01 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 02-10-2019 ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.Α.Μ. ΙΓΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 02-10-2019
ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Συνάδελφισσες  Συνάδελφοι,
Η παράταξη μας πιστή στα συμφέροντα των εργαζομένων και του εργατικού ταξικού κινήματος, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ Πανελλαδικά να συμμετάσχουν στην αυριανή Απεργία 2/10/2019 που έχει κηρύξει και η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ (παρά τον εργοδοτικό ρόλο της πλειοψηφίας της) αλλά και όλα τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της χώρας.
Απορία μας προκαλεί η άρνηση της πλειοψηφίας του Συνδικάτου ΙΓΜΕ να στηρίξει αυτήν την απεργία με μια έκτακτη και ουσιαστική ενημέρωση προσωπικού για την σημασία της αυριανής απεργίας κατά του αντεργατικού - αντιδραστικού νομοσχεδίου, που αν τελικά ψηφιστεί, καταργεί τα Συνδικάτα, τις ΣΣΕ και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα όπλα που είχαν για να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Βάζει «ταφόπλακα» στις ΣΣΕ τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Ουσιαστικά  επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καθώς και τις Γενικές Συνελεύσεις.
Το Συνδικάτο μας με μια «χλιαρή» ανακοίνωση, περιορίζεται ότι όποιος θέλει να απεργήσει καλύπτεται από την απόφαση του ΕΚΑ, αποκρύπτοντας ότι είναι και απόφαση της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας δε το νομοσχέδιο ως «μίνι», υποβαθμίζοντας την άθλια αντεργατική σημασία του.
Για εμάς πρωτοπόροι στους αγώνες θα έπρεπε να είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές που οι εργαζόμενοι εκλέγουν για να αγωνιστούν πάση θυσία για όλα τα ζητήματα που αφορούν όλους μας.
Τίθεται το ερώτημα: θα συμμετάσχουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Συνδικάτου ΙΓΜΕ αύριο στις κινητοποιήσεις καλώντας όλους τους συναδέλφους για να ακολουθήσουν;
Το θεωρούμε αδιανόητο για το πολύ σοβαρό ζήτημα του άθλιου αντεργατικού νομοσχεδίου, αν δεν το πράξουν.
Οι εκλεγμένοι της παράταξης μας του ΕΑΜ – ΙΓΜΕ, θα  απεργήσουν αύριο και καλούμε όλους τους συναδέλφους να κατέβουν στις κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις που έχει παραρτήματα το ΙΓΜΕ.
Στην Αθήνα προσυγκέντρωση για τους συναδέλφους του ΙΓΜΕ στην Κοραή (Πλατεία Κλαύθμωνος) στις 10.30πμ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ,
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: