19 Οκτωβρίου 2020

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 23ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Ε.)

 

Αρ.Πρ.142                                                                                                        Αθήνα, 16.10.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Ε.)

Την Παρασκευή 16.10.2020 που πραγματοποιήθηκε το 23ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ο.Μ.Ε μετά από εισήγηση της απερχόμενης Διοίκησης αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουμε στο 23ο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε., εκπροσωπώντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία, Λιγνιτωρυχεία, Λατομεία, στην έρευνα και στις διοικητικές υπηρεσίες των επιχειρήσεων του κλάδου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας για το μέλλον.

Με βάση την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του Δ.Σ. όπου συνεργαστήκαμε αγαστά και με τρόπο υποδειγματικό για το Συνδικαλιστικό γίγνεσθαι της Χώρας αφήνοντας πίσω τις όποιες πολιτικοσυνδικαλιστικές διαφορές μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό εχθρό μας που είναι η εργοδοσία και η κυβερνητική πολιτική.

Εκφράσαμε με απαράμιλλη συνεργασία και ομοψυχία την απόλυτη αντίθεση μας στις αντιλαϊκές, αντεργατικές και καθεστωτικές πολιτικές που εφαρμόζονται και προωθούνται τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την πλευρά των εργοδοτών με στόχο την κατάργηση κάθε κεκτημένου δικαιώματος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας, το οργανωμένο κίνημα μας, παρά τις επιθέσεις από τα πιο αδίστακτα αντεργατικά συμφέροντα, αυξήσαμε την δύναμη μας με νέα Σωματεία Μέλη, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε την καθολική αποδοχή από το σύνολο των εργαζομένων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε οργανωμένα για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Δεσμευτήκαμε ότι με λόγο συγκροτημένο, με σαφείς και ξεκάθαρες πολιτικές και συνεπείς θέσεις, για αποτελεσματικές δράσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών, να υποστηρίζουμε με κάθε αγωνιστικό-διεκδικητικό τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων και του κινήματος μας και να προωθούμε τις πολιτικές που τα εκφράζουν. Συνεπείς στις αρχές, την ιστορία και τους αγώνες μας:

 Αγωνιζόμαστε για:

- Δημοκρατία και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

- Αναδιανομή του εισοδήματος μέσω ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα στηρίζει την εργατική τάξη την φτωχή αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και θα φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο χωρίς φοροαπαλλαγές νόμιμες ή μη.

- Ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη

- Προστασία των κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος

- Το δικαίωμα στη δουλειά για όλους και μόνιμη μέριμνα για τους άνεργους με το 80% του μισθού μέχρι να βρουν δουλειά.

- Την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και μονιμότητα στην εργασία

- Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους

 Λέμε ΟΧΙ:

- Στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και στα συνεχόμενα οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα του λαού μας

- Στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και του Ορυκτού Πλούτου

- Στα αντεθνικά σχέδια ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ

- Στην απαξίωση του ΙΓΜΕ και στην υποβάθμιση του ρόλου του

- Στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων

- Στην απαξίωση των θεσμοθετημένων οργάνων όπως του ΟΜΕΔ που διασφάλιζαν ως ένα βαθμό τις διαδικασίες Μεσολάβησης και Διαιτησίας για τις ΣΣΕ

- Σε νέες περικοπές των μισθών των εργαζομένων

- Στην εργασιακή εφεδρεία

- Στις απολύσεις

- Στον εργασιακό μεσαίωνα χωρίς παροχές, κεκτημένα και χωρίς καν τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα

 Διεκδικούμε:

- Την υπογραφή νέας κλαδικής Σ.Σ.Ε για τον Κλάδο,

- Την προστασία και ενδυνάμωση του κινήματος μας και την ανάδειξη της Ο.Μ.Ε. σε πρωταγωνιστή σε εθνικό επίπεδο προσελκύοντας νέα Σωματεία Μέλη του Κλάδου και ενισχύοντας την δημιουργία νέων Σωματείων σε χώρους χωρίς συνδικαλιστική παρουσία.

 Το κίνημα μας είναι ο εγγυητής! Όλοι μαζί, με γνώση, όραμα, ενότητα και οργάνωση θα πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Χ. Σμυρνιώτης, Φ. Αγγελάτος, Θ. Χαρταβέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: