25 Ιουνίου 2018

ΕΝΙΑΙΟ



25-6-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΡΟΥ

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΡΟΥ

ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΓΜΕ


Συνάδελφοι,

Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΙΓΜΕ ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματα γνωστά. Τα μηνύματα πολλά, όπως και οι αποδέκτες τους. Θα περιοριστούμε στα κυριότερα.
Το ΕΝΙΑΙΟ, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και σ’ αυτή τη σημαντική συνδικαλιστική διαδικασία, θεώρησε ως κύριο διακύβευμα την ανάγκη να αποφευχθεί η έκφραση, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΓΜΕ, ενός κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συγκαταβατικών – αδιαφανών πρακτικών που τον συνοδεύουν, τις οποίες έχει υιοθετήσει και ακολουθεί πιστά η νέα ηγεσία του Συνδικάτου.
Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων που ψήφισαν, συμμερίζονται αυτή την ανάγκη, όπως δείχνουν οι σημαντικές απώλειες της ΚΕΣΙ μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
Σε ότι μας αφορά, και δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην παράταξή μας σε πλήρη αναντιστοιχία με την αγωνιστική προσφορά και συμπόρευση όλων μας στους δίσεκτους καιρούς που πέρασε και περνάει το ΙΓΜΕ, η υποψηφιότητα του συνάδελφου Μαυρογιάννη που στηρίχθηκε από το ΕΝΙΑΙΟ βρέθηκε μόλις τέσσερις ψήφους μακριά από τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.
Ένα επιπλέον στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, είναι η αποχή καθώς και ο μεγάλος αναλογικά αριθμός άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων.
Ωστόσο, πριν καλά - καλά αποτιμήσουμε αυτά τα αποτελέσματα, καλούμαστε να επιλέξουμε την Παρασκευή, 27-6-2018, τον Εκπρόσωπο και τον Αναπληρωτή, μεταξύ των υποψηφίων που στηρίζονται από την ΚΕΣΙ και την Αγωνιστική Αντίσταση.
Έχοντας υπόψη το διακύβευμα αυτών των εκλογών που προαναφέραμε και τα κριτήρια για την επιλογή προσώπου που θέσαμε, εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΣΙ στον 2ο γύρο. Η σημερινή άλλωστε ενέργειά του να ξεκινήσει «προεκλογική εκστρατεία» στα παραρτήματα, επικαλούμενος το θέμα της «Εθνικής» επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας.
Θεωρούμε ότι υποψήφιος της Αγωνιστικής Αντίστασης, αξιολογώντας σωστά το ρόλο του ως εκπροσώπου όλων των εργαζομένων, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων και της διαφάνειας στο Δ.Σ.
Η δέσμευσή μας για ουσιαστική στήριξη και εποικοδομητική κριτική στο έργο του εκπροσώπου των εργαζομένων, είναι αυτονόητη.



Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: