25 Ιουνίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΗ

25/06/2018
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 29 συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στην πρώτη ψηφοφορία! Το αποτέλεσμα δείχνει καθαρά ότι και η 1 ψήφος μπορεί να είναι καθοριστική, αφού το πέρασμα στον 2ο γύρο έγινε με κλήρωση, λόγω της ισοψηφίας με της συναδέλφου Ευγενία Μωραΐτη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά την στήριξη του Χάρη Σμυρνιώτη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα!
Το προεκλογικό κλίμα ήταν μεταξύ των υποψηφίων σε υψηλό επίπεδο. Η μέρα των εκλογών που ήρεμα και ελεύθερα ο κάθε εργαζόμενος κατέθεσε την ετυμηγορία του δίνοντας μηνύματα σε όλους τους υποψήφιους, τα οποία λαμβάνω σοβαρά υπόψη, καθώς και τις παρατηρήσεις συναδέλφων που καλοπροαίρετα μου εξέθεσαν. Περίεργη ήταν η «περιπολία» του Γ. Δ/ντη και της Βοηθού Γ.Δ. στο χώρο των εκλογών λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.
Το καλό κλίμα που θα έπρεπε να συνεχιστεί μέχρι και την επόμενη μέρα αναμέτρησης μεταξύ των δυο υποψηφίων, αμαυρώθηκε με την απόφαση του προεδρείου του Συνδικάτου με την χθεσινοβραδυνή τους «απόφαση», να περιοδεύσει ο Πρόεδρος του Συνδικάτου στα Παραρτήματα, που ταυτόχρονα είναι και υποψήφιος για εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στον 2ο γύρο μαζί με μένα, δήθεν για ενημέρωση για το τεράστιο θέμα της ΕΘΝΙΚΗΣ.
Αποφασίστηκε από τον ίδιο χωρίς τη σύγκλιση κάποιου οργάνου και χωρίς συλλογική αποτίμηση της συνάντησης Συνδικάτου. Οι απόψεις που θα διατυπωθούν στις συγκεντρώσεις αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις του ιδίου, που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή του Εκπροσώπου με το καπέλο του Προέδρου του Συνδικάτου.
Ως Πρόεδρος πήγε με τον Γραμματέα του στη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΝ την περασμένη Τετάρτη, δεχόμενος την αδιαφανή διαδικασία και χωρίς καμία θεσμική διασφάλιση να μεταφέρει την πρόταση του Υπουργού που είναι λιγότερο από 10% και ερχόμενος να θέσει εκβιαστικά διλλήματα του τύπου με πόσα ήσαστε διατεθειμένοι να κλείσετε μια συμφωνία για την ΕΘΝΙΚΗ.
Στην ουσία αντί για αγωνιστική διεκδίκηση και απαίτηση για μια αξιοπρεπή πρόταση από τον υπουργό προσπαθεί μέσα από μια αντιπρόταση του Συνδικάτου να διευκολύνει το παζάρι του Υπουργού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει στην όλη διαπραγμάτευση εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.
Άξιος ο μισθός του, μόνο που σε σύλληψη έρχεται δεύτερος αφού την ιδέα μας την είχε προτείνει «μελετημένα» ο Βακάλης προ πενταετίας! Επίσης ο Υπουργός Σταθάκης έρχεται και αυτός δεύτερος αφού αντιγράφει τους Τσουτρέλη - Παπαβασιλείου.! (φαίνεται ότι η τακτική του να μας τα φάνε όλα, έχει συνέχεια και νέους «συμμάχους» από την πλευρά των εργαζομένων...)
Είναι τουλάχιστον πρόκληση η δωρεάν προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου εκπροσώπου με λεφτά του Συνδικάτου, που στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του Συνδικάτου πέρυσι υπόσχονταν «δήθεν» διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Ούτε το ελεγχόμενο από την ΚΕΣΙ, ΔΣ του Συνδικάτου δεν σέβεται.
Η περιοδεία αυτή θα έπρεπε να γίνει διαπαραταξιακά, αφού ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες στα όργανα, (ΔΣ και Γενική Συνέλευση) με την παρουσία του Χάρη Σμυρνιώτη που έχει βαθειά γνώση του αντικειμένου, αλλά και ικανότητα. Η απουσία από τη περιοδεία του πρώην Προέδρου Συνδικάτου Σμυρνιώτη δείχνει το πανικό του ιδίου και την πρεμούρα της Διοίκησης να κατοχυρώσει τη θέση του Εκπροσώπου στον εκλεκτός της. Η βιωματική εμπάθειά του προς το πρόσωπο του Χάρη Σμυρνιώτη είναι εμφανής και την εκφράζει σε όλες τις αποφάσεις των οργάνων του Συνδικάτου, όπου θρασύτατα λέει ότι «ευτυχώς» δεν ήταν σε συνάντηση με τον Υπουργό (ο Σμυρνιώτης), ειρωνεύοντας ταυτόχρονα ή βρίζοντας τις άλλες παρατάξεις, «αναρωτώμενος» αν υφίσταται το ΕΝΙΑΙΟ και ότι η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι «μαγαζάκι». Ξέχασε να χαρακτηρίσει την δική του παράταξη σε τι «επαγγελματική» κατηγορία το κατατάσσει… Χρησιμοποιεί το Συνδικάτο ωσάν να είναι δική του επιχείρηση Α.Ε. για να κάνουν το κουμάντο Πρόεδρος και Γραμματέας.
Αυτό είναι το «ήθος» του Προέδρου και υποψηφίου για εκπρόσωπο εργαζομένων, που θα ήθελε να κατακτήσει και αυτή την θέση για να ελέγχει πλήρως όλες τις «εξουσίες».
«Υποδεχτείτε» τον στα Παραρτήματα και δώστε στην κάλπη την απάντηση που του αξίζει!
Δημήτρης Μπάτης




Δεν υπάρχουν σχόλια: