18 Σεπτεμβρίου 2019




Αρ. πρωτ:850                                                                                          Αθήνα, 18 Σεπτέμβρη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) στη συνεδρίαση του στις 17-9-2019 και προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αδιαλλαξία των εργοδοτών (ΣΜΕ ) για την υπογραφή ΣΣΕ του κλάδου, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ζητήσει νέα συνάντηση με το ΣΜΕ προκειμένου να διαμορφωθούν νέα δεδομένα που θα αξιολογηθούν στην προαποφασισμένη σύσκεψη των σωματείων του κλάδου μας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε δεδομένης της αντιπρότασης των εργοδοτών που αντί για αυξήσεις μισθών προτείνουν μειώσεις, μισθολογικό διαχωρισμό των εργαζομένων, κατάργηση της Κλαδικής ΣΣΕ και αντικατάστασης της από Ομοιοεπαγγελματική, περιορισμό σε ότι αφορά την ισχύ στις εργοδοτικές οργανώσεις , εξαίρεση ειδικοτήτων ,κλπ ενώ παράλληλα με νομικίστικα τερτίπια προσέφυγαν στο ΣτΕ για ακύρωση της υποχρεωτικότητας που ειχε αποφασιστεί για την προηγούμενη Κλαδική μας ΣΣΕ. Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την κυβερνητική πολιτική αν και εκφράζει έναν από τους πιο κερδοφόρους κλάδους όχι μόνο δεν προτείνει αυξήσεις μισθών αλλά εφαρμόζει μια άκρως αδιάλλακτη αντεργατική πολιτική αφού εκβιάζει συνδικαλιστές και αγνοεί προκλητικά τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα το ΔΣ της ΟΜΕ προκειμένου να διευκολύνει τα συνδικάτα στους αγώνες τους απαιτεί από τη σημερινή κυβέρνηση να αποσύρει όλα τα απεργοκτόνα και αντεργατικά άρθρα οπου μεταξύ των αλλων φακελώνουν τους εργάτες που συνδικαλίζονται, καταργούν τη διαδικασία των Γ.Σ. για τη λήψη απεργιακών αποφάσεων με τη επιβολή ηλεκτρονικής απρόσωπης ψηφοφορίας που φαλκιδεύει την θέληση των εργαζόμενων όπως αυτή εκφράζεται αυθεντικά στις ΓΣ και στην ουσία καταργεί μέσω εξαιρέσεων την εφαρμογή των κλαδικών και όχι μόνο ΣΣΕ.

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να υπάρχει ένας καλύτερος πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων, η διοίκηση της ΟΜΕ καλεί τα Σωματεία μέλη της να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους με τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα που έχουν πάρει αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως το Ε.Κ Αθήνας για τις 24.9.2019.

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: