09 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση Χρηστίνας Χαλούλου

ΧΡΗΣΤΙΝΑ ΧΑΛΟΥΛΟΥ
Αντιπρόεδρος Εργαζομένων στον Δημόκριτο

Φίλες και φίλοι αγαπητοί Συνάδελφοι Καλησπέρα σας.
Εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Δημόκριτου σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση στην Ημερίδα σας. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να έρθουν άλλοι συνάδελφοι από τον Δημόκριτο διότι και εκεί αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά εργασιακά προβλήματα, λόγω της ιδιωτικοποίησης του Κέντρου, έχουμε ξεσηκωθεί και προσπαθούμε κάθε μέρα να σταματήσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε που σκοπό έχουν το θάψιμο του Κέντρου.
Το πρόβλημα είναι το εξής: Το ζήτημα του ΙΓΜΕ, το οποίο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την προσφορά του και το έργο του και το επισημάνω συνεχώς στους Κυρίους των εκάστοτε διοικήσεων, στα μαγαζάκια αυτά , ας πάρει τον καλύτερο νόμο τύπου Τρίτση κλπ κλπ.
Πάντοτε λέω ευθέως και σε ότι αφορά τον Δημόκριτο, είχαμε έναν τρομερό καθηγητή, που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί για να έρθει ο πρώτος επιλαχών και να βγει μετά πρόεδρος. Έτσι αυθαιρετούν αποφασίζουν μόνοι τους, στους  διαδρόμους λένε χίλια δύο.
Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την σημερινή Διοίκηση του ΙΓΜΕ από την εποχή που οι κηφήνες αυτοί δεν ήταν μόνο στους διαδρόμους αλλά και σε διάφορα Υπουργεία «συμβουλάτορες» και εγώ προσωπικά εγώ διαπληκτιστεί στην ΓΓΕΤ επί εποχής Τσοχατζόπουλου με τους Κυρίους αυτούς.
Το πρόβλημα είναι εμείς τι κάνουμε;
Πρέπει λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε μια γροθιά, να διώξουμε το «εγώ» πίσω από τον εγκέφαλο μας να το διαγράψουμε τελείως και να βάλουμε το «ΕΜΕΙΣ».
Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι αυτή την στιγμή είναι το ΙΓΜΕ, αύριο το ΕΛΚΕΘΕ, μεθαύριο ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κ.ο.κ. και κυρίως να μπουν στο παιχνίδι αυτό και οι Πανεπιστημιακοί οι οποίοι έχουν σειρά. Τα Νομοσχέδια είναι έτοιμα για όλους! Αυτό ήδη έχει επιληφθεί και προβλέπονται ιδιωτικοποιήσεις από διάφορες συρρικνώσεις οργανισμών από το 1985 όταν πρωτοστήθηκε το Υπουργείο με Υπουργό τον Λιάνη. Κάθε φορά βγάζουν από το συρταράκι τον ίδιο Νόμο και τον χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει κατά το δοκούν ανεξάρτητα ποια Κυβέρνηση ή ποιος Υπουργός είναι εκείνη την στιγμή.
Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να βγούμε στους δρόμους! Δεν έχουμε άλλη επιλογή, τέλειωσε η ιστορία…
Και αυτό αποδείχτηκε το 2009 που κατά κάποιον τρόπο με τις δυναμικές διαμαρτυρίες μας, πάγωσε ο Νόμος Χατζηδάκη.
Τώρα το ποιος είναι ο ρόλος του ΙΓΜΕ και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων γενικά, ας ρωτήσουμε όλη την περιφέρεια στη επικράτεια. Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που το λέω και συγκινούμαι. Το 2000 μας ανατέθηκε από την ΕΕ να μετρήσουμε όλο το Αιγαίο στο εργαστήριο Έρευνας και Περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας να κάνω χαρτογράφηση. Όταν πήρα στα χέρια μου ένα βιβλίο που το διάβασα μετά πήγα στην Ικαρία, ότι οι συνάδελφοι του ΙΓΜΕ που αναφερόντουσαν με τα ονοματά τους και περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια αναλυτικά τις διαδρομές, τα μονοπάτια,  που μας βοήθησαν περπατήσουμε σε δύσβατα βουνά και στις ρεματιές που όπου δεν υπήρχε κανονικός δρόμος το 2000.


Κατάγομαι από τον Νομό Ηλείας και έχω στην μνήμη μου ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε εργοτάξιο του ΙΓΜΕ στο Κατάκολο με θύματα Γεωτρυπανιστές. Έπεσαν στην ώρα του Καθήκοντος. Και δεν ήταν το μοναδικό. Και σε  άλλες περιπτώσεις χάσανε την ζωή τους εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ σε ώρα εργασίας. Με κόπο θυσίες ιδρώτα και αίμα δημιουργήθηκε όλος αυτός ο τεράστιος επιστημονικός Πλούτος στο ΙΓΜΕ. Αυτά όμως δεν τους ενδιαφέρουν, τους ενδιαφέρουν πως θα ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ!!
Πρέπει να θυμόμαστε και να το λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι στην Μαδρίτη ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗ ΟΛΑ!!
Ας μην ξεχνάμε ότι και στην Ζάκυνθο από έρευνες του ΙΓΜΕ ανακαλύφθηκε νερό που παίρνει φωτιά.
Αυτό θέλουν να πετύχουν! Να τα ξεπουλήσουν όλα, με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις και να μην ξέρει κανένας τίποτα!
Ας πάνε να ρωτήσουνε τους απλούς ανθρώπους στην Επαρχία τι έχει προσφέρει το ΙΓΜΕ!

Σας ευχαριστώ Πολύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: