ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

28 Ιουνίου 2018

ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
28/06/2018
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το αποτέλεσμα των εκλογών για τον Εκπρόσωπο των Εργαζόμενων στο ΔΣ του ΙΓΜΕ, δικαιώνει σε ένα βαθμό όλους εμάς που βρεθήκαμε στο δρόμο του Αγώνα τα τελευταία 10 χρόνια, δεν σκύψαμε το κεφάλι και με μεγάλη ψυχική και ταξική δύναμη ανατρέψαμε την φαύλη αρνητική πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε με την απειλή των απολύσεων, διάλυσης του ΙΓΜΕ, αλλά και μειώσεων μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.

Μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας υποσχέσεων και απειλών μπορεί να θεωρηθεί και ως άθλος η 2η θέση στην πρώτη ψηφοφορία (6 υποψήφιοι), όπου με 29 ψήφους και 18,59%, δίνει μια μεγάλη ευκαιρία (έστω με κλήρωση) στην τελική αναμέτρηση την Παρασκευή 29/6/2018 να γίνει η μεγάλη ανατροπή για να επανέλθει η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ψυχική δύναμη και να φύγουμε από την μαυρίλα που μας καλλιέργησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου (κεσι) ότι «τίποτα δεν γίνεται» αφού είναι δύσκολα, διότι η Διοίκηση και η Κυβέρνηση δεν μπορούν να μας δώσουν τα κλεμμένα…(!)

Είναι μεγάλη τιμή για μένα από όσους με ψήφισαν, αγνοώντας σειρήνες και απειλές, παρότι είμαι καθ΄ όλα λοιδορούμενος από τον Πρόεδρο και υποψήφιο στις εκλογές για εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΙΓΜΕ. Υποψήφιος που ήρθε πρώτος, ως ο εκλεκτός της Διοίκησης-ΥΠΕΝ-Κυβέρνησης, των παρατρεχάμενων και ποικιλλόμενων παραγόντων, που τελικά υποστηρίχτηκε και από την ΚΕΣΙ. Συγκέντρωσε 58 ψήφους σε σύνολο 168 συμμετεχόντων στις εκλογές 1ου γύρου (37,18%).

Η εκλογή του έγινε εν μέσω ενός τεχνικά διαμορφωμένου κλίματος επαπειλούμενης καθυστέρησης της μισθοδοσίας, (που έσπευσαν κάποιοι χυδαία να το χρεώσουν στις οικονομικές υπηρεσίες του ΙΓΜΕ), ενόψει της δημοσιοποίησης του Νομοθετικού εκτρώματος του νέου μικρού «ευέλικτου» ΙΓΜΕ του Σταθάκη, μιας πρότασης - πρόκληση για να μας εκβιάσουν να πάρουμε τα λεφτά που “βάλαμε” για την ΕΘΝΙΚΗ (λιγότερο από 10% του αιτούμενου ποσού όπως μας μετέφεραν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του Υπουργού), και της υπόσχεσης για δήθεν ΑΜΕΣΗ;;;; χορήγηση του 25% των κλεμμένων μισθών. Κουτοπόνηρες υποσχέσεις, αλλά και απειλές, που επιβεβαιώθηκαν με την χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας 1629/44 τι ΙΓΜΕ «οραματίζεται» η κυβέρνηση…

Στο 2ο γύρο των εκλογών καλούμαστε να εκλέξουμε τον εκπρόσωπο μας στη Διοίκηση, όπου το κριτήριο της αταλάντευτης υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αλλά και της υπεράσπισης του ρόλου του ΙΓΜΕ θα πρέπει να βαρύνει στην επιλογή μας .
Στα κρίσιμα θέματα όπως ήταν το εσωτερικό θεσμικό πλαίσιο του ΙΓΜΕ (ΚΚΠ, ΚΟΔ, Κανονισμός λειτουργία ΔΣ ΙΓΜΕ) αλλά και στο νεοφιλελεύθερο Στρατηγικό Επιχειρησιακό πλαίσιο του ΙΓΜΕ, με σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση του Ινστιτούτου, στην υποβάθμιση της Βασικής έρευνας αλλά και της εργαστηριακής και εργοταξιακής έρευνας, με outsourcing και εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ο υποψήφιος της κεσι όχι μόνο δεν παρέστη στα καθήκοντα του ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος αλλά και ως Πρόεδρος του Συνδικάτου, αλλά προτίμησε τις πασχαλινές διακοπές, ή να περιοδεύει για ψήφους στα παραρτήματα, προκειμένου να μην υλοποιήσει ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Συνδικάτου αποτροπής της ψήφισης τους. Φαίνεται ότι για τον ίδιο η «ψυχική» του ξεκούραση και η λύσσα να εκλεγεί Εκπρόσωπος, είναι πολυτιμότερη από την υλοποίηση των «επίπονων» αποφάσεων του Συνδικάτου.

Αλλά το ίδιο έκανε και με το 25% αφού με νέες “απουσίες” του ως Προέδρου του Συνδικάτου, διευκόλυνε τη πραγματοποίηση συνεδριάσεων του ΔΣ κάνοντας πλάτες στο προσχεδιασμένο δούλεμα Διοίκησης και ΥΠΕΝ.
Αλλά και για την ΕΘΝΙΚΗ διευκόλυνε τον Υπουργό ΠΕΝ στην σκηνοθετημένη φιέστα συνάντησης υπουργείου με δικηγόρους συνταξιούχους και Συνδικάτο προκειμένου να προωθήσει μια αδιαφανή διαπραγμάτευση (που συμμετείχε ο ίδιος ως Πρόεδρος) προκειμένου να εκβιάσει τους εργαζόμενους σε μια συμβιβαστική λύση ξεπουλήματος των δικαιωμάτων τους που έχουν αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει την βρώμικη δουλειά για το ΙΓΜΕ.

Να θυμηθούμε ότι σε επίπεδο «διαπραγμάτευσης» με τη Διοίκηση ως Πρόεδρος ξέχασε θέματα όπως το Νοσηλευτικό, το Ανθυγιεινό, το Εκτός Έδρας, αλλά ακόμη και τα έξοδα κηδείας θανόντων συναδέλφων μας όπως των Προδρομίδη, Τριανταφύλλου, Γερούκη.

Όταν κάποιος πιθανός Εκπρόσωπος με το καπέλο του Προέδρου έχει κάνει όλα αυτά πόσο αξιόπιστα θα στηρίξει τα αιτήματα μας στο ΔΣ;;;
Το τραγικό θα είναι ότι αν εκλεγεί, ο Υπουργός θα θεωρήσει ότι με την συναίνεση των εργαζομένων διά των εκλεγμένων εκπροσώπων τους «συναινούν» στο να χάσουμε όλα μας τα παραπάνω δικαιώματα που προανέφερα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το ΙΓΜΕ υπάρχει χάρη στους Αγώνες των εργαζομένων και μόνο! Από την πείρα των Αγώνων μας με την καθοδήγηση του Χάρη Σμυρνιώτη, αλλά και του κινήματος, διδάχτηκα πολλά και το κυριότερο να μην σκύβω το κεφάλι στον εχθρό! Διότι όταν ένας συνδικαλιστής σκύβει το κεφάλι, επί της ουσίας δίνει τα κεφάλια των συναδέλφων του που τον ψήφισαν! Αυτό δεν θα το πράξω ΠΟΤΕ, αψηφώντας οποιεσδήποτε απειλές τιμώντας έτσι επί της ουσίας όχι μόνο τους Αγώνες μας, αλλά και όλους τους Ταξικούς Αγώνες που έδωσαν και θυσιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι δικαιώματα!

Το αποτέλεσμα των εκλογών του 1ου γύρου, διασφαλίζει την διαφάνεια και σας καλώ με την ψήφο σας, να μου δώσετε φωνή για την επόμενη κρίσιμη τριετία που θα είναι η ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ για το ΙΓΜΕ που θέλουμε, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει το έργο του στην Κοινωνία, αλλά και για την επιστροφή όλων των κλεμμένων. Έτσι η ΦΩΝΗ αυτή θα είναι ΔΥΝΑΤΗ, ανυποχώρητη στα δίκια μας χωρίς συμβιβασμούς και αλισβερίσια!

Σας καλώ όμως όλους, με την ψήφο σας να δυσαρεστήσετε Διοίκηση ΥΠΕΝ Κυβέρνηση, και λοιπούς καλοθελητές.

Σας καλώ όλους μαζικά στην ψηφοφορία την Παρασκευή 29/6/2018 για την 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ!!!!

Δημήτρης Μπάτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: