22 Οκτωβρίου 2020

Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ “ εαγμε”

                                      ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 22.10.2020

Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ “ εαγμε

ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκληρώνει το έγκλημα της οριστικής διάλυσης του ερευνητικού ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, αξιοποιώντας στο έπακρο τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ επί «ΕΑΓΜΕ», στέλνοντας τον εκκαθαριστή σήμερα να ξεκινήσει την βρώμικη  δουλειά του για το ξεπούλημα του ΙΓΜΕ!

Με ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδικάτου μας ενημερώνει για συνάντηση στα γραφεία της Διοίκησης, για ΜΙΑ συνάντηση “γνωριμίας” με τον εντεταλμένο πολιτικό νεκροθάφτη του ΙΓΜΕ, που προφανώς δεν θα εκτελέσει προσωπικές επιλογές αλλά κυβερνητικές εντολές.

Η πλειοψηφία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ, αντί να ξεσηκώσει το σύμπαν, τουλάχιστον με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΉ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, για να κάνει πράξη τις ομόφωνες αποφάσεις ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ για να μην πατήσει ο εκκαθαριστής και να πιέσουμε αγωνιστικά και ενωτικά για την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, «περιορίζεται» στο να συναντηθεί με τον εκκαθαριστή προκειμένου να διαπραγματευτεί… τι άραγε;;; τα παρανόμως παρακρατηθέντα λεφτά μας;;;;  το ξεπούλημα του ΙΓΜΕ έναντι πινακίου φακής;;;

Και ως συνήθως το προεδρείο (με πρόσχημα τον covid 19) θέλει να πάει μόνο του να συναντήσει τον εκκαθαριστή στο γραφείο του ΓΔ μαζί με τον νομικό μας σύμβουλο, αρνούμενο στην ουσία την διαπαραταξιακή παρουσία του Συνδικάτου.

Ποιος φοβάται τη διαφάνεια ώστε να μην βρίσκει μια αίθουσα επαρκή στο κτήριο των 11.000 τμ στο κτήριο του Ολυμπιακού Χωριού για μια θεσμικά και δεοντολογικά σωστή συνάντηση! Ποιος άραγε;;;

Είναι προφανές ότι η άρνηση τους να συμμετέχουμε στη συνάντηση και εμείς που ως παράταξη δικαιούμαστε με την συμμετοχή μας στην Ε. Γρ. του Συνδικάτου, την θεωρούμε τουλάχιστον ύποπτη αλλά και επικίνδυνη γιατί η υποχωρητικότητα στις εργοδοτικές πιέσεις αποκλεισμού μας δεν θα φέρει και τα καλλίτερα δυνατά αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση όπως έχει μέχρι σήμερα αποδειχτεί.

Επιπλέον θεωρούμε εξ  ίσου απαράδεκτο το να μην συναντηθούμε με το Δικηγόρο του Συνδικάτου σαν Εκτελεστική Γραμματεία (διαπαραταξιακά) πρακτική που ακολουθήθηκε (όχι με ευθύνη του Δικηγόρου) και στο πρόσφατο παρελθόν με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα

Αυτή τη φορά όμως το κύριο θέμα που μας αφορά όλους που είναι η επιστροφή των κλεμμένων και του τελευταίου ευρώ σε όλους τους συναδέλφους, δεν δικαιούνται να πάνε μόνοι τους και πρέπει όλοι να απαιτήσετε να είμαστε με διαπαραταξιακή εκπροσώπηση!

Η πρόταση μας στο ΔΣ του  Συνδικάτου σήμερα ήταν να σας καλέσει σήμερα όλους στις 16.00 να είμαστε όλοι έξω από το γραφείο του Γ.Δ. στην πρώτη συνάντηση με τον νεκροθάφτη του ΙΓΜΕ!

Η απάντηση από την πλειοψηφία όχι μόνο ήταν αρνητική στις προτάσεις μας, αλλά μας ανακοινώθηκε ότι μόνο ο Πρόεδρος θα παραστεί επειδή έτσι το θέλησε ο ΓΔ της εαγμε ???? συμπληρώνοντας ότι η διαφάνεια του Συνδικάτου δεν κατοχυρώνεται από τη διαπαραταξιακή εκπροσώπηση αλλά από τη παρουσία του και μόνο δεδομένης εμπιστοσύνης που του δίνει η έστω και ψαλιδισμένη πλειοψηφία του!!!

Καμαρώστε τον…(!) αφού μετά από πολλά χρόνια θητείας του στο Προεδρείο του Συνδικάτου (προ ΚΕΣΙ) ανακάλυψε ότι η διαπαραταξιακή εκπροσώπηση που εφάρμοζε τότε το Προεδρείο ακόμη και όταν είχε την απόλυτη πλειοψηφία είναι περιττή!!

Μετά από αυτή την «άκρως δημοκρατική τοποθέτηση» κάθε σχόλιο είναι περιττό και αυτό που συστήνουμε είναι αυτό που ξεκίνησε στη τακτική Γενική συνέλευση με την ουσιαστική αμφισβήτηση προς το Προεδρείο να ολοκληρωθεί με την πλήρη καταψήφιση τους σε επόμενη Γ. Συνέλευση.

Δυστυχώς αν κρίνουμε και από τις μονοπαραταξιακές διαπραγματεύσεις τους δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλους μας. Είναι σαφές ότι δεν θέλουν μάρτυρες στα μαγειρέματα τους και για αυτό σας καλούμε σε ενωτική αγωνιστική  επαγρύπνηση  επιφυλακή διότι οι εξελίξεις θα είναι καταστρεπτικές για όλους!

 

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΤΩΡΑ!

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: