16 Μαΐου 2018

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ «ΣΕΠ»


Αθήνα, 16/5/2018
                                 

Με την τελευταία ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του «ΣΕΠ» συνεχίζει με συνέπεια την μέχρι σήμερα πορεία του, στην κατεύθυνση της υπηρέτησης των κελευσμάτων των εκάστοτε Διοικήσεων και Πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου μας.

Συνεχίζει με συνέπεια τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε σχέση με το Συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, της συκοφάντησης των εργαζομένων και του συλλογικού τους οργάνου, χρησιμοποιώντας όλο το οπλοστάσιο των συκοφαντιών και παραπληροφορήσεων των προηγούμενων διοικήσεων (θυμηθείτε το περιεχόμενο της προηγούμενης γραπτής παρέμβασης του δικηγόρου τους).
Καθώς είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι καλόπιστοι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά τα πραγματικά γεγονότα, δεν θα αναλώσουμε ούτε το δικό μας ούτε το δικό σας χρόνο, επιχειρηματολογώντας για όλα αυτά.

Τονίζουμε όμως ότι είναι άλλη μια καλή ευκαιρία, όσοι ελάχιστοι συνάδελφοι συνεχίζουν καλόπιστα να στηρίζουν αυτό το μόρφωμα, να προβληματιστούν για το ρόλο του, καθώς και στο τελευταίο κείμενό του επαναλαμβάνει τη γενναιόδωρη πρόταση του κ. Σταθάκη να πάρουμε κάτι και να ησυχάσουμε, ξεχνώντας μάλιστα και τη διεκδίκηση της αποκατάστασης των παράνομων παρακρατήσεων των μισθών μας.

Ένα μόνο σχόλιο σε ότι αφορά στη στάση του δικηγόρου του Συνδικάτου, στις πρόσθετες παρεμβάσεις που κάνουμε για να αποτρέψουμε πιθανές κατασχέσεις. Ο δικηγόρος μας σε όλες τις παραστάσεις του, θέτει και θα συνεχίσει να θέτει με μεγάλη σαφήνεια ακριβώς ότι του έχουμε ζητήσει να αναπτύξει: ότι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι βεβαίως δικαιούνται και πρέπει να λάβουν τα προβλεπόμενα από το συμβόλαιο, αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με τη μέθοδο των κατασχέσεων που θα σημαίνει και το κλείσιμο του ΙΓΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: