έχει και άλλες δουλειές..

Σε όλα τα ΔΣ που έγιναν ως τώρα στις ψηφοφορίες αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ψηφίζει και για όλους τους «συντρόφους» του χωρίς να τους ρωτήσει, διότι αυτό, λέει, είναι ..δημοκρατία.. (γέλια).

Αλλά το κλάμα είναι ότι όταν με πίεση ρωτούνται οι «σύντροφοι» του αν συμφωνούν, ουδέποτε και κανένας δεν εξέφρασε καμία διαφορετική άποψη, ούτε καν του λευκού. Αυτό σημαίνει ότι είναι όλοι τους συνένοχοι.

Σας θυμίζουμε ότι εκλεγμένοι στο ΚΕΣσεπ είναι οι: Βουγιουκαλάκης, Γαλανάκης, Λιονάκης, Τσελεπίδης, Λασκαρίδης, Κουσερής, Πάσχος (η σειρά είναι τυχαία, αν θίγεται κανείς μπορεί να καταφύγει στο όπλο της δημοκρατίας, την …δικαιοσύνη).

Καλυπτόμενοι από την πλειοψηφία που τους έδωσε μεγάλο μέρος συναδέλφων για να μας υπηρετήσουν όλους για τα κοινά μας εργασιακά και θεσμικά συμφέροντα, δεν ανέχονται καμία άλλη φωνή στο ΔΣ ή και στη Συνέλευση, ειδικά όταν αυτή η φωνή είναι καταγγελτική όπως των μελών μας και προσπαθούν να την απομονώσουν ή να την κόψουν ή να την θάψουν με τεχνικές του «αρχηγεμόνα» που τις έχει αποκτήσει 40 χρόνια στην συνδικαλιστική πιάτσα και έχει αποκτήσει εμπειρία μιας μεγάλης π@@τ@ν@ς, όπως ο ίδιος κοκορεύεται.

Έτσι την Τρίτη 30/1/2018 στην συνάντηση Συνδικάτου – ΕΣΤΥ που έγινε με 6 μήνες καθυστέρηση, το μέλος μας Δημήτρης Μπάτης που παρακολουθούσε την συζήτηση και προς το τέλος αυτής, ζήτησε τον λόγο να παρέμβει. Πράγματι ο λόγος του δόθηκε, αλλά αυτά που είπε δεν ήταν αρεστά στους κεσίδες, διότι κατήγγειλε αυτή την καθυστέρηση τόσων μηνών, όπου θα μπορούσε να γίνει από τον Ιούλιο για να συνεχιστεί το αγωνιστικό μέτωπο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΕΣΤΥ για το μεγάλο ζήτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ και όχι μόνο. Η καθυστέρηση, αλλά και η διάσπαση αυτή βόλεψε την Κυβέρνηση που της έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσει νέα αρνητικά δεδομένα με τις νέες αρνητικές αποφάσεις για μας φάει όλα τα λεφτά σε όλους. Έστω και τώρα πρέπει να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε. Κατήγγειλε την συνολική άρνηση της πλειοψηφούσες παράταξης αλλά και μελών της που ήταν αρνητικοί σε κάθε πρόταση για συνάντηση με την ΕΣΤΥ για συνέχιση του κοινού Αγώνα. Ο «ηγεμών» προσπάθησε να σταματήσει τον Μπάτη, ο οποίος δεν σταμάτησε και ολοκλήρωσε μέσα σε φασαρία την τοποθέτηση του.

Λίγο αργότερα όταν έφυγαν οι συνάδελφοι της ΕΣΤΥ και πριν αρχίσει το ΔΣ, ο «ηγεμών» έκανε αυστηρή σύσταση στον Δ. Μπάτη, ότι αν ξαναδημιουργήσει φασαρία και θίξει πρόσωπα και πράματα θα τον πετάξει έξω από το ΔΣ. Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά, που απειλεί το μέλος μας για «πέταγμα» έξω από το ΔΣ (αυτό γίνεται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση), επειδή ο «ηγεμών» ενοχλείται από τις τοποθετήσεις του.

Το μέλος μας του απάντησε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτό, τον θεωρεί ανάξιο να τον πετάξει έξω από το ΔΣ ως ακροατή, εκτός αν ακολουθήσει χουντικές πρακτικές και διαψεύσει την προεκλογική του διακήρυξη που υποσχόταν «ανοιχτά διοικητικά συμβούλια» (γέλια…).

Την στιγμή της αντιπαράθεσης μπαίνει στην αίθουσα και ο σεπίτης Γαλανάκης, εξαπολύοντας θρασύτατη επίθεση στον Δ. Μπάτη, λέγοντας του ότι δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί διότι στις εκλογές πήρε μόνο 4 ψήφους… Τοοοόσο δημοκρατία, εισαγόμενη από σεπ (ιμιτασιόν..).

Το μέλος μας του απάντησε ότι αυτός δεν δικαιούται να ομιλεί διότι κράτησε την ιδιότητα του ως μέλος του σεπ παρότι υπέγραψε τον Ιούνιο ότι θα είναι στο εξής μόνο στο Συνδικάτο. Τον ρώτησε μάλιστα για πιο λόγο δεν απέργησε στις 14/12/17, την στιγμή που ψηφοφόροι του που τον εξέλεξαν απέργησαν και έχασαν το μεροκάματο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με αποτέλεσμα οι «ηγεμόνες» Πρόεδρος και Γραμματέας (Βουγιουκαλάκης Γαλανάκης) να αποχωρήσουν από το ΔΣ, πιθανόν για να «ανασυγκροτήσουν» τις δυνάμεις τους.

Την επόμενη 31/01/2018 συνεχίστηκε το ΔΣ με πρώτο θέμα τους «τραμπουκισμούς» Μπάτη.. Ο Δημήτρης Μπάτης που ήταν παρών ζήτησε τον λόγο να μιλήσει πριν φτάσουν σε τελική ψηφοφορία. Οι ηγεμόνες αλλά και τα ηγεμονάκια αρνήθηκαν κατηγορηματικά να του δοθεί ο λόγος ούτε για μισό λεπτό, παρά την έκτακτη ψηφοφορία που ζήτησαν οι συνάδελφοι του ΕΝΙΑΙΟΥ.

Έτσι χωρίς την «απολογία» του ..κατηγορουμένου, έφτασαν στην τελική ψηφοφορία με την εξής πρόταση: «Αν ο Μπάτης ξαναδημιουργήσει ζήτημα, τα ΔΣ από εδώ και στο εξής θα είναι κλειστά». Τοοοόσηη δημοκρατία… τρέχει κι από τα μπατζάκια τους..(!)

Μάταια όλοι οι συνάδελφοι του ΕΝΙΑΟΥ στις τοποθετήσεις τους έλεγαν ότι αυτό είναι πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο. Ο Δ. Μπάτης τους προειδοποίησε, ότι ακόμη αν πάρουν αυτή την απόφαση πάλι θα είναι μέσα στα ΔΣ, διότι είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης ΟΜΕ. Τότε ο «ηγεμών» το ειρωνεύτηκε με το αμήχανο και τρομαγμένο χαμόγελο του λέγοντας ..αποκλείεται..

Προς τιμήν του ο συνάδελφος Κουσερής στο τέλος του ΔΣ πρότεινε να δοθεί ο λόγος στον Μπάτη για να πει 2 λεπτά την αποψή του. Εκτιμούμε την ιδιαίτερα την στάση αυτή του συν. Κουσερή. Πράγματι δόθηκε ο λόγος στον Μπάτη που είπε: «Συνάδελφοι, σχεδόν σε όλα τα ΔΣ που είμαι παρών ζητώ τον λόγο σε ορισμένες περιπτώσεις για να εκφράσω άποψη, η οποία πιθανά θα βοηθήσει όλους μας. Δυστυχώς όμως όταν μου δίδεται ο λόγος, δημιουργείται οχλαγωγία και αντίδραση από τους εκλεγμένους της πλειοψηφίας, πιθανόν διότι δεν είναι αρεστά αυτά που λέω. Έτσι στην οχλαγωγία αυξάνω τη ένταση της φωνής για να ακουστώ. Αν σταματήσετε εσείς να οχλαγωγείτε οι τοποθετήσεις μου κρατούν από λίγα δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά το πολύ. Ακούστε πρώτα και μετά τοποθετηθείτε εναντίον αυτών που λέω όπως θέλετε. Αλλά πρώτα ακούστε. Φτάσατε στο σημείο πριν λίγο καιρό να οχλαγωγείτε πριν ακόμη αρθρώσω λέξη. Άρα οι φασαρίες ξεκινούν από εσάς. Δεν είχα ούτε έχω πρόθεση να δημιουργώ εντάσεις, αλλά δεν είναι και ανεκτό να μου κόβετε τον λόγο ή να θέλετε να με πετάξετε έξω. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οι εκλεγμένοι σε συνδικαλιστικές θέσεις, ότι είμαστε υπηρέτες όλων αυτών που μας ψηφίζουν και όχι ηγεμόνες τους» Στην τελευταία φράση ο «ηγεμών» δεν συμφώνησε είχε, άλλη άποψη, αλλά δεν είπε ποια.. Να τον ρωτήσετε οι ψηφοφόροι του…

Το «δημοκρατικό» φαινόμενο αποκλεισμού έκφρασης του μέλους μας συνέβη και σε ΓΣ 2 φορές με πρόεδρο συνέλευσης Αραπογιάννη. Την πρώτη φορά στην συνέλευση στις 4/12/2017. Όταν αρνήθηκε να βάλει την πρόταση για ψηφοφορία του Μπάτη στην Συνέλευση που έλεγε: «να αποσύρει από δω και στο εξής το Συνδικάτο κάθε δικαστική αντιπαράθεση εναντίων των συνταξιούχων».

Η δεύτερη την Πέμπτη 01/02/2018, όπου του απαγόρεψε με «πανέξυπνο» τρόπο να τοποθετηθεί για την άποψή του για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφού πρώτα τον κορόιδεψε 2 φορές ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα. Πραγματικά λυπούμαστε για τον Αραπογιάννη που θα αποχωρήσει για την σύνταξη του σε λίγο καιρό με τις χειρότερες των εντυπώσεων.
Αλλά όσο παραμείνει στο Συνδικάτο, του προτείνουμε να μην ξαναδεχτεί την τιμητική θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης.

Προειδοποιούμε, ότι δεν θα γίνει στο μέλλον ανεκτή καμία άλλη προσπάθεια φίμωσης των μελών μας αλλά και οποιοδήποτε συνάδελφου. (μήπως με τα «βαριά» πτυχία τους νομίζουν ότι κατέχουν ανώτερη θέση στο Συνδικάτο, απέναντι στην …πλέμπα;).

Στο ΔΣ αλλά και στην ΓΣ πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και δράσεις σε κάποιες από αυτές και με τους Συνταξιούχους. Ασφαλώς και αν γίνουν θα τις στηρίξουμε. Ελπίζουμε ότι με μια ανακοίνωση θα δημοσιευτούν αυτές οι δράσεις και αναμένουμε την υλοποίηση τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που εμπιστεύτηκαν την πλειοψηφία, να πιέσουν για να αλλάξει τακτική η εργοδοτοκυβερνητική γραμμή που ακολουθεί μέχρι τώρα η κεσι.

Δυστυχώς ο εργοδοτοκυβερνητικός συνδικαλισμός όσο τον ανεχόμαστε έχει ολέθρια αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Η ίδια τακτική ακολουθείται από την πλειοψηφία και στο τριτοβάθμιο επίπεδο στην ΓΣΣΕ, που απέρριψαν πρόταση του ΠΑΜΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και γενική Απεργία στα μέσα του Μάρτη, στο Γενικό Συμβούλιο στις 2/2/2018: https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/150338/anakoinosi-gia-geniko-symvoylio-tis-gsee

Εμείς ψηφίσαμε, εμείς αποφασίσαμε, στο χέρι μας είναι να διορθώσουμε ή να αλλάξουμε την καταστροφική τακτική του εργοδοτοκυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα.

Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα, μόνο με Αγώνες μπορούμε να επανακτήσουμε τα δικαιώματα μας.

Καλή Δύναμη σε όλους.
                                       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: