ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

06 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΕΚΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 
Web Site:www.eka.org.gr  e-mail:eka.press@gmail.com


Αρ. Πρωτ.:5786                                                                            Αθήνα, 6/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη συνεδρίαση του ΔΣ 05/11/2018, αποφάσισε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη, ενιαία και ενωτική Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία, αντί για τις 14 Νοέμβρη να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώστε να απεργήσουν και οι δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων ανά την Ελλάδα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αθήνας να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup και συζητείται στις 3 Δεκεμβρίου.

Διεκδικούμε:
- Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.

- Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων.

- Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
- Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

- Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

- Καμία περικοπή στις συντάξεις.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν, προστατεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: