08 Αυγούστου 2022

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΑΓΜΕ

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές 08/08/2022

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΑΓΜΕ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ομολογεί την ευθύνη του για την θετική ψήφο του σχετικά με το ξεπούλημα του λογιστηρίου ΕΑΓΜΕ στην τελευταία καλοκαιρινή του ανακοίνωση, καλύπτοντας και ξεπλένοντας πλήρως την Διοίκηση ΕΑΓΜΕ, με ένα κείμενο που θα μπορούσε η ίδια η διοίκηση να είχε γράψει. Για μια ακόμη φορά θρασύτατα την κοινοποιεί από email-account του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ. Φτάνει στο σημείο να εγκαλεί τα κόμματα που έκαναν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, λέγοντας θρασύτατα, αλλά και παραπλανητικά για τους συναδέλφους γιατί δεν ..ρώτησαν το Συνδικάτο. Στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ συνάδελφοι ουδέποτε πήραμε απόφαση σε κανένα όργανο για να ξεπουληθεί το λογιστήριο. Η απόφαση ήταν δική του, δεν ρώτησε κανέναν, παρά τις προειδοποιήσεις που του κάναμε δημόσια. Έγραψε στα παλαιά του υποδήματα όλα τα όργανα του

Συνδικάτου προκειμένου να κάνει το «χατίρι» του ηρωικού διευθυντή όπως αναφέρει. Σε ποιον διευθυντή αναφέρεται; Στον ΓΔ ΕΑΓΜΕ, στον ΑΓΔΟΔ ΕΑΓΜΕ, ή στον ΔΟΔΥ ΕΑΓΜΕ; Ή μήπως σε όλους μαζί; Μα όλοι αυτοί συνάδελφοι είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ που υλοποιούν το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης προκειμένου να διαλύσουν το ΙΓΜΕ, όπως πολύ σωστά «θυμήθηκε» και ο ίδιος για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά όλοι τους μαζί και ο ίδιος βολεύτηκε μια χαρά από αυτό το έκτρωμα και μια χαρά το στηρίζουν ηρωικά μέχρι να διαλυθεί. Θυμήθηκε και τον «κακό» του εκκαθαριστή, αλλά μια χαρά πίεζαν με τον Γ. Γραμματέα να έρθει μια ώρα αρχύτερα για μας «λύσει» τα προβλήματα.

Χαρακτηρίζοντάς μας «παλαιοσυνδικαλιστές» προκειμένου να ξεγελάσει αφελείς η μη ενημερωμένους στα Συνδικαλιστικά δρώμενα συναδέλφους, ξεχνά ότι κάποτε όλοι μαζί, με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ από Γεν. Συνελεύσεις, δώσαμε πολυετείς και διαχρονικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο με κινητοποιήσεις αλλά και με Ημερίδες, με ομάδες εργασίας και συνεργασίες και με άλλους φορείς, με θέματα που έθεταν και ερευνούσαν ζητήματα για το μέλλον του ΙΓΜΕ, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του ως έγκυρου και αξιόπιστου σύμβουλου της Πολιτείας στα Γεωλογικά και Μεταλλευτικά θέματα.

Οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά βέβαια είχαν και έχουν άλλα σχέδια και προσπαθούσαν να διαβάλλουν τον ρόλο του και το υποβάθμιζαν με διάφορους τρόπους. Η κατάσταση πχ ΕΚΒΑΑ (8/11/2011), που έκτος από υποβάθμιση περιείχε 137 απολύσεις συναδέλφων ΔΕ, ΥΕ, ο νυν εκπρόσωπος ξέχασε ότι το ανατρέψαμε με 4ετη αγώνα σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν απολύθηκε κανείς, αλλά ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΙΓΜΕ ΩΣ ΕΙΧΕ!

Εμείς επιμένουμε σε αυτές τις διαχρονικές απόψεις και θα παλέψουμε μέχρι εσχάτων είτε του αρέσει είτε όχι.

Αν του αρέσει η αστική εξουσία ας παραιτηθεί από όλες τις συνδικαλιστικές θέσεις για μην «τσαλακωθεί» και να συνεχίσουμε το πόλεμο εναντίον όλων αυτών που διαλύουν το ΙΓΜΕ και μας καταβροχθίζουν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Αν του νυν εκπροσώπου δεν του αρέσει πλέον αυτός ο Συνδικαλισμός δεν έχει παρά να αλλάξει στρατόπεδο και να μην μπαίνει εμπόδιο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Όσον αφορά περί παραπληροφόρησης και συκοφαντίας του να επιστρέφουμε. Όποιος υπερασπίζεται την αλήθεια μιλάει με συγκεκριμένα γεγονότα και όχι γενικόλογα και με αφορισμούς. Καλό θα είναι να μας απαντήσει στο κείμενο που έστειλε από το Συνδικάτο που συνέταξε αυτός και η Διοίκηση, που είναι το έγγραφο από το Υπουργείο προς την ΕΑΓΜΕ που ζητούσε τα «πρόσθετα» στοιχεία; Πέταξε; Ή δεν υπάρχει και δουλεύουν τους συναδέλφους και γραπτώς; Βοηθάει την κυβέρνηση να βγει λαδί και αλώβητη;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΒΟΥΓΙΑΚΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΑΓΜΕ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Σχετικά με τις οργανικές θέσεις

Μετά από σχεδόν ένα μήνα πιέσεων προς τον Εκπρόσωπο Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ και την Διοίκηση, τελικά μας την έστειλε ο εκπρόσωπος με την «απαγόρευση» να μην κοινοποιηθεί από το Συνδικάτο. Με αποφασιστική και σθεναρή αντίδραση μας τελικά στάλθηκε από το μειλ του Συνδικάτου ως έπρεπε!

Το ιστορικό είναι, ότι σε ένα ΔΣ Συνδικάτου μια ημέρα πριν πάμε στη Συνάντηση στο ΥΠΕΝ, μας ενημέρωσε ό εκπρόσωπος ότι στο περασμένο ΔΣ ΕΑΓΜΕ, κοινοποιήθηκε στα μέλη 2 ώρες πριν αρχίσει η συνεδρίαση η επίμαχη πρόταση. Κατά την εκτίμησή του δεν έκανε χρήση του 48ωρου για να την μελετήσει και να την δούμε και ως Συνδικάτο και θεώρησε σωστό να την υπερψηφίσει με την έννοια (όπως είπε) να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία μήπως και γίνουν πράξη οι 53 νέες προσλήψεις στο ΙΓΜΕ. Την ώρα που συνεδριάζαμε του τηλεφώνησε ο ΓΔ και του είπε ότι αναρτήθηκε στην πύλη του ΥΠΕΝ και να μην ξεχάσουμε την επόμενη μέρα που θα γινόταν η συνάντηση να το στηρίζαμε. Και έτσι έγινε, αλλά από την δική μας πλευρά στα «τυφλά», αφού δεν είχαμε δει καθόλου το έγγραφο.

Εδώ τίθενται 3 ερωτήματα:

1. Μια πρόταση καθοριστική για το μέλλον του φορέα είναι δυνατόν να ψηφίζεται χωρίς προηγούμενη

αναλυτική ενημέρωση και μελέτη; Σε ποια στοιχεία η παραδοχές βασίστηκε; Υπήρξε κάποια μελέτη

που την εντάσσει σε αντίστοιχο επιχειρησιακό σχέδιο; Θα έπρεπε ένας έντιμος εκπρόσωπος να θέσει

βέτο, άσχετα για πόσο καιρό θα καθυστερούσε προκειμένου να γίνει σωστή διαβούλευση με όλους τους

εργαζόμενους και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ να είχε θέση για το ζήτημα.

2. Στην κατάρτιση των θέσεων υπήρξε συμμετοχή των Δ/νσεων; Υπήρξε διαβούλευση με τους

παρισταμένους που είναι οι πλέον αρμόδιοι για τον καθαρισμό αναγκών σε προσωπικό των

υπηρεσιακών μονάδων;

3. Μήπως αυτή η κακοφτιαγμένη και βεβιασμένη αποστολή προς το ΥΠΕΝ είναι στα πλαίσια των

πολιτικών εξελίξεων και απαιτούν η Διοίκηση και ο εκπρόσωπος να την στηρίξουμε στα τυφλά;

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε ήρθε θέμα στο Συνδικάτο για να διαμορφωθεί άποψη. Ο

«αυτοκράτωρ» δρα και αποφασίζει μόνος του χωρίς να ρωτά κανέναν. Αποφασίζει για μας χωρίς εμάς!

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, η άποψή μας είναι ότι αυτή η ενέργεια θα έπρεπε να γίνει σε συνεργασία με όλους τους συναδέλφους σε διαβούλευση με το Συνδικάτο, να πάρει έγκριση από Γενική Συνέλευση και να υποστηριχτεί μαζικά στο υπουργείο και κυβέρνηση για να υλοποιηθούν.

Συνάδελφοι,

Κλείνοντας θα το επαναλάβουμε:

Δεν θα μας σώσει κανείς αν δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας! Μόνιμοι και Συμβασιούχοι να παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ με στελεχωμένες όλες τις περίπου 1000 οργανικές θέσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! 

Υπενθυμίζουμε τις πολλές μελέτες εξωτερικών φορέων, μεταξύ των οποίων και το Οικ. Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον αριθμό των οργανικών θέσεων που το ΙΓΜΕ χρειάζεται, για την ανάπτυξη του και την υλοποίηση του έργου του.

Μην ξεχνάμε, ότι και αν πέτυχαμε διαχρονικά ήταν μόνο με ενωτικούς μαζικούς αγώνες με εκλεγμένους

Έντιμους Συνδικαλιστές.

Καιρός να απαλλαγούμε από τα παράσιτα!

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: