31 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΣΑ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  31/03/2023

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ,

ΚΑΙ  ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η επιστολή που εστάλη από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Συνδικάτου στον υπουργό (επισυνάπτεται) είναι η επιτομή του ραγιαδισμού και του συνδικαλιστικού εξευτελισμού.

Ευχαριστεί (εκ μέρους όλων των εργαζομένων!!!!!!!) τον πολιτικό ψεύτη, μέλος της κυβέρνησης που εξαντλεί τις παροχές της σε απευθείας αναθέσεις, ενώ δεν επιστρέφει τα κλεμμένα δεδουλευμένα μας.

Με δόλο, έβαλε σε νομοσχέδιο «σκούπα» ιδιωτικοποίησης του νερού μια «άθλια αοριστία» που η ΚΕΣΙ ονομάζει …ρύθμιση! Αοριστία η οποία κατά την άποψη των δικηγόρων μας ενδέχεται να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Συνάδελφοι, στο Δ.Σ. του Συνδικάτου που έγινε στις 28/3/2023, σύσσωμοι οι παρόντες εκλεγμένοι με την ΚΕΣΙ (Βουγιουκαλάκης, Γαλανάκης, Ξηρόκωστας, Λασκαρίδης, Κουσερής και Πάσχος) ψήφισαν με 6-4 για να σταλεί η επιστολή που εκφυλίζει κάθε έννοια συνδικαλιστικής δράσης στο ΥΠΕΝ. Βέβαια δεν τόλμησαν μέχρι στιγμής να την κοινοποιήσουν στους συναδέλφους. Την κοινοποιούμε εμείς για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Ψευδώς αναφέρουν πως εκφράζει το ΔΣ του συνδικάτου.

Επί 6 σχεδόν χρόνια πλειοψηφίας της η ηγεσία της ΚΕΣΙ, εσκεμμένα αφήνει ένα ιστορικό Ινστιτούτο να παραπαίει, ισχυριζόμενη ότι «δεν παίρνει θέση σε Διοικητικές πράξεις». Τις Διοικητικές πράξεις που βόλεψε (..κατά σύμπτωση) όλη την ηγετική ομάδα της ΚΕΣΙ τόσα χρόνια τώρα.

Και τώρα ανταποδίδοντας την «αλληλεγγύη» τους, οι κλακαδόροι της προεκλογικής εκστρατείας του Σκρέκα δίδουν τα διαπιστευτήριά τους, μιλώντας εκ μέρους όλων των συναδέλφων!!!

Και τώρα επί του πρακτέου.

Η ψηφισθείσα ρύθμιση που αφορά σε πρώτη φάση, ένα μέρος μόνο των συναδέλφων, είναι κενό γράμμα χωρίς την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που όταν και αν ποτέ συνταχθεί θα εξειδικεύει την εφαρμογή του ψηφισθέντος άρθρου. ΚΥΑ που θα αναφέρει πως, πότε, από ποιόν, σε πόσες δόσεις κλπ θα μας δώσουν τα κλεμμένα (και όχι υπερβάλλουσα μείωση). Το άρθρο δεν εξειδίκευε την εφαρμογή αν και θα μπορούσε για  να μην υπήρχε ανάγκη ΚΥΑ. Αυτό είναι αποτέλεσμα από την  παρελκυστική τακτική αναβολής δυναμικών πιέσεων και αγώνων από την πλειοψηφία του ΔΣ, σε συνεργασία με την Διοίκηση, με την οποία και έχουν προνομιακούς δίαυλους επικοινωνίας.

Η διάλυση του ΙΓΜΕ εξελίσσεται ραγδαία, όπου μετά το Λογιστήριο και αναθέσεις παντού, θα έχουμε οικονομικούς διαχειριστές στα έργα. Σε λίγο θα έχουμε και εργάρχες με τους μόνιμους (όσοι θα έχουν μείνει) για να υπογράφουν μόνο. Και δεν είναι μακριά ο καιρός που θα έχουμε και εξωτερικά συνέργεια μετρήσεων που θα συνθέτει ο εξωτερικός εργάρχης «αφού δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό». Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι θα βρίσκονται σε μια συνεχή ανασφάλεια και θέση αδυναμίας απέναντι στους κατέχοντες την εξουσία υπογραφής ανανέωσης σύμβασης. Αυτή η εργασιακή ζούγκλα και μάλιστα σε δημόσια υπηρεσία είναι ντροπή να υφίσταται.

«Κύριοι» της ΚΕΣΙ:

Εκφυλίσατε ένα ιστορικό σωματείο με παρελθόν αγώνων.

Είστε ψεύτες, όταν ισχυρίζεστε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ συμμετέχουν στην μεθόδευση σας και ευχαριστούν  υποκλινόμενοι την μισή πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία.

Αυτό το σωματείο με συνεχείς οργανωμένους και μαζικούς αγώνες στο δρόμο έσωσε συναδέλφους από απόλυση και το Ινστιτούτο από οριστικό κλείσιμο.

Αυτούς τους αγώνες που δε σεβαστήκατε με την πορεία σας μέσω μεθοδεύσεων και της «εργασιακής ειρήνης» όπως βαφτίσατε το ξεπούλημα των αγώνων μας.

Που είναι τα κλεμμένα; Που είναι τα δεδουλευμένα; Θα μας τα δώσετε εσείς, αν τελικά μας τα φάει η κυβέρνησή σας;

Καλούμε όλα τα μέλη της ΚΕΣΙ που δεν εκφράζονται από την ηγεσία τους που ξεπουλά τον αγώνα μας, να συσπειρωθούν μαζί μας για πάρουμε την πλειοψηφία και να ξαναγεννηθεί αυτό το ιστορικό σωματείο!

Να θυμίσουμε στους συμβασιούχους συναδέλφους μας ότι τον Δεκέμβριο του 2023 αποχωρούν όλοι (χωρίς εξαιρέσεις) και είναι αμφίβολο αν και όποτε αρχίσουν τα νέα έργα για να επανέλθουν κάποιοι από αυτούς έστω και με συμβάσεις.

Ως παράταξη δεχτήκαμε και παροτρύναμε να γίνουν μέλη του Συνδικάτου προκειμένου να αγωνιστούν να παραμείνουν μόνιμοι στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, που είναι χρήσιμοι, αφού εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τους καλούμε έστω και τώρα να κάνουν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ για να μην φύγει κανείς. Η παράταξη μας είναι διαθέσιμη να βοηθήσει σε αυτό. Να μη εμπιστεύονται «μέντορες» που τους υπόσχονται σε προσωπικό επίπεδο, άλλοτε με μαστίγιο και άλλοτε με καρότο, ότι δήθεν θα παραμείνουν έναντι των άλλων που θα φύγουν. Είναι πολιτική της διοίκησης να τους διασπάσει για να  μην γίνει  οργανωμένος αγώνας για να είναι «ήσυχη».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ για κοροϊδία και εμπαιγμό στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ αλλά και γενικότερα σε όλο τον Ελληνικό Λαό την «απελθούσα» κυβέρνηση. Η τετραετής θητεία της απέδειξε πως ήταν η αντιλαϊκότερη,  αυταρχικότερη και αντεργατικότερη μετά την μεταπολίτευση και το απέδειξε με το οριστικό ξεπούλημα σε όλους τους κλάδους. Στο ίδιο μήκος κύματος και Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ, αλλά και η ξεπουλημένοι «σύγχρονοι» εκλεγμένοι συνδικαλισταράδες της ΚΕΣΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΑ ΜΕ ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΑΣ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ (ΜΑΣ) ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ 5-6 ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΕΣΙ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: