ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

30 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ
30/04/2018
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του '44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος, στη χώρα μας και διεθνώς. Οργανώνουμε τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.
Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για «έξοδο» από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το “Εθνικό στρατηγικό σχέδιο”. Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται!
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων.
Είναι ανάγκη να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που δυστυχώς το ζούμε και στο Συνδικάτο μας τους τελευταίους 10 μήνες με ευθύνης της πλειοψηφούσας παράταξης (κεσι), που όχι μόνο σταμάτησε την ορμητική Αγωνιστική Δύναμη του Συνδικάτου μας μέχρι το Ιούλη του 2017, αλλά έγινε ο προστάτης και ο εκπρόσωπος προβολής της Διοίκησης, με διάφορους «έξυπνα επιστημονικούς» τρόπους, όπως στην ημερίδα της 17ης Απρίλη που λες και έγινε για να την παρουσιάσει ως του «σωτήρες» του ΙΓΜΕ. Μια Διοίκηση που όχι μόνο είναι ανίκανη, αφού δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από τον Τ.Π. για το 2018 βάζοντας χέρι στα έργα, αλλά δεν έλυσε κανένα εργασιακό ζήτημα, με την «δικαιολογία» πως φοβούνται μην πάνε φυλακή…! Αλλά η μυστική αλληλογραφία πάει κι έρχεται στα υπουργεία χωρίς να δώσει λογαριασμό στους εργαζόμενους. Τι φοβάται; Μήπως είναι κάτι πολύ άσχημο για τους εργαζομένους στο ΙΓΜΕ;
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ καλούνται να αλλάξουν τους συσχετισμούς, αν θέλουν να έχουν την παραμικρή ελπίδα. Δυστυχώς έβαλαν τον Λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Όσο για τον ΣΕΠ, κακώς υπάρχει ως 2η συνδικαλιστική οργάνωση στον ίδιο χώρο, έκανε τεράστιο κακό στα εργασιακά μας δικαιώματα σε όλο τον «βίο» του. Στο δικόγραφο δε, που κατέθεσε ενάντια των συνταξιούχων τον Μάρτη του 2018 το τερμάτισε, αφού τυμβωρύχησε όλη την φαύλη περίοδο Κωστόπουλου και την περιέλαβε σε αυτό, με μόνο στόχο και σωστό να χάσουμε όλοι τους κλεμμένους μισθούς μας. Η μυστική συνεργασία τους με την Κυβέρνηση, αλλά και με άλλα αστικά κόμματα, καλά κρατεί και φέρνει «αποτελέσματα» (για την πάρτι τους). Οσονούπω αναμένεται να δούμε και το αιματοβαμμένο τρόπαιό τους, όπως τότε επί ΕΚΒΑΑ (έναν χωρίς πάτο κουβά).
Ωστόσο στο ΙΓΜΕ, υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική (προσδιορίστηκε στο ΚΟΙΣΥΠ) όπως αυτή εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Σταθάκη στο συνέδριο του ΣΜΕ για το «μικρό και ευέλικτο ΙΓΜΕ», που θα διευκολύνει την καταλήστευση με το ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, κάνοντας όλη την βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ξεπουλώντας εν ψυχρώ Σκουριές, ΛΑΡΚΟ, Λιγνίτες, ΔΕΗ, προωθώντας πιστά την πολιτική της Ε.Ε. όπως και την ιδιωτικοποίηση μέσω και της τιμολόγηση του Νερού (για αυτό άλλωστε και το προσβλητικό πρόγραμμα ΣΑΜΥ που εξευτελίζει το κύρος του ΙΓΜΕ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!
Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.
Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό…..(!)
Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Ø  Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Ø  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ø  Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Ø  Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
Ø  Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Ø  Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Ø  Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
Ø  Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των καπιτα-ληστών δεν θα γίνουμε!
Ø  Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς με ανάκτηση όλων των απωλειών μας.
Ø  Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Ø  Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Ζήτω η 1η Μάη
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.00πμ
Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια 9.30πμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: