27 Ιανουαρίου 2019

Λόγω έκτακτης κατάστασης...


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ
27/01/2019

«Λόγω έκτακτης κατάστασης»…..

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
«Λόγω έκτακτης κατάστασης»… και πέραν νόμων και κανονισμών του ΙΓΜΕ, καθαιρέθηκε από τα καθήκοντα του ο Δ/ντης Υδρογεωλογίας Χάρης Σμυρνιώτης από το ΔΣ του ΙΓΜΕ, μετά από 5σέλιδη εισήγηση του Γ.Δ., στην 1η συνεδρίαση την Παρασκευή 25/01/2019, με ψήφους 5 υπέρ, 1 κατά (εκπρ. Εργαζομένων, συν. Βουγιουκαλάκης) και 1 λευκή.
Γιατί άραγε τόση πρεμούρα να απαλλαγούν από τον Σμυρνιώτη, αφού σε λίγους μήνες θα αποχωρούσε από το ΙΓΜΕ, όπως και ο ίδιος το ανέφερε μέσα στο ΔΣ πριν παρθεί η απόφαση;
Για πιο λόγο «ξεπέρασαν» με γενναιότητα τους νόμους του κράτους και τους κανονισμούς του ΙΓΜΕ, με κίνδυνο να υπάρξουν ποινικές ευθύνες για τους ίδιους;
Γιατί δεν έλαβαν σοβαρά την απάντηση Σμυρνιώτη που απάντησε ένα προς ένα όλα τα γελοία επιχειρήματα της εισήγησης του Γ.Δ.;
Για πιο λόγο ο Γ.Δ. δεν έλαβε υπόψη τους τις προειδοποιήσεις του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο ΔΣ (συν Βουγιουκαλάκη) και του αναπληρωτή του (συν Μπάτη), που επι σχεδόν τρίωρου του παρότρυναν να αποσύρει την εισήγηση και να μην την ξαναφέρει;
Είναι πλέον προφανές ότι την χαρά τους για το ΕΑΓΜΕ θέλουν να την κρύψουν, αλλά η Χαρά Καφαντάρη δεν τους αφήνει! Αφού ανακοίνωσε στην πίτα του ΙΓΜΕ, που έγινε 2 ώρες πριν το ΔΣ, ότι το Φεβρουάριο 2019 θα ψηφιστεί ο νέος νόμος για το «νέο» ΙΓΜΕ, δηλ το μέχρι τώρα ανακοινώσιμο ΕΑΓΜΕ, που θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση το Ινστιτούτο, προκειμένου να ξεπουληθεί ο Ορυκτός Πλούτος (ότι απέμεινε) με εργαζόμενους ταπεινωμένους με χαμηλούς μισθούς και σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Στην αντίδραση των εργαζομένων στην αίθουσα, ψέλλισε ότι θα μας κάνει την χάρη να διαβουλευτεί μαζί μας.
Σε ΔΤ που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ της 3 ώρες αργότερα, επιβεβαιώνει την «βούληση» της Κυβέρνησης να «σώσει» το ΙΓΜΕ στην εκδήλωση του ΣΕΓ και του ΓΕΩΤΕΕ:
«Τέλος, ο ρόλος του ΙΓΜΕ ήταν και είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συνέβαλλε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το 2016 υπογράφηκε και μνημόνιο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον ρόλο του ΙΓΜΕ στις φυσικές καταστροφές. Με νομοθετικές πρωτοβουλίες που άμεσα θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο, το ΙΓΜΕ διασώζεται. Επιλύονται προβλήματα δεκαετιών, ο ρόλος του ΙΓΜΕ ισχυροποιείται και δημιουργείται διεύθυνση φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων».
Άλλη μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει το ΙΓΜΕ όσο και οι προηγούμενες που λύσσαξαν να το κλείσουν! Αν σώθηκε, είναι διότι υπάρχει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ που με τους Αγώνες των εργαζομένων δεν τους το επέτρεψε και ούτε τώρα θα τους το επιτρέψει!
Σε αυτό λοιπόν το κλίμα της «χαράς» εκδικούνται και απομακρύνουν όσους θεωρούν άκρως επικίνδυνους αντιπάλους. Είναι πεντακάθαρο, ότι θέλουν η μετάβαση στο ΕΑΓΜΕ να είναι «καθαρή» με πλήρη υπογραφή όλων των έργων, ακόμη και αυτών που μετέτρεψαν το ΙΓΜΕ σε αγροφύλακα.
Παράλληλα με αυτή την θεαματική καραμπινάτη πολιτική δίωξη του Σμυρνιώτη, στοχεύουν στην εκδικητική επίθεση σε όλους τους εργαζομένους με το ίδιο σκεπτικό της «καθαρής μετάβασης», ετοιμάζοντας δέσμης αρνητικών μέτρων, όπως: κατάργηση λεωφορείων, αυστηρό ωράριο, σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου, κ.α. για να ταπεινώσουν τους εργαζόμενους.
Δεν μας εκπλήσσει πλέον η πολιτική τους, αυτός είναι ο ρόλος τους αφού πρόκειται περί κομματικές επιλεγμένες τοποθετήσεις της κυβέρνησης που τους έστειλε σε «ασφαλή» περίοδο ο ΥΠΕΝ όταν μεθόδευσε 5 μήνες απληρωσιάς και «ξεμπέρδεψε» με το Αγωνιστικό Συνδικάτο.
Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά πυκνά τρομοκρατούν εργαζόμενους με διάφορους τρόπους, όπως με επίδειξη δύναμης δια μέσου του ΔΑΔΔΥ την ημέρα του πάγου που δεν κατάφεραν να έρθουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά. Καλούμε τους εργαζομένους που έλειψαν εκείνη την ημέρα να ακολουθήσουν την οδηγία του Συνδικάτου και όχι της ΔΑΔΔΥ. Αν η ΔΑΔΔΥ επιμένει για βεβαίωση από Δήμους, αν ζητήσει ή ίδια βεβαίωση από τον Δήμο Αχαρνών για το παγοδρόμιο της Κύμης. Εξ άλλου υπάρχουν νόμοι και διατάξεις.
Αυτόν το ρόλο επιτελεί η Διοίκηση και όχι το πώς θα αναβαθμιστεί η το κύρος του Ινστιτούτου.
Το Συνδικάτο διά της πλειοψηφίας του (κεσι) έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό, διότι όχι μόνο «χάιδεψε» αυτή την διοίκηση, αλλά της έδωσε χώρο να φτάσει να παίρνει αποφάσεις θυμίζοντας ελεεινές εποχές απαγόρευσης του «αποφασίζωμεν και διατάζωμεν» με μπόλικα στοιχεία «αριστεροδημοκρατίας» στα πλαίσια των νατοικοιμπεριαλιστικών συμφωνιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και «συνεργαζόμενοι», όπως η συμφωνία «Τσίπρα-Ζαεφ».
Νομίζουμε ότι μετά από ενάμιση χρόνο «χαλάρωσης» είναι η ώρα ξεσηκωμού για να ακυρωθούν τα σχέδια διοίκησης ΥΠΕΝ Κυβέρνησης, αν θέλουμε να κρατήσουμε τα όσα κερδίσαμε έως τώρα με τους Αγώνες μας.
Καλούμε το Συνδικάτο να καλύψει πλήρως τον Χάρη Σμυρνιώτη στην πρωτοφανή πολιτικοσυνδιακλιστική δίωξη που προηγούμενο δεν έχει!

Ντροπή στη Διοίκηση ΙΓΜΕ!
Ντροπή στον ΥΠΕΝ!
Ντροπή στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: