03 Μαΐου 2018

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

03/05/2018

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η κρίσιμη ώρα για την ύπαρξη του ΙΓΜΕ πλησιάζει, με νομοθετική πρωτοβουλία την Δευτέρα 7 Μαΐου, πιθανά να πραγματοποιηθεί η περσινή απειλή του ΥΠΕΝ για να αλλάξει το θεσμικό ρόλο και πλαίσιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να «γλυτώσει» τα χρέη που οφείλει στους εργαζόμενους, αλλά και να το μετατρέψει σε ένα γραφειοκρατικό οργανισμό, που θα «διευκολύνει» τα ντόπια και ξένα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον Ορυκτό πλούτο για πάρτι τους.
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ένα δύστροπο δυσλειτουργικό καθεστώς ανάλογο ή χειρότερο εκείνο του ΕΚΒΑΑ που δεν θα μπορεί να εκπληρώσει το όποιο έργο του.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γεν. Δ/ντης του ΙΓΜΕ μαζί με τον Πρόεδρο κρατάνε ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους δέκα μήνες τώρα και δεν δίνουν την παραμικρή πληροφορία, διότι είναι κάκιστες για το ΙΓΜΕ και φυσικά για όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης, αλλά και θα περιέχει μειώσεις μισθών, απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις κ.α.
Δέκα μήνες τώρα καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Συνδικάτου μας που όχι μόνο λειτούργησε χωρίς καμία ουσιαστική αγωνιστική πίεση, αλλά και απέκρουσε όσες αγωνιστικές φωνές ακουγόταν.
Δυστυχώς συνάδελφοι δεν λάβατε σοβαρά τις καταγγελίες και τις προτάσεις μας. Ελπίζουμε σήμερα να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης!
Δεν μας εκπλήσσει ότι στο χθεσινό δελτίο τύπου δεν αναφέρει πουθενά ευθύνες της Διοίκησης και του Τσαγκά που συμμετείχε ενεργά πέρυσι ως πρωτο-παράγοντας του ΥΠΕΝ «έμπιστος» του Σταθάκη για την μεθόδευση της ανωμαλία στο ΙΓΜΕ, για να μπορέσει να έρθει ομαλά και στην ώρα της η σημερινή στιγμή, της οριστικής διάλυσης του ΙΓΜΕ με «χρονοδιάγραμμα»… 
Γι αυτό άλλωστε και «αναβαθμίστηκε» από τον Υπουργό, ως Γεν Δ/ντης στο ιστορικό αυτό Ινστιτούτο, χωρίς να το αξίζει, αφού όπως λέγεται δεν έχει καταθέσει ακόμη τα χαρτιά του…
Κατά δήλωσή του όμως κατάλαβε και ξέρει καλά τον ρόλο του και τον υπηρετεί σωστά….
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του Συνδικάτου (κεσι), έχει αντιληφθεί τον δικό της ρόλο…;;;
Κάνουν συνδικαλισμό ή ασκούν Διοίκηση; Αν νομίζουν ότι ταιριάζουν καλύτερα στο να ασκούν Διοίκηση, ας παραιτηθούν από μέλη του Συνδικάτου, χθες και να πάνε στην Διοίκηση.
Τα ψέματα τελείωσαν! Θα κάνουμε προτάσεις στην Συνέλευση τις οποίες θα καλέσουμε όχι μόνο να τις ψηφίσετε, αλλά και να τις στηρίξετε. Μην ξεχνάτε ότι είναι 7 οι εκλεγμένοι κεσίτες και είμαστε πλειοψηφία όσοι έχουμε συμφέρον να παλέψουμε μέχρι εσχάτων για τα συμφέροντα μας.
Το έχουμε αποδείξει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν! Το ξεχάσαμε; Νομίσαμε ότι σωθήκαμε;
Αν δεν αντιδράσουμε όπως θα σας προτείνουμε, θα επανέλθουμε σε πιο οδυνηρή κατάσταση από την περίοδο 2011-2015.
Κανείς και ποτέ δεν μας βοήθησε «οικιοθελώς». Η πρώτη φορά αριστερά δεν ήταν κανένα διάλειμμα. Ο Λαφαζάνης την πρώτη μέρα που ανέλαβε μας τα υποσχέθηκε όλα και την επόμενη δεν μας ήξερε. 7 δυναμικές κινητοποιήσεις κάναμε εκείνη την περίοδο, με καθημερινή ενόχληση στο υπουργείο για να προλάβουμε στο τσακ τον Ιούνη του 2015, 10 μέρες πριν το δημοψήφισμα και επανασυστήσαμε το ΙΓΜΕ, 
εμείς οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε και τώρα ότι δεν θα επιτρέψουμε στην αδίστακτη τροικανική κυβέρνηση συριζανελ να βάλει χέρι στο ΙΓΜΕ.
Πέρυσι στις 25 Μάη 2017 όταν τόλμησε ο Υπουργός του γενικού ξεπουλήματος της Χώρας, να μας εξαγγείλει τις (βρώμικες) προθέσεις του για το ΙΓΜΕ, δεν τις υλοποίησε διότι ανοίξαμε πόλεμο μαζί του με όλη την κοινωνία και τον σταματήσαμε!
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα, αρκεί να αντιδράσουμε αστραπιαία και προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε το θέλει ο κεσι-νδικαλισμός είτε όχι. Εμείς θα αποφασίσουμε.
Τα υπόλοιπα στην Συνέλευση, μην λέιψει κανέις!

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΓΜΕ 
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!

VENCEREMOS!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: