ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

23 Μαΐου 2018

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠ (πρι)…..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 
23/05/2018
ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠ (πρι)…..

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,
Θρασύτατα και πάλι ο ΣΕΠ(πρι) απειλεί με μηνύσεις, αγωγές και άλλες προσφυγές στην δικαιοσύνη για «παρανομίες», «παρατυπίες», «αντισυνδικαλιστικής» και «αντισυναδελφικής συμπεριφοράς» που ο ίδιος όμως υποπίπτει (δεν κατανοούμε για πιο λόγο δεν το αντιλαμβάνεται, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να το κατανοήσουν..) και το ομολογεί αυτό στις ανακοινώσεις και στα δικόγραφα που καταθέτει εναντίων των συναδέλφων του εν ενεργεία και συνταξιούχων με κατάπτυστο περιεχόμενο, με «νομικό» σκεπτικό που υποκρύπτει παραπληροφόρηση με ενδεχόμενο δόλο.
Το Συνδικάτο οφείλει να εξετάσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες με τον Ν.Σ. και να πράξει άμεσα τα δέοντα, διότι δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να παραιτηθούμε από την διεκδίκηση των κλεμμένων μισθών μας όπως αποφάσισε ήδη ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ! Αν οι «συνάδελφοι» του σεπ αμφισβητούν την απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και έχουν διαφορετική άποψη ότι δεν μας αξίζει να τα διεκδικήσουμε, ας παραιτηθούν από τα δικόγραφα της διεκδίκησης αυτής, προκειμένου να μειωθεί το ποσό για να τα πάρουμε αυτοί που το αξίζουμε και έχουμε αξιοπρέπεια.
Προσυπογράφουμε πλήρως την ανακοίνωση του ΕΝΙΑΟΥ (18/5/2018), οπότε αν αυτό τους θίγει ας κάνουν και σε μας αγωγές για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι στο σύστημα, μπας και πάρουν κάποια εύσημα ξανά από τον ΓΔ του ΙΓΜΕ που είναι πολύ «ικανοποιημένος» από την «στάση» τους… Εξ άλλου στο πρόσφατο παρελθόν έχουν απειλήσει και το μέλος μας Δ. Μπάτη με κάποια μορφή μήνυσης επειδή δημοσιοποίησε (ως όφειλε) τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει και το Συνδικάτο τον Δεκέμβριο του 2013 με 39 υπογράφοντες (όχι όλοι μέλη του σεπ, ούτε όλα τα μέλη του σεπ) πάλι για το ζήτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ, όπου ανάπτυξαν τότε ένα νομικό σκεπτικό που έγινε αφορμή να βγάλει εφέτης τον Γενάρη του 2018 αρνητική απόφαση (πρώτη φορά) για συνταξιούχους. Αντί για την γκάφα αυτή να ζητήσουν συγνώμη και να συνταχτούν στην γραμμή διεκδίκησης του Συνδικάτου, συνέχισαν (τον χαβά τους) με αυτό το κατάπτυστο «νέο» νομικό σκεπτικό εναντίον των συνταξιούχων, πιθανά για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, μπας και «βοηθήσουν» στην έκδοση αρνητικών αποφάσεων σε όλους (και στους ίδιους) και να τα χάσουμε όλοι όλα…;;;
Τους προειδοποιούμε ότι πολλοί «σύντροφοί» τους που είναι στον «σύλλογο» αυτό, δεν συμφωνούν ούτε ενημερώθηκαν για αυτή την άθλια ενέργεια, εξ άλλου από τους 39 του 2013 έπεσαν στους 8 υπογράφοντες...
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία του «συλλόγου» αυτού, δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ για το καταστατικό τους (όπως τουλάχιστον διαμαρτύρονται κατ ιδίαν)… Για αυτό τον λόγο, προκειμένου να τους ενημερώσουμε, δημοσιοποιούμε το καταστατικό τους για να μάθουν όλοι (ακόμη και τα μέλη τους), ότι δεν είναι «σύλλογος», αλλά για συνδικαλιστική οργάνωση που υπόκειται στον νόμο 1264/1982, όπου βάσει του νόμου αυτού, κακώς δημιουργήθηκε στον χώρο του ΙΓΜΕ την στιγμή που υπήρχε άλλο Συνδικάτο και μάλιστα πολυπληθέστερο που περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους με όλες τις ειδικότητες του ΙΓΜΕ. Άρα παρατύπως και παρανόμως υφίσταται στον χώρο αυτό και έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι «συναλλάσσονται…» μαζί τους, όπως θεσμικά όργανα της Διοίκησης, Υπουργείου, Κυβέρνησης, Κόμματα κλπ. Καταστρατηγούν κάθε όριο Δημοκρατίας και νομιμότητας.
Κατά των άρθρων του καταστατικού τους δε, θα πρέπει άμεσα να διαγραφούν όλοι από μέλη αυτού του «παρά-συλλόγου», διότι δεν εφαρμόζουν τους στόχους και του σκοπούς για τους οποίους «θεωρητικά» ενεργούν.
 Ως απάντηση στην χθεσινή τους ανακοίνωση (22/05/2018 A.Π. 07/2018), επανεκδίδουμε την ανακοίνωση μας από τις 10/11/2017 (ημέρα των «εκλογών» τους) που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα! (δεν είμαστε προφήτες, αλλά οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνουν).
Κυρίες και Κύριοι «συνάδελφοι» του σεπ… Είστε ανύπαρκτοι και επικίνδυνοι. Εκπροσωπείτε μόνον τον εαυτό σας και τα στενά σας συμφέροντα, όπου αν δεν υπήρχε το Συνδικάτο ΙΓΜΕ και γινόταν πράξη η δική σας πρακτική «αντίληψη» δεν θα υπήρχε σήμερα ΙΓΜΕ, αλλά ούτε και εσείς σε εργασία! Όσοι δεν ευθύνεστε για όλα αυτά εγκαταλείψετε το συντομότερο δυνατό αυτό το μόρφωμα, ή διαλύστετο!

Καλούμε όλους τους νέους συναδέλφους να συμπορευτούν με το Συνδικάτο και να εγγραφούν σε αυτό. Όσοι επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι να συνταχτούν με την παράταξή μας.
Να απορρίψουν πιθανές προτάσεις για εγγραφή τους σε αυτό το παρά-συνδικαλιστικό μόρφωμα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση μας από 10/11/2017:ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

10/11/2017

ΣΕΠ ή ΣΕΠ-ΠΡΙ (παραγωγής ραγιάδων ΙΓΜΕ)

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΕΠ (9/11/2017 A.Π. 51/2017) ή ΣΕΠ-ΠΡΙ, επιβεβαιώνει τις διαχρονικές καταγγελίες του Συνδικάτου αλλά και της παράταξης μας για τον διασπαστικό και ύποπτο ρόλο του μορφώματος αυτού που συνέβαλε σημαντικά και ουσιαστικά στην σταδιακή αποδυνάμωση του ρόλου του ΙΓΜΕ σε όλα τα επίπεδα (προσωπικού, επιστημονικού, θεσμικού, μισθολογικού, εργασιακών δικαιωμάτων κλπ) ειδικά με την ενεργή συμμετοχή του στην περίοδο 2011-2015, όπου συγκυβερνούσε με τα «καλά» παιδιά της στο καθεστώς ..«Ε Κ Β Α Α ααα» έναν χωρίς πάτο κουβά…..(!).
Στην περίοδο αυτή θυμίζουμε επειδή συγκυβερνούσε (με διοίκηση Κωστόπουλου και Κυβερνήσεις, νομίζουν ότι το ξεχάσαμε), παραλίγο να απολύσουν τους 130 εργαζόμενους κυρίως ΔΕ ΥΕ, μας έκοψαν εργασιακά δικαιώματα, μας έφαγαν το 25% συν την υπερβάλλουσα διαφορά, μας έφαγαν το ανθυγιεινό, μας επέβαλαν το νέο ωράριο, μας έκοψαν ως και το κατασκηνωτικό, προσπάθησαν να χάσουμε το νοσηλευτικό, όπως και τελείως την ΕΘΝΙΚΗ (την βρώμικη αυτή δουλειά προσπαθούν να την ολοκληρώσουν τώρα, παριστάνοντας τους σωτήρες του ΙΓΜΕ ξεδιάντροπα)  και όλα αυτά στο όνομα του «ρεαλισμού» και της δικής τους «λογικής», ότι πχ δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις στο ΙΓΜΕ, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις κάνει και ότι πει η κυβέρνηση να το εφαρμόσουμε άμεσα…
Για κακή τους τύχη το Συνδικάτο με Οργανωμένο Αγώνα, απέτρεψε τις απολύσεις, κράτησε το νοσηλευτικό (που κινδυνεύει να χαθεί αν δεν επιτευχτεί συμφωνία στον ΟΜΕΔ), καθυστέρησε την περικοπή του 25% 7 μήνες, κέρδισε πολλά δικαστήρια και εφετεία για 120 περίπου συναδέλφους με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικούμε περήφανα με διαπραγμάτευση να το πάρουμε όλοι (ακόμη και αυτοί που μας το έκοψαν), επανασύστησε το ΙΓΜΕ τον Ιούνη του 2015 (και τους χάλασε την μανέστρα λέγοντας μας τότε κάποια «επιφανή» στελέχη τους ότι δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό διότι ήταν …μνημονική υποχρέωση και ας απολυόταν κάποιοι συνάδελφοι…(!) Ποιο ραγιάς πεθαίνεις..!).
Διεκδίκησε και διεκδικεί όλα τα κλεμμένα όπως του συμβολαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ, όπου πολλοί συνάδελφοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια με εφετεία και Άρειο Πάγο, ζήτημα το οποίο τους ενοχλεί ιδιαίτερα, διότι στριμώχτηκε η πολιτική ηγεσία που τόσο πολύ την στηρίζουν, ανεξάρτητα  ποιος είναι στην κυβέρνηση, διότι η «συλλογική τους» υποτέλεια, υποτάσσεται σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, αρκεί να έχουν  θεσούλες και  εργάκια και οι άλλοι ας πάνε να απολυθούνε. Εικάζουμε ότι και σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να πάρουν την εύνοια της…
Όσο για την «παρακαμαρίλα Λειβαδάρου» που χυδαία επικαλούνται, κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια» με την δική τους παρακαμαρίλα Κωστόπουλου όπου συνεργαστήκαν και χάσαμε όλα τα παραπάνω, έχουν δε το θράσος να καλούν όλους τους συναδέλφους να τους ακολουθήσουν για να παράγουν νέους ραγιάδες στο ΙΓΜΕ. (όπως και ο νέος τίτλος σας ΣΕΠ –ΠΡΙ)
Να θυμίσουμε ότι το Συνδικάτο με οργανωμένο Αγώνα (που ο σεπ ήταν πάντα απέναντι), αντιστάθηκε σθεναρά σε όλες τις Διοικήσεις και κέρδισε όσα περισσότερο μπορούσε, αναγκάζοντας τες να αποχωρήσουν ντροπιασμένες από το ΙΓΜΕ, όπως και του Λειβαδάρου που «λάκιξε» μια μέρα πριν υπογράψουμε στον ΟΜΕΔ το 25% για όλους και τα εργασιακά που εκκρεμούν και θα συνεχιστεί σήμερα με την παρούσα Διοίκηση στον ΟΜΕΔ. Ευχόμαστε στο Συνδικάτο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! (ελπίζουμε να μην βάλουν το χεράκι τους οι σεπίτες και πάλι για να τα χάσουμε…).
Αυτό που τους ενόχλησε στην περίοδο Λειβαδάρου ήταν ότι το Συνδικάτο επιβλήθηκε να μην τους δέχεται η Διοίκηση ως επίσημο όργανο και αυτό τους χάλασε τα σχέδια προς στιγμήν, αλλά βρήκατε «στοργή» από τους νυν Γεν. Δ/ντη του ΙΓΜΕ και ΥΠΕΝ που τους δέχονται εδώ και πολύ καιρό, από την αρχή του έτους  και η συνεργασία τους είναι …αρμονική, παρότι το Συνδικάτο προειδοποίησε επανειλημμένως την πολιτική ηγεσία για την αντιδημοκρατική πατάτα που κάνουν, αλλά φαίνεται η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να μας επιβάλλει όλα τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα που μας ετοιμάζει σύντομα. Τόσο «δημοκρατία» η συριζανελ…!
Αλήθεια συμμετείχε κανείς τους στα χθεσινά συλλαλητήρια; Έβγαλαν κάποια σχετική ανακοίνωση; Ασφαλώς όχι, διότι δεν είναι «επιστημονικής» ιδεολογίας τους…
Από τον Απρίλη του 2015, Το Συνδικάτο προβλέποντας ότι ολοκληρωνόταν ένα μαχητικός κύκλος Οργανωμένων Αγώνων μας μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων, θα γυρίζαμε σελίδα και θα επαναστυστήναμε το ΙΓΜΕ μας, με συνεννόηση με τους πιο καλοπροαίρετους από αυτούς σε μια διαπραγμάτευση που είχε προηγηθεί από 2 χρόνια πριν, συμφωνήθηκε να διαλυθούν τα 2 σωματεία (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και ΣΕΠ) και να γίνει ένα Νέο Σωματείο που να είμαστε μέσα ΟΛΟΙ!
Το Συνδικάτο έκανε το καθήκον του και με όλες τις διαδικασίες και τα έξοδα που χρειαζόταν και έγινε το νέο Σωματείο το Μάη του 2015 και προκηρύχτηκαν εκλογές για την 1/7/2015 μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ενότητας. Με έκπληξη όμως 15 μέρες πριν τις εκλογές ο στενός πυρήνας τους αποφάσισε να κρατήσει ζωντανό το σεπ, με την δικαιολογία ότι δήθεν θα έπρεπε να πάει σε εκλογές στις 30/6/2015 για να ξεμπλοκάρει κάποια χρήματα στην Τράπεζα και μετά θα εντασσόταν στο νέο σωματείο διαλύοντας τον σεπ εισάγοντας και τα χρήματα που είχαν στο σωματείο τους… Αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα και όχι μόνο διατηρήσαν αυτό το μόρφωμα αλλά το ενίσχυσαν με ακόμη χειρότερα μειοδοτικά χαρακτηριστικά από ότι ήταν πριν, αφήνοντας και κάποια «καλά» μέλη τους στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.. (που κάποιοι από αυτούς λειτούργησαν χυδαία ως πράκτορες του σεπ…)
Σήμερα έχουν εκλογές, όμως κάποια μέλη τους είναι και μέλη του Συνδικάτου, τα οποία παρότι προειδοποιήθηκαν και υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2017 ότι από δω και μπρός θα είναι μόνο στο Συνδικάτο, παραμένουν μέλη τους και συνυπογράφουν τις κατάπτυστες ανακοινώσεις τους.
Τους θυμίζουμε βάσει του Καταστατικού του Συνδικάτου στο άρθρο 6 παράγραφο 2, δεν μπορεί πλέον να είναι μέλη σε 2 Σωματεία και διαγράφονται άμεσα από την Ε.Γ. Κάποιοι από αυτούς τους (πονηρούς) συναδέλφους όχι μόνο ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ της 7ης Ιούλη 2017, αλλά ήταν και …υποψήφιοι…! Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι και κάποιοι εκλεγμένοι, αυτό θα μαθευτεί σύντομα όταν πέσει στα χέρια μας το μητρώο μελών τους και θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα ονόματα για να τους θαυμάσουν όλοι οι συνάδελφοι το ήθος και την «δημοκρατικότητά» τους…

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΠ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ «ΣΩΣΕΙ» (άκουσον άκουσον…)

Συμφωνούμε με την χθεσινή ανακοίνωση του Συνδικάτου και περιμένουμε να διαγράψει όλους τους διπλοεγγεγραμμένους και να προχωρήσει σε ανακήρυξη επαναληπτικών εκλογών μόνο για ΔΣ κεντρικού Συνδικάτου η θητεία του οποίου θα λήγει την 7η Ιούλη του 2019, για να διορθωθεί το αλλοιωμένο εκλογικό αποτέλεσμα εξ αιτίας της εισβολής των σεπιτών στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ._

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ (χθες)..!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: