06 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Αθήνα, 6/6/2018

Α.Π. 39/6.3

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ καταγγέλλει μια ενέργεια του εκπροσώπου και τοποτηρητή των δυνάμεων οικονομικής κατοχής της χώρας, κ. Χουλιαράκη, που ηθελημένα διογκώνει το χρέος του δημοσίου και οδηγεί το ΙΓΜΕ σε οικονομική κατάρρευση.
 Ο κ. Χουλιαράκης, το βράδυ της Δευτέρας 4/6/2018, αθετώντας την αρχική δέσμευσή του στον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σταθάκη και αγνοώντας τη σχετική παρέμβαση του Γραφείου Πρωθυπουργού, αρνήθηκε να υπογράψει τροπολογία που ήταν έτοιμη να κατατεθεί την Τρίτη 5/6/18, στο υπό ψήφιση ΣΝ για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, τροπολογία με την οποία έπαυαν από 1/6/2018 οι παράνομες παρακρατήσεις στους μισθούς του προσωπικού του ΙΓΜΕ, οι οποίες εκτελούνται με αυθαίρετη ερμηνεία εγκυκλίου του Γ.Λ.Κ., από 1/1/2013. Παρακρατήσεις που έχουν κριθεί ήδη παράνομες από όλες τις πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, μετά από τις σχετικές προσφυγές μας.

Η ενέργεια αυτή του κ. Χουλιαράκη συνεπάγεται ότι:

1. Θα συνεχίσουν οι παράνομες παρακρατήσεις που αφαιρούν κάθε μήνα 100.000€ από τους
μισθούς μας.
 2. Θα συνεχίσουν οι προσφυγές μας στη δικαιοσύνη, όπου δικαιωνόμαστε με μαθηματική ακρίβεια. Έτσι, μετά από 2 έτη που αναμένεται να έχουν εκδοθεί όλες οι εφετειακές αποφάσεις, το ΙΓΜΕ – άρα το ελληνικό δημόσιο, θα κληθεί να πληρώσει υπερδιπλάσιο ποσό σε σχέση με το παρακρατούμενο, λόγω των τόκων υπερημερίας και των δικαστικών εξόδων που επιδικάζονται εις βάρος του.

Ο αγώνας μας αυτή τη στιγμή δεν αφορά μόνο την παύση των παράνομων παρακρατήσεων στους μισθούς μας. Αφορά κυρίως την κατάργηση μιας απόφασης που αποδεδειγμένα σωρεύει χρέη στο ελληνικό δημόσιο, οδηγώντας και σε οικονομικό αδιέξοδο και κατάρρευση το ΙΓΜΕ, λόγω των ελλειμματικών προϋπολογισμών που έχει επιβάλει ο κ. Χουλιαράκης που καθιστούν αδύνατη την εξόφληση αυτού του χρέους.

Για τους παραπάνω λόγους, την Παρασκευή 8/6/2018 το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το στρατηγείο των δυνάμεων οικονομικής κατοχής, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 13:30.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ, τον Υπουργό ΠΕΝ και το Γραφείο Πρωθυπουργού, να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες για να σταματήσει η διόγκωση του χρέους του ελληνικού δημοσίου και να αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση του ΙΓΜΕ.

Καλούμε όλους όσους έχουν μέχρι σήμερα συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το ΙΓΜΕ και τα δικαιώματά μας, να το κάνουν και αυτή τη φορά, με την ενεργή στήριξη και συμμετοχή τους στην κινητοποίησή μας, την Παρασκευή 8/6/2018 και ώρα 13.30, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


                        Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας









Δεν υπάρχουν σχόλια: