21 Μαΐου 2018

ΕΚΑ:ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site:www.eka.org.gr e-mail:eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.:   4316                                                  Αθήνα, 21/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑ Γιώργο Μυλωνά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι συνάδελφοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Παρασκευή 18/05/2018.

Είναι ορατός ο κίνδυνος να παύσουν οι δραστηριότητες του ΙΓΜΕ λόγω των επικείμενων κατασχέσεων. Δρομολογούνται από το ΥΠΕΝ καταστροφικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Ινστιτούτου οδηγώντας το σε κλείσιμο και εν τέλει στην ιδιωτικοποίησή του. Επιπλέον, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν πρώην εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, αυτές δεν εφαρμόζονται, ενώ αναμένεται να μην καταβληθεί η μισθοδοσία του μηνός Μαΐου, αν δεν ξεκινήσει η εκταμίευση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του 2018.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών των προβλημάτων ήρθε και η άρνηση του Υπουργού και των συμβούλων του να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην κινητοποίηση της Παρασκευής, τοποθετώντας στην είσοδο του Υπουργείου κάποιον συνεργάτη τους, ο οποίος μάλιστα δήλωσε αναρμόδιος.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την απαξίωση των συνδικάτων, εκ μέρους του Υπουργείου, και ειδικότερα των συναδέλφων εργαζομένων στο ΙΓΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ

Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: