10 Μαΐου 2019

Ο Σπύρος Χαλβατζής Μίλησε στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ κόντρα στην αντίρρηση της διοίκησης 10 5 2019

Τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ επισκέφθηκε σήμερα ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ και μίλησε στο αμφιθέατρο, με την επιβολή του Συνδικάτου, παρά την απαράδεκτη αντίρρηση της διοίκησης, που ο αυταρχισμός της δεν πέρασε μπροστά στην ενωτική αποφασιστική απόφαση όλων των εργαζομένων και παρατάξεων.
 Ανέλυσε στους εργαζόμενους τις θέσεις του ΚΚΕ για τις επικείμενες ευρωεκλογές και εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μια ομιλία εφ΄ όλης της ύλης και για όλα τα θέματα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό Αττικής. 
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και προβληματισμός μέσα από τα ερωτήματα των εργαζομένων σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για τα εργασιακά, εθνικά, μεταναστευτικό, προσφυγικό, για το σοσιαλισμό, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τους κινδύνους από ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην εθνική ασφάλεια και τις οικονομικές καπιταλιστικές κρίσεις. Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε για τα αίτια της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και το ρόλο που έπαιξαν οι ηγέτες, όπως ο Γκορμπατσόφ που υπέγραψε τη διάλυση του σοσιαλιστικού κράτους. Ο Σπύρος Χαλβατζής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την παρουσία τους στη συζήτηση και τους κάλεσε να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα ακόμη με το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τους αγώνες τους για απαλλαγή από την παρούσα φαύλη κατάσταση που επιχειρείται με την αλλαγή του νόμου και αφανίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, μειώνει τις οργανικές θέσεις από 1000 σε 220 και το χειρότερο ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο σε ξένους και ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: