24 Αυγούστου 2023

ΕΩΣ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΩΣ ΕΔΩ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ


Aρ. πρωτ: 61                                                                                                                                                                              Αθήνα, 24 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΩΣ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΩΣ ΕΔΩ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Το ΔΣ της ΟΜΕ παρακολουθεί με λύπη και οργή το έγκλημα που γίνεται σε βάρος του τόπου και της χώρας με τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέδειξαν την ανεπάρκεια του «επιτελικού» κρατικού μηχανισμού απέναντι σε υπαρκτούς και όχι εικονικούς  κινδύνους.

27 συνάνθρωποί μας απανθρακώθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έγιναν στην χώρα. Σπίτια και περιουσίες έγιναν στάχτη.  Ο Δασικός πλούτος της χώρας καταστρέφεται και δεν θα σωθεί με μηνύματα του 112 αλλά με στελέχωση της απαξιωμένης δημόσιας υποδομής και του ηρωικού προσωπικού που μάχεται υποστελεχωμένο με ελλιπή και απαρχαιωμένα μέσα.

Η λειτουργία του κράτους προς όφελος του λαού δεν υποκαθίσταται με απευθείας αναθέσεις και προμοτάρισμα του ιδιωτικού τομέα.

Συμμετέχουμε με τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, τις Ομοσπονδίες και τα εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών και άλλους μαζικούς φορείς από όλη την Αττική στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.

Αν νομίζει η κυβέρνηση κι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κόλαση που ζούμε ότι οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν με απάθεια, ανθρώπους να καίγονται, σπίτια να γίνονται στάχτη και τις περιοχές που ζούμε να μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, είναι γελασμένοι. Δυναμώνουμε τη λαϊκή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη για να σώσουμε ότι σώζεται.

Αν έχει η κυβέρνηση την αυταπάτη ότι θα μαυρίζουν τη ζωή μας και εμείς θα καταπίνουμε αμάσητα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί κλιματικής κρίσης ας επανέλθουν στην πραγματικότητα. Η «κλιματική κρίση» έχει αφήσει με μηδέν δασεργάτες τα δασαρχεία; Αυτή φταίει που δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες στους ορεινούς όγκους όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων που είναι αναγκαίες για την πρόληψη και μπορούν να παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην αντιμετώπιση;

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τη υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπής συντήρηση. 

ΦΘΑΝΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: