ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

18 Ιουνίου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ


Αθήνα 18/6/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Συνάδελφοι,

Ανά τριετία εκλέγουμε έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ, καθώς και τον αναπληρωτή του. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να τρέφουμε ιδιαίτερες προσδοκίες για τα αποτελέσματα της παρέμβασης των εργαζομένων μέσα από αυτό τον θεσμό, τόσο σε ότι αφορά τους συσχετισμούς (ένας στους επτά) όσο και την πολιτική κατεύθυνση του οργάνου (διορισμένο από την εκάστοτε Κυβέρνηση και Υπουργό).

Θεωρούμε όμως ότι αυτός ο θεσμός μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά, τόσο για να μεταφέρονται και να στηρίζονται οι θέσεις, οι απόψεις, ο προβληματισμός και οι προτάσεις των εργαζομένων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όσο και για να εξασφαλίζεται η άμεση ενημέρωση τους για τα τεκταινόμενα στη Διοίκηση του ΙΓΜΕ.

Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα της έλλειψης τόσο ενός κανονιστικού πλαισίου για την επικοινωνία του εκπροσώπου με τους εργαζόμενους όσο και για τη δέσμευση του στην υποστήριξη θέσεων που συνάδουν με τις διαθέσεις των εργαζομένων. Δυστυχώς αυτό παραμένει στο επίπεδο των ηθικών δεσμεύσεων που αναλαμβάνει προσωπικά κάθε υποψήφιος για τα παραπάνω.

Καθίσταται έτσι προφανές ότι για την επιλογή υποψηφίου για την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. πρέπει να παρθούν υπόψη μια σειρά ζητήματα που ξεκινούν από την εμπειρία και τις γνώσεις του σε σχέση τόσο με τις διαδικασίες των Δ.Σ. όσο και ευρύτερα των προβλημάτων και κατευθύνσεων του ΙΓΜΕ, και καταλήγουν στην αξιοπιστία των προσωπικών δεσμεύσεών του.

Η παράταξή μας συζήτησε τα παραπάνω, εξέτασε τις διαθεσιμότητες και τις δυνατότητες των συναδέλφων που στηρίζουν την ΚΕΣΙ και αποφάσισε ομόφωνα να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του συν. Γ. Βουγιουκαλάκη.

Σας καλούμε να στηρίξετε και εσείς αυτή την υποψηφιότητα, θεωρώντας ότι είναι μία ορθή επιλογή στην κατεύθυνση της προσπάθειας να αξιοποιηθεί αυτός ο θεσμός με τον καλύτερο δυνατό τρόποΗ Ε.Γ. της ΚΕΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: