27 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

                                                                                                                           Αχαρνές, 26/6/2013

                                                                                                                        Α.Π. 132


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.



Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζεται το ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) έχει περιέλθει σε οργανωτική και λειτουργική παραλυσία κυρίως λόγω της ΚΥΑ 25200/2011.
Ήδη άρχισε η εκταμίευση του ΕΣΠΑ (έστω και οριακή) και το Ινστιτούτο άρχισε το παραγωγικό ερευνητικό έργο του με μεγάλα προβλήματα που αφορούν κύρια το ρυθμό εκταμίευσης, το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή.
Στα πλαίσια αυτά ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου το Ινστιτούτο να επιτελέσει το Έργο του έγκαιρα και έγκυρα, πιο συγκεκριμένα:
  1. Στελέχωση:
α) Συνδέεται με την άρση του καθεστώτος της Εφεδρείας που ήδη κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ και αποτελεί μόνιμη πηγή ανασφάλειας και έντασης του προσωπικού. Προσδοκούμε στην προσωπική σας παρέμβαση δεδομένης της συμπαράστασης σας (ως Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ) στις τροπολογίες που είχε καταθέσει και ο κ. Β. Κεγκέρογλου.
          Το ουσιαστικό επιχείρημα είναι ότι ο δημοσιονομικός στόχος επετεύχθη δεδομένου ότι με τις βεβιασμένες αποχωρήσεις (119 εργαζόμενοι από 8-11-2011 ως σήμερα) έχει περιορισθεί δραστικά το μισθολογικό κόστος.
    β) Απαιτείται άμεσα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (Επιστημονικού – Τεχνικού) τελείως απαραίτητου για την βιολογική παράταση της λειτουργίας του Ινστιτούτου και εποχιακών για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.
    Επίσης απαιτείται η ολοκλήρωση νομοθετικής παρέμβασης σας με την άμεση κατάργηση της ΚΥΑ 25200 προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση του Ινστιτούτου. Σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση που είχαμε υποβάλλει και στον προκάτοχό σας.
  1. Υλικοτεχνικές Υποδομές:
Σοβαρός και πανάκριβος μηχανολογικός και  τεχνικός εξοπλισμός κινδυνεύει να απαξιωθεί. Απαιτείται άμεση συντήρηση και λειτουργία του
  1. Οικονομικά δεδομένα:
Με βάση τα υπάρχοντα διαθέσιμα του Τ.Π υπάρχει η δυνατότητα της μη περαιτέρω οικονομικής υποβάθμισης του Προσωπικού δεδομένης της δραματικής μείωσης του εισοδήματος του πάνω από 50% με τις εφαρμογές της μνημονιακής νομοθεσίας (περιόδου 2010-2013).
Επίσης η αξιοποίηση της διαδικασίας προσδιορισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας επιτρέπει να προωθηθούν ρυθμίσεις που αφορούν τις μεγάλες εκκρεμότητες προς συνταξιούχους αλλά και εν ενεργεία συναδέλφους.






  1. Διοίκηση ΕΚΒΑΑ:
Η ανεπάρκεια και η υπονομευτική δράση της παρούσας Διοίκησης του ΕΚΒΑΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μετά μάλιστα το διασυρμό του Φορέα από τη «συνέντευξη» του Προέδρου.
Η άμεση αποκατάσταση του κύρους του Φορέα και της εργασιακής ηρεμίας συνδέεται με τις ανάλογες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων.

Τέλος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος της βδομάδας μια συνάντηση τεχνο-οικονομικού χαρακτήρα προκειμένου να προσδιορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα διευθέτησης των σοβαρών προβλημάτων μας.

Εν αναμονή της συνάντησης είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση





     Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας                                                    ΧΣμυρνιώτης                                                        Ε. Αραπογιάννης



       

Δεν υπάρχουν σχόλια: