11 Ιουνίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 11/6/2018
 Συνάδελφοι,

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συγκέντρωση της Παρασκευής σημειώνουμε τα παρακάτω.

Την Παρασκευή το πρωί υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ που μας ενημέρωσαν ότι:

- Σε ότι αφορά στο 25%, επιβεβαιώθηκε η πληροφόρηση ότι η τροπολογία δεν κατατέθηκε
λόγω της άρνησης την τελευταία στιγμή του κ. Χουλιαράκη να την υπογράψει. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός ΠΕΝ έδωσε κατεύθυνση το πρόβλημα να λυθεί στα πλαίσια απόφασης του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ. Έχουν ήδη κατατεθεί για συζήτηση δύο σενάρια που το επιτρέπουν και μέχρι την Τετάρτη 13/6 πρέπει να έχει αποφασιστεί η λύση ώστε να προωθηθεί άμεσα στο Δ.Σ. του ΙΓΜΕ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Εκ μέρους μας έγινε σαφές ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με πρώτο θέμα την απόφαση για παύση των παράνομων παρακρατήσεων, με τρόπο που να μην ενέχει οποιονδήποτε κίνδυνο μη εφαρμογής ή ανάκλησής της.
 - Σχετικά με το πρόβλημα της Εθνικής, μας ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός σκοπεύει τις
αμέσως επόμενες ημέρες να προβεί σε ενέργειες για το θέμα, πιθανότατα με πρόσκληση για συζήτηση των ενδιαφερομένων μερών.

Στην παράσταση που έγινε στο ΓΛΚ την ίδια ημέρα, έλαμψε η αναλγησία των εκεί υπευθύνων. Με τη δικαιολογία ότι ο υπουργός λείπει στο εξωτερικό δεν δέχθηκαν καν να ανέβει επάνω η Ε.Γ. του Συνδικάτου για να ενημερώσει όποιον υπεύθυνο υπήρχε εκεί και να απαιτήσει διαφορετική συμπεριφορά απέναντί στο ΙΓΜΕ.

Σημειώνουμε τέλος, ότι λόγω της λήξης της θητείας του Εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΙΓΜΕ στις 30/6/2018, στο τελευταίο Δ.Σ. του Συνδικάτου αποφασίστηκε οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν την Παρασκευή 22/6/2018.

Σχετικά με αυτές τις εκλογές διασαφηνίζουμε ότι:
 Α) Αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ, άσχετα με το αν ανήκουν ή όχι στο Συνδικάτο.
 Β) Οι εκλογές διεξάγονται με μία κοινή λίστα όπου αναγράφονται αλφαβητικά όσοι εργαζόμενοι δηλώσουν ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει σήμερα πρώτη φορά για το θέμα και θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Το δικαίωμα σταυροδοσίας είναι ένας σταυρός, επόμενα στην ουσία η εκλογή είναι με καθαρά πλειοψηφικό σύστημα. Όποιος εργαζόμενος έρθει πρώτος σε σταυρούς εκλέγεται εκπρόσωπος των εργαζομένων ως τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΙΓΜΕ για τρία χρόνια. Ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης εκλέγεται αναπληρωτής εκπρόσωπος.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργης Βουγιουκαλάκης Δημήτρης Γαλανάκης





Δεν υπάρχουν σχόλια: