17 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου 17/12/2014

Αχαρνές, 17- 12 - 2014
                                                                                                     Α.Π.   208/6.2

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η σημερινή μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του ΕΚΒΑΑ στο ΥΠΕΚΑ οδήγησε σε πραγματοποίηση συνάντησης του προεδρείου του Συνδικάτου με τον Αν. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά, παρουσία του προέδρου της ΟΜΕ και εκπροσώπου του συλλόγου συνταξιούχων του ΙΓΜΕ, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα προέκυψαν τα ακόλουθα:
1.     Ο Αν. Υπουργός επανέλαβε με απόλυτο τρόπο τη δέσμευσή του για άμεση υπογραφή της εγκριτικής Υπουργικής Απόφασης για τη χρηματοδότηση του νοσηλευτικού συμβολαίου, το αργότερο έως τη επόμενη Δευτέρα, 22-12-2014.
2.     Δόθηκε εντολή από τον Αν. Υπουργό προς τον Πρόεδρο του ΕΚΒΑΑ για άμεση υποβολή στην Επιθεώρηση Εργασίας της υπογραφείσας νέας ΕΣΣΕ το αργότερο έως αύριο Πέμπτη, 18-12-2014.
3.     Δόθηκε επίσης εντολή για άμεση καταβολή, το αργότερο έως τα Χριστούγεννα, των οφειλόμενων αποζημειώσεων προς τους 69 συνταξιούχους πρώην συναδέλφους μας, όπως και των επιπλέον 88.000€ δικαστικά επιδικασμένων αποζημειώσεων.
4.     Τέλος, ο Αν. Υπουργός αναγνώρισε την αναγκαιότητα πληρέστερης ενημέρωσή του στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα για το σύνολο των οικονομικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του ΕΚΒΑΑ προς εργαζόμενους και συνταξιούχους, προκειμένου να ακολουθήσει συστηματική συζήτηση με το Συνδικάτο για την αντιμετώπισή τους.

Μετά τις ελπιδοφόρες αυτές εξελίξεις το ΔΣ του Συνδικάτου αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Αν. Υπουργός.


Δεν εφησυχάζουμε.
Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνιση.
Παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων.


 


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: