11 Νοεμβρίου 2018

Ημερίδα: «Ορυκτές Πρώτες Ύλες και Χωροταξικός Σχεδιασμός». Παρουσιάσεις






Παρουσιάζουμε σήμερα τις βασικές ομιλίες-παρεμβάσεις από την ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΓΜΕ, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με θέμα: «Ορυκτές Πρώτες Ύλες και Χωροταξικός Σχεδιασμός». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεσογείων 119, Αθήνα.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του ανταγωνιστικού έργου Minland “Mineral Resources in Sustainable Land-use Planning” (http://minland.eu/project/) στο οποίο συμμετέχουν οι φορείς-διοργανωτές.

Κεντρικό θέμα ήταν το Ειδικό Χωροταξικό για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΕΝ καθώς και τα προβλήματα-προοπτικές του χωροταξικού σχεδιασμού στην Ελλάδα εν γένει. Κατόπιν τούτου καταλυτική ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και κυρίως της Γεν. Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών (ΓΔΟΠΥ).

Ομιλητές ήταν η κα Χρυσάνθη Παναγιωτοπούλου (ΕΜΠ), ο κος Ανέστης Γουργιώτης (ΥΠΕΝ), ο κος Πέτρος Τζεφέρης (ΥΠΕΝ) και η κα Λένα Κάρκα, Αρχιτέκτων μηχ., πρώην στέλεχος του ΥΠΕΝ.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και με πάνελ ειδικών που τοποθετήθηκαν επί βασικών ζητημάτων και ερωτήσεων.Τα πάνελ των ειδικών συντόνισαν η κα Κατερίνα Αδάμ (ΕΜΠ) και η κα. Φωτεινή Χαλκιοπούλου (ΙΓΜΕ).

Δείτε όλο το δημοσίευμα : https://www.oryktosploutos.net/2018/11/blog-post_10.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: