15 Οκτωβρίου 2020

ΟΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Αρ. πρωτ.: 138

  Αθήνα  15  Οκτώβρη  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 

Η Νέο-Δημοκρατική Κυβέρνησς υλοποιώντας την αντεργατική πολιτική της μας «καλεί» να αυτοφακελωθούμε υποβάλλοντας τα στοιχεία μας μέσω Taxis, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να μπούμε σε μια διαδικασία «νομιμοποίησης» της αντιδραστικής πολιτικής της, …αυτοβούλως.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πιάσει το νήμα από τους προηγούμενους και που αποσκοπεί στον ασφυκτικό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης και στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

Η αξιοκρατία και η ορθή αξιολόγηση εκλείπουν και όχι με ευθύνη των εργαζομένων αλλά των διοικούντων.

Η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε και δεν θέλει αξιοκρατική αξιολόγηση. Χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, την έλλειψή της.

Είναι σαφές ότι δεν έχει να κάνει με το νόημα της λέξης αλλά με την δημιουργία δεξαμενής υπαλλήλων από τους οποίους μπορεί να προχωρήσει σε μελλοντικές μετατάξεις-αποχωρήσεις-διώξεις χωρίς να έχει το οφειλόμενο πολιτικό κόστος οι οποίοι θα ορίζονται με ποσόστωση τουλάχιστον 15% επί του συνόλου.

 

Η ΟΜΕ, με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/6/οικ.18100/25-09-2020), που αναφέρεται στη διενέργεια της αξιολόγησης για την αξιολογική περίοδο του 2019, κρίνει τη διαδικασία αυτής της αξιολόγησης ως απαράδεκτη και επικίνδυνη.

 

Συμφωνώντας με την αντίστοιχη τοποθέτηση και απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (19/3/2019), η ΟΜΕ αποφασίζει την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση για τους εργαζόμενους που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και τα σωματεία τους ανήκουν στην ΟΜΕ.

 ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: