19 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΗ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΙΓΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ 

19/06/2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στην πολιτικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η Κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όλους τους «λογαριασμούς» των μνημονίων ψηφίζοντας μόλις την προηγούμενη βδομάδα το Πολυνομοσχέδιο του 4ου Μνημονίου, ενώ στα πλαίσια των Νατοϊκών και Ευρωενωσιακών «θεσμών» προωθήθηκε η συμφωνία με τα Σκόπια. Έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, για χάρη τμημάτων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, που διεκδικούν μεγαλύτερα κέρδη από το ξαναμοίρασμα της περιοχής, ληστεύοντας ακόμη πιο ανελέητα τους Λαούς.
Μια Κυβέρνηση που θέτει όλες τις δυνατότητες της χώρας (εργαζόμενους, φυσικούς και ορυκτούς πόρους αλλά και τα νησιά, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια) στα χέρια των μονοπωλίων για να γίνουν εργαλεία για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους, δεν μπορεί να στηρίζει εθνικούς ερευνητικούς φορείς και τους εργαζόμενους σε αυτούς.
Η πολιτική αυτή είναι «συνεπής» συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν το εργατικό, λαϊκό κίνημα δεν βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις θα συνεχιστεί κι από τις επόμενες, ανεξάρτητα ποιο ή ποια κόμματα θα συμμετέχουν σε αυτές.
Στην «προσπάθεια» της εφαρμογής των αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων, θα είναι σε «επιστράτευση» όλος ο κρατικός μηχανισμός με τα «θεσμικά» τους όργανα, τα ΔΣ υπηρεσιών και οργανισμών για να επιβληθεί «δημοκρατικά» αυτή η λαίλαπα, ζητώντας την «συναίνεσή» μας για να φτάσουμε στον πάτο.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται από τους εργαζόμενους είναι μειοψηφικός στην συνολική δομή του Δ.Σ (1 στους 7). Από αυτή την άποψη δεν επιτρέπεται η καλλιέργεια αυταπατών στην συνείδηση των εργαζομένων, η ουτοπική λογική ότι ο αντιπρόσωπος των εργαζομένων θα κάνει προτάσεις στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα τις ψηφίζουν και θα τις υλοποιούν.
Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται εκ των πραγμάτων σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των άλλων μελών του ΔΣ που ζητούν «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή μικρούς μισθούς, λίγες θέσεις εργασίας, αλλά και να ξεπαστρέψουν ότι μας απέμεινε από εργασιακά (κλεμμένοι μισθοί του 25%, ΕΘΝΙΚΗ, Ανθυγιεινό, νοσηλευτικό, κλπ).
Ξέρουμε επίσης ότι φρουροί αντίστασης σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική είναι τα Σωματεία μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν σημασία για τους εργαζόμενους.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει αν στο Δ.Σ του ΙΓΜΕ θα υπάρχει η πραγματική φωνή των εργαζομένων από συνδικαλιστές που θα μας ενημερώνουν και θα προασπίζονται τα συμφέροντά μας, ή οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν να στείλουν ως αντιπροσώπους εργοδοτικούς "μυστικοπαθείς" συμβιβασμένους συνδικαλιστές.
Από αυτή τη σκοπιά καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να προβληματιστεί μέσα από την ίδια του την πείρα και να απαντήσει σε αυτούς που μας μαυρίζουν την ζωή, που επεμβαίνουν "πυροσβεστικά" και καθηλώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, να απαντήσει με την συσπείρωση μαζί μας. Με την ψήφο του, να βροντοφωνάξει μέσα από αυτήν την μάχη ότι ήρθε η ώρα να μπούνε στην άκρη οι συμβιβασμένοι, οι «φρόνιμοι», οι «συναινετικοί», οι «καριερίστες».
Κατά την γνώμη μας οι συνάδελφοι που θα αναλαμβάνουν αυτούς τους ρόλους από την ψήφο των εργαζομένων δεν πρέπει να υπολογίζουν κανένα προσωπικό κόστος κάνοντας τη μέγιστη αντίσταση προς το αποκλειστικό συμφέρον των εργαζομένων και εν προκειμένω για την πραγματική αναβάθμιση του ΙΓΜΕ που επί 3 και πλέον χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας εμπαίζει μέσω του Πρωθυπουργού, Υπουργών, Βουλευτών, Διοικήσεων, υποσχόμενη ψέματα ή απειλώντας μας με τα χειρότερα, αν δεν «συμμορφωθούμε»…..
Μην ξεχνάμε ότι στις 20/03/2012 που η τότε διοίκηση ψήφιζε τις 130 απολύσεις για την οριστική διάλυση του ΙΓΜΕ, ο τότε Εκπρόσωπος των Εργαζομένων, λόγω της εσκεμμένης απουσίας του από το ΔΣ, όχι μόνο απετράπησαν οι απολύσεις και η διάλυση του ΙΓΜΕ, αλλά με οργανωμένο και διαρκή Αγώνα οδηγηθήκαμε στην επανασύστασή του τον Ιούνη του 2015!
Για όλους αυτούς τους λόγους, προτείνουμε να επιλέξετε για εκπρόσωπο των εργαζομένων το μέλος μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΗ, που ήδη κατέθεσε την υποψηφιότητα του για τις εκλογές της 22ας Ιούνη 2018 και διαθέτει ανιδιοτελή και αγωνιστικά χαρακτηριστικά (δεν τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις με την Διοίκηση για άνοδο προσωπικής καριέρας, ή να την βοηθήσει να εφαρμόσει άθλια κυβερνητικά προγράμματα, απαράδεκτα για το κύρος του Ινστιτούτου).
Θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με το Συνδικάτο (εφόσον έχει αγωνιστική ριζοσπαστική τακτική και όχι τον διοικητικό κυβερνητικό χαρακτήρα της ΚΕΣΙ, που με την τακτική της μας οδηγεί σε νέα αδιέξοδα και ήττες) αλλά και με όλους τους εργαζόμενους που έχουν την διάθεση να συνεργαστούν και να αντισταθούν σε κάθε απόφαση που θα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά μας, που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν οι εκάστοτε Διοικήσεις.
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη κάθε αμοιβή που δίνεται ή δινόταν στους Εκπροσώπους των Εργαζομένων. Σε περίπτωση εκλογής του, θα κατατίθεται στο ταμείο του Συνδικάτου, επιστρέφοντάς την στους Αγώνες των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο καθένας μας έχει τεράστια ατομική ευθύνη, αλλά και τεράστια δύναμη! Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές είναι ευκαιρία να αποδείξουμε την δύναμη μας. Το να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους άλλους και να περιμένουμε ήσυχα να μας σώσουν, σημαίνει ότι θα μας βρουν απροετοίμαστους στα μεγάλα χαστούκια που έρχονται το επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Ότι κρατήσαμε όρθιο ήταν με σκληρούς οργανωμένους συλλογικούς αγώνες.
Θυμίζουμε ότι οι εκλογές αυτές διεξάγονται κάθε 3 χρόνια, δηλαδή οι επόμενες θα γίνουν το …2021 (δηλ. σε μια περίοδο εφαρμογής σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων).
Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος σε αυτό το διάστημα δεν ανακαλείται από τους εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση η θέση του εκπροσώπου δεν είναι επιστημονική.

Στις 22 Ιούνη που γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΓΜΕ, η ψήφος μας δεν πρέπει να πάει χαμένη. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 22-7-2018 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ 
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΗ! 
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ!!! 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: