04 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερωτικό σημείωμα Συνδικάτου ΙΓΜΕ 4/12/19



Συνάδελφοι,
πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου που ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

1. Αποδέχθηκε την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο συν. Χ. Σμυρνιώτης από την Ε.Γ. και στη θέση του εξέλεξε τον συν. Δ. Μπάτη.

2. Ενέκρινε την πρόταση του συντονιστικού των συναδέλφων που απασχολούνται στην ΕΑΓΜΕ μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ, για συμπαράσταση και συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει αναγγελθεί από το πανελλαδικό συντονιστικό όργανό τους, τη Δευτέρα 9/12/19, με την ευκαιρία της συνάντησής τους με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Μηταράκη. Το Συνδικάτο θα καλύψει τους συναδέλφους με την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας και θα διαθέσει λεωφορείο για τη μετακίνηση τους στο χώρο της συγκέντρωσης, μαζί με όσους άλλους συναδέλφους θελήσουν να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

3. Εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δύο γνωστά επείγοντα ζητήματα α) της συζήτησης για το βέλτιστο θεσμικό πλαίσιο του οργανισμού και β) της επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης της καταβολής των παράνομων παρακρατήσεων των μισθών μας (25%) και αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. την Παρασκευή 6/12/19 και ώρα 11:00, για να συζητηθεί η πρόταση του Δ.Σ. για την αντιμετώπισή τους υπό το κάτωθι πρίσμα:

Α. Όπως ήδη γνωρίζετε έχει επανειλημμένα ζητηθεί από τη Διοίκηση να εισαχθεί για συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ το κεφαλαιώδες για το μέλλον του Οργανισμού ζήτημα του θεσμικού πλαισίου που το διέπει σήμερα και των τεράστιων προβλημάτων που αυτό εισήγαγε και παράγει. Επειδή μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει, αποφασίστηκε και προτείνεται για έγκριση στη Γ.Σ. ότι σε περίπτωση που το θέμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην Η.Δ. του επόμενου Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ, δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίησή του.

Β. Για τη μη καταβολή των παράνομων παρακρατήσεων των μισθών μας (25%) έχουμε προτείνει στη Διοίκηση ότι επιβάλλεται κατ’ αρχήν να αναγνωριστεί και πρακτικά ως δίκαιο αίτημα και να ξεκινήσει άμεσα, από το σχετικό εγκεκριμένο κονδύλι του Προϋπολογισμού του 2019, η πληρωμή των εφετειακών τελεσίδικων αποφάσεων οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί και επιδοθεί, σύμφωνα και με την εισήγηση της Ν.Υ. της ΕΑΓΜΕ η οποία γνωμάτευσε ότι πρόκειται για εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματά μας τα οποία αυτοδίκαια βαρύνουν το νέο φορέα στον οποίο μεταφερθήκαμε. Παράλληλα, να ξεκινήσει μια συζήτηση – διαπραγμάτευση ώστε να καταλήξουμε σε μια πρόταση – λύση εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις υπόλοιπες μη καταβεβλημένες παρακρατήσεις, ορίζοντας το χρονικό διάστημα και το ρυθμό αποπληρωμής τους.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί από τη Διοίκηση καμιά κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ έχουν μείνει λίγες μόνο ημέρες έως το τέλος του 2019, αποφασίστηκε και προτείνεται για έγκριση από τη Γ.Σ. ότι εάν μέχρι την Τετάρτη 11/12/19 δεν υπάρξει σαφής θετική εξέλιξη για το θέμα, την Πέμπτη 12/12/19 θα προκηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ, ζητώντας άμεση συνάντηση και συζήτηση για άμεση λύση με τον Υπουργό ΠΕΝ.

Θεωρούμε αυτονόητη τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή σας στην έκτακτη Γ.Σ. της Παρασκευής 6/12/19.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: