02 Αυγούστου 2022

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  02/08/2022

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ,

ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι μάσκες έπεσαν, οι δικαιολογίες στέρεψαν, τα ψέματα τέλειωσαν.

Την Πέμπτη 28.07.2022 ήμασταν όλοι μάρτυρες του απόλυτου εξευτελισμού του θεσμού του Συνδικάτου από την τριανδρία του κυβερνητικού συνδικαλισμού (Ξηρόκωστα – κομματικό στέλεχος, Βουγιουκαλάκη - βολικό «Πρόεδρο» και Τσελεπίδη «συνδικαλιστή» - προσωπάρχη), που έχει συμβάλει με τις πράξεις της και την συμπαιγνία με Διοίκηση και Πολιτική ηγεσία στη μετατροπή του ΙΓΜΕ, ενός ιστορικού και κοινωνικά καταξιωμένου ερευνητικού Ινστιτούτου, σε ένα δημοσιοϋπαλληλικό ΕΑΓΜΕ, κομματικό τσιφλίκι διευθέτησης και συναλλαγής προσωπικών και κομματικών συμφερόντων.

Σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Διοίκηση, ορισμένα στελέχη της ΚΕΣΙ (που πια δεν τα εμπιστεύονται ούτε οι δικοί τους), αφού έφτασαν ουσιαστικά το ΙΓΜΕ κοντά στο βιολογικό και λειτουργικό του κλείσιμο, επιχειρούν για μια ακόμη φορά να σαμποτάρουν τις διεκδικήσεις μας για να πάρουμε επιτέλους τα δεδουλευμένα μας. Είναι προς τιμή μελών του ΔΣ, εκλεγμένων με τη ΚΕΣΙ, που παραγκωνισμένοι και ανενημέρωτοι για τις ενέργειές του «προέδρου», διαφοροποιήθηκαν από τις μεθοδεύσεις του και δεν τον κάλυψαν.

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που κατατέθηκε στη Βουλή και υποτίθετο ότι θα πέρναγε η τροπολογία για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, όχι μόνο δεν υπήρξε η τροπολογία αλλά ούτε καν είχε σταλεί υπηρεσιακά για έγκριση στο ΓΛΚ (Σκυλακάκης), κάτι για το οποίο όμως μας είχαν ήδη προϊδεάσει ότι ήταν αρνητικό. Δεν πέσαμε βέβαια και από τα σύννεφα, αφού το ΓΛΚ ο βολικός ένοχος όταν δεν θέλει η κυβέρνηση να περάσει κάποια νομοθετική ρύθμιση. Σαν να είναι το ΓΛΚ αυτονομημένο από την πολιτική βούληση. Το ΓΛΚ είναι ο είναι γνωστός κόφτης (κόβει μισθούς, συντάξεις και μερικές φορές ακόμη και τα δικαστικά και τελεσίδικα επιδικασμένα ποσά). Το ξέρουμε ήδη από την λεηλασία των αποζημιώσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ. Δυστυχώς η Βουλή έκλεισε, πράγμα που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί. Όμως με την αντικαταστατική υπονόμευση της αγωνιστικής μας κινητοποίησης χάσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να πιέσουμε περισσότερο για να κατατεθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η «θλιβερή τριανδρία» της ΚΕΣΙ έχει το θράσος να μας εγκαλεί για «φασίζουσα, χουλιγκανική συμπεριφορά», όταν εκφράσαμε την συνολική αγανάκτηση των εργαζομένων! Ο εκφοβισμός της ΑΝΑΣΑΣ όταν νιώθουν ότι δεν μπορούν να  ξεγελούν πια τους συναδέλφους, δεν θα περάσει.

Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, όχι μόνο γιατί διαρκώς κωλυσιεργεί εσκεμμένα εμπαίζοντάς μας  σε συνεργασία με την Τριανδρία και την Διοίκηση για να μας δώσει τα δεδουλευμένα, αλλά και γιατί οδηγεί την ΕΑΓΜΕ σε υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση ακόμη και επιστημονικών αντικειμένων προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών, με υποβαθμισμένη ποιότητα έργου,  και με κόστος πολλαπλάσιο στον Δημόσιο προϋπολογισμό από ότι η πρόσληψη μόνιμου (περιμένουμε να δούμε πώς θα απολογηθεί στην Βουλή ο Υπουργός στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με 22 Βουλευτές και την αναφορά του ΚΚΕ με 5 Βουλευτές , για το ξεπούλημα του λογιστηρίου της ΕΑΓΜΕ).

Θύματα αυτής της αντιδραστικής και αντιερευνητικής πολιτικής εκτός από την κοινωνία και τους μόνιμους εργαζόμενους είναι πάνω από 110 συμβασιούχοι του ΙΓΜΕ που βιώνουν την ανασφάλεια, την απαξία, καθώς  και την πίεση από πλευράς Διοίκησης και διοικητικών στελεχών, που θέλουν τους εργαζόμενους β΄ κατηγορίας και σε συνθήκες ομηρίας να αγωνιούν μέχρι την αναμενόμενη προκήρυξη των νέων 53 προσλήψεων. Αλήθεια, γιατί κρατούνται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι επίμαχες προσλήψεις; Ποιες ειδικότητες αφορούν; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται; Τι φοβούνται με την δημοσιοποίηση;

Σήμερα που ο πρόεδρος του Συνδικάτου ομολογεί την αποτυχία της προσπάθειας κατάθεσης της τροπολογίας, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να «ξεπλύνει» το Υπουργείο που μας ενέπαιξε εδώ και αρκετούς μήνες, με την φράση «Δεν θα αναλωθούμε εδώ σε κριτικές για το ποιος έφταιξε ή γιατί δεν ψηφίστηκε η τροπολογία»…, εμείς απαντάμε με μια πρόσκληση προς όλους για ενότητα και αγώνα.

ΑΓΩΝΑ για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα που τα διεκδικούμε εδώ και 9 χρόνια.

ΑΓΩΝΑ για να στελεχωθεί η ΕΑΓΜΕ με όλο το αναγκαίο προσωπικό και να λειτουργεί όπως αξίζει σε ένα δημόσιο επιστημονικό φορέα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Συνάδελφοι – ισσες

Δεν θα μας σώσει κανείς αν δεν πάρουμε μόνοι μας την ευθύνη να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!

Μόνιμοι και συμβασιούχοι μπορούμε να παλέψουμε ενωμένα για ένα ΙΓΜΕ σύγχρονο και λειτουργικό που θα αφήσει πίσω του τις κυβερνητικές πολιτικές της μιζέριας, της απαξίωσης και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, ένα ΙΓΜΕ με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πολλές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, που θα εργάζεται μέσα σε ένα κλίμα εργασιακής ηρεμίας, αξιοπρέπειας και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Συνάδελφοι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μέσα στο καλοκαίρι και θα σας ενημερώνουμε για όλα τα ζητήματα.

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: