18 Οκτωβρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

                      ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  18/10/2022

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Κατατέθηκε σήμερα το «περιβόητο» νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που «φημολογείτο» από την ΚΕΣΙ, ότι θα συμπεριληφθεί στο άρθρο 75 η ρύθμιση για την επιστροφή των παρακρατήσεων μισθών μας.

Αντ΄ αυτού, υπάρχει στο άρθρο 71 η επαναφορά του εκκαθαριστή με άγνωστες και ίσως ανολοκλήρωτες οι υποχρεώσεις του, οπότε η επιστροφή των μισθών μας πέταξε στις καλένδες, στην αιωνιότητα…

Σήμερα ό «πρόεδρος» μας έστειλε μειλ στα μέλη του ΔΣ να «απειλήσουμε» τη Δ/ντρια του γραφείου του Αν. Υπ. Οικονομικών για συνάντηση, διαφορετικά κινητοποίηση… σαν  να πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία και όχι σαν μια κακοπαιγμένη κυβερνητική συμπαιγνία, για την οποία η ηγεσία του Συνδικάτου δεν τολμάει να πει κουβέντα! 

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα αρχίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία την Πέμπτη 20/10 το πρωί και θα ψηφιστεί το αργότερο την άλλη εβδομάδα.

Για άλλη μια φορά μας ενέπαιξαν «επιμελώς» ΥΠΕΝ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Προέδρος Συνδικάτου και συνεργάτες του, στην υπόσχεση ότι θα «τελειώσουν επιτέλους τα βάσανα μας με θετικό τρόπο»….(!)

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά το φιάσκο της αντικαταστατικής ματαίωσης από τον πρόεδρο του Συνδικάτου και τους «συνεργάτες» του της προγραμματισμένης, με απόφαση Δ.Σ, κινητοποίησης την 28.07.2022, το ζήτημα των παράνομων μισθολογικών παρακρατήσεων κινδυνεύει πλέον σε πλήρη αποτυχία. Η καταγγελία και αντίδραση της παραταξής τον περασμένο Ιούλιο, δικαιώνεται πλήρως από την δήλωση στη ΒΟΥΛΗ του Σκυλακάκη που σημειώνεται παρακάτω.

«ΘΕΜΑ: Σχετικά με την υπ. αριθ. 3130/31-08-2022 Αναφορά του ΚΚΕ.

Σε απάντηση της υπ. αριθ. 3130/31-08-2022 Αναφοράς, που κατέθεσαν οι Βουλευτές Ν. Καραθανασόπουλος, Χ. Κατσώτης, Μ. Κομνηνάκα, Γ. Λαμπρούλης, Γ. Μαρίνος, Ν. Παπαναστάσης, Λ. Στολτίδης και Ε. Συντυχάκης, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει περιέλθει στο Υπουργείο μας σχετική νομοθετική πρόταση. Σημειώνεται δε ότι ούτε από το κείμενο της αναφοράς και των συνημμένων της εγγράφων προκύπτει με σαφήνεια το περιεχόμενο της εν λόγω πρότασης. Σε κάθε περίπτωση εφόσον αυτή υποβληθεί θα τύχει της προβλεπόμενης επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Επίσης εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο ισχυρισμός του προέδρου για την ματαίωση της κινητοποίησης ήταν ψευδής και ουδέποτε στις 28/7/22 ήρθε κάποια ερώτηση στην ΕΑΓΜΕ, από οπουδήποτε Υπουργείο. Ήταν ένας τακτικός «ελιγμός» του Γ.Δ, με την συναίνεση του Προέδρου για αποφυγή έκθεσης της διοικητικής ικανότητας του Γ.Δ. από την εικόνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ έξω από το Υπουργείο.

Η θέση μας είναι να πιεστεί η Κυβέρνηση άμεσα και να καταβληθούν όλα τα κλεμμένα σε 1 δόση σε όλους με νομοθετική ρύθμιση σε αυτό το νομοσχέδιο!

Συνάδελφοι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10/2022 ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: