28 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 1629/44 ΓΙΑ ΙΓΜΕ

28/06/2018

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 26/6/18 στις 19.15 δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Σύμμαχο των Αγώνων μας και Βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, ότι ο Σταθάκης κατέθεσε αιφνιδιαστικά (κατά την προσφιλή του κυβερνητική τακτική) τροπολογία για το ΙΓΜΕ και ζήτησε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους του ΔΣ του Συνδικάτου, ζητώντας συνεργασία για την τοποθέτηση του κόμματος (ΚΚΕ) στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή.

Σεβόμενοι τα όργανα του Συνδικάτου, ενημερώσαμε άμεσα τους συναδέλφους της Ε.Γ., Λιονάκη, Σμυρνιώτη και Μαυρογιάννη. Ταυτόχρονα βρήκαμε την τροπολογία από τη ιστοσελίδα της Βουλής και την κοινοποιήσαμε σε όλους τους συναδέλφους προς ενημέρωση (δεν την λάβατε όμως διότι το μαιλ για μια ακόμη φορά πήγε στα «ανεπιθύμητα»…) και προτείναμε να γίνει άμεση σύγκλιση του ΔΣ, έστω και τηλεφωνικώς, διότι τα χρονικά περιθώρια ήταν περιορισμένα αφού, θα ψηφιζόταν την επομένη στις 10.00πμ και θα έπρεπε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και βουλευτές πλην ΧΑ για να υπερασπιστούν την άποψη του Συνδικάτου.

Από την πλευρά της ΚΕΣΙ εκπλαγήκαμε από την αδιαφορία, σαν μην ήταν τόσο σημαντικό η απειλή Σταθάκη για το «νέο» ΙΓΜΕ, όπου επί της ουσίας θα τα χάσουμε όλα τα δικαιώματα και διεκδικήσεις. Ανησυχήσαμε από τα μαιλ του Προέδρου που μας «καθησύχαζε» ότι την άλλη εβδομάδα θα συγκληθούν τα όργανα του Συνδικάτου για να αποφασίσουμε σχετικά…

Φαίνεται ταράξαμε την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου στα παραρτήματα που την χρεώνει στο ταμείο του Συνδικάτου, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τα όργανα του Συνδικάτου για να προπαγανδίζει προσωπικές του απόψεις για το μεγάλο ζήτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ που αφορά κλεμμένους μισθούς δεκαετιών όλων μας.

Αργά το βράδυ διαπιστώθηκε η ΚΕΣΙ δεν είχε σκοπό να συγκαλέσει το ΔΣ του Συνδικάτου για να παρέμβει σε Βουλευτές και κόμματα, παρά μόνο ίσως με κάποιο τηλεφώνημα ή κάποιο μαιλ, αν και όποτε θα το έκαναν.

Ως μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ ο Δ. Μπάτης ενημέρωσε σχετικά και εξουσιοδοτηθήκαν με ο Αντιπρόεδρος Χ. Σμυρνιώτης και το μέλος του ΔΣ Δ. Μπάτης, να παρέμβουν και να ενημερώσουν κόμματα και βουλευτές στην Βουλή, για την πολιτική αναξιοπιστία του Υπουργού Σταθάκη που επι 12μηνο κοροϊδεύει νυν και τέως εργαζόμενους του ΙΓΜΕ και ετοιμάζει το νομοθετικό εξάμβλωμα του “νέου ΙΓΜΕ”.

Ενημέρωσαν για τις πάγιες θέσεις του Συνδικάτου στους οι βουλευτές Μανωλάκου (ΚΚΕ), Δανέλλη (ΠΟΤΑΜΙ) και Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ), όπου τοποθετήθηκαν όλοι ακόμη και ο βουλευτής της ΝΔ Αθανασίου καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του Υπουργού και καταψήφισαν με Όχι ή Παρών προειδοποιώντας τον Υπουργό για τις επόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει να φέρει για το ΙΓΜΕ.

Σε αυτή την πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία για τα καθήκοντα του Προέδρου και υποψήφιου Εκπρόσωπου και συνολικά της ΚΕΣΙ, κάναμε το καθήκον μας σώζοντας τη αγωνιστική τιμή και υπόληψη των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ και λυπούμαστε που ο Πρόεδρος του Συνδικάτου, όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον του αλλά διαμαρτύρεται κιόλας. Φαίνεται ότι είναι πιο σημαντικό για αυτόν η θέση του Εκπροσώπου, παρά το τι ΙΓΜΕ θα έχουμε αύριο και με τι δικαιώματα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλο ένα επιχείρημα για την επιλογή του αγωνιστικού υποψήφιου Εκπροσώπου Δ. Μπάτη!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: