10 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα, 10/5/2019
 Α.Π. 22/6.2 

ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
 Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 


Δύο μήνες πλέον μετά τη διάλυση του ΙΓΜΕ και την ίδρυση της ΕΑΓΜΕ με το ν. 4602/8-3-19, συνεχίζει να μη λειτουργεί τίποτα στη νέα Αρχή. Στους εργαζόμενους δεν έχει καταβληθεί ο μισθός Μαρτίου και Απριλίου. Για δεύτερο έτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι πέρασαν απλήρωτοι μαύρο Πάσχα.

Κανένα ερευνητικό έργο, λειτουργία ή δράση δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί ακόμα, ενώ η πλέον αισιόδοξη προοπτική στοιχειώδους επανεκκίνησης της Υπηρεσίας και καταβολής μισθών μετατίθεται με βεβαιότητα από το τέλος Μαΐου στο τέλος Ιουνίου, αφού ο προϋπολογισμός 2019 μόλις προχθές εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ και το ΓΛΚ!!

Επίσης τις δύο τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής για τα 45 χρόνια της μεταπολιτευτικής λειτουργίας του ΙΓΜΕ (νυν ΕΑΓΜΕ) αντιδημοκρατική - αντισυνδικαλιστική δράση της Διοίκησης, με την εντολή που δόθηκε να κατέβει το πανό του Συνδικάτου και απορρίφθηκε αίτημα του ΚΚΕ για χρήση από εκπροσώπους, του αμφιθεάτρου στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωεκλογών, θυμίζοντας έτσι τις μαύρες μέρες της Χούντας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες. Με αγωνιστική κινητοποίηση και παράσταση στο χθεσινό Δ.Σ (9-5-19) απαίτησαν την άμεση αποκατάσταση της μισθοδοσίας τους και της λειτουργίας της Αρχής. Ζήτησαν να αρθούν άμεσα οι παράνομες αποφάσεις για τις περικοπές των μισθολογικών υποχρεώσεων της ΕΑΓΜΕ καθώς και για την παράνομη απομάκρυνσης συναδέλφων. Έκαναν σαφές ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή και αγωνιστική απάντηση σε κάθε ενέργεια της Διοίκησης για καταστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων στο ΥΠΕΝ, το Μαξίμου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων τους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ένας προϋπολογισμός που κατοχυρώνει τη ληστεία των μισθών τους και τη θυσία συναδέλφων κατά τις αντιλήψεις και το σχεδιασμό της Διοίκησης. Δεν θα ανεχθούν ούτε και θα επιτρέψουν καμία από τις ακραία αντιδημοκρατικές προκλήσεις και δράσεις της Διοίκησης

Ζητάμε από το ΥΠΕΝ να βάλει κατ’ αρχήν φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Διοίκησης. Να δει επίσης επί τέλους το παράλογο και αντιλειτουργικό του νομικού κατασκευάσματος που
προώθησε και να προβεί άμεσα σε εύστοχες τροπολογίες, σύμφωνα με τις ήδη διατυπωμένες προτάσεις του Συνδικάτου για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες του νομοθετήματος και να τις άρει άμεσα, ώστε να υπάρχει μια λειτουργική κρατική γεωλογική υπηρεσία, η οποία να υπηρετεί την Πολιτεία και τον πολίτη.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις που μας συμπαραστάθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ν. 4602, σε ενεργή συμπαράστασή στις προτάσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις μας για τη δημιουργία μιας κρατικής γεωλογική και μεταλλευτική ερευνητική υπηρεσία αντίστοιχη με το ΙΓΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: