18 Οκτωβρίου 2020

ΟΜΕ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΡΗΞΗΣ Απεργίας- Αποχής από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο Δημόσιο από το 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

     Αθήνα, 16.10.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Ε.)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΡΗΞΗΣ 

Απεργίας- Αποχής από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο Δημόσιο


Την  Παρασκευή 16.10.2020 πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε και μετά από εισήγηση της απερχόμενης Διοίκησης αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η κήρυξη Απεργίας- Αποχής από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο Δημόσιο για τους εργαζόμενους που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και τα σωματεία τους ανήκουν στην ΟΜΕ.

 

Το 23ο Συνέδριο της ΟΜΕ, με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/6/οικ.18100/25-09-2020), που αναφέρεται στη διενέργεια της αξιολόγησης για την αξιολογική περίοδο του 2019, κρίνει τη διαδικασία αυτής της αξιολόγησης ως απαράδεκτη και επικίνδυνη. 

Η αξιοκρατία και η ορθή αξιολόγηση στο Δημόσιο εκλείπουν όχι με ευθύνη των εργαζομένων αλλά των διοικούντων γιατί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία δεν θέλει την αξιοκρατική λειτουργία του Δημόσιου τομέα που τον χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και των στενών κομματικών συμφερόντων της.

Στα πλαίσια αυτά η Νέο-Δημοκρατική Κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προκάτοχοι της, προκειμένου να υλοποιήσει  την αντεργατική πολιτική της ζητάει από τους εργαζόμενους να  αυτοφακελωθούν υποβάλλοντας τα στοιχεία μας μέσω Taxis, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να οι εργαζόμενοι  …αυτοβούλως. Να μπουν σε μια διαδικασία «νομιμοποίησης» της αντιδραστικής πολιτικής της. Δεδομένου ότι η «αξιολόγηση» έχει χάσει το νόημα της λέξης αλλά αποσκοπεί στη  δημιουργία δεξαμενής υπαλλήλων από τους οποίους μπορεί να προχωρήσει σε μελλοντικές μετατάξεις-αποχωρήσεις-διώξεις οι οποίοι θα ορίζονται με ποσόστωση τουλάχιστον 15% επί του συνόλου, χωρίς μάλιστα να έχει το οφειλόμενο πολιτικό κόστος.

Παίρνοντας υπόψη την αντίστοιχη τοποθέτηση και απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (19/3/2019), το 23ο Συνέδριο της ΟΜΕ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την απεργία – αποχή (ηλεκτρονική η γραπτή) από την αξιολόγηση για τους εργαζόμενους που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και τα σωματεία τους ανήκουν στην ΟΜΕ 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:

Χ. Σμυρνιώτης, Φ. Αγγελάτος,  Θ. Χαρδαβέλας


Δεν υπάρχουν σχόλια: