18 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου 18/12/2014

Αχαρνές, 18- 12 - 2014
                                                                                                     Α.Π.   212/6.2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά την χτεσινή θετική παρέμβαση του Αν. Υπουργού με τηλεφωνική εντολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ (παρουσία των εκπροσώπων του Συνδικάτου), να θέσει σε ισχύ την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), που αφορούσε το  Νοσηλευτικό με την υποβολή της στην Επιθεώρηση Εργασίας, η σημερινή διοικητική υπονόμευση της Υπουργικής εντολής πραγματοποιήθηκε (σε συνεργασία Προέδρου του ΕΚΒΑΑ και του αρμόδιου Δ\τή της ΔΥΠΑΝ του ΕΚΒΑΑ) με την μη υποβολή της ΣΣΕ με ηλεκτρονικό τρόπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (όπως προβλέπετε από την ΥΑ 25902/85/1-9-14) αλλά με κατάθεση της στην Επιθεώρηση Εργασίας του ΣΕΠΕ Άνοιξης. Όπως μας διαβεβαίωσε η Επιθεωρήτρια του ΣΕΠΕ Άνοιξης, η καταχώρηση της ΣΣΕ ως έγγραφο στο πρωτόκολο της υπηρεσίας της δεν θέτει σε ισχύ την ΣΣΕ αφού είναι ρητός ο νόμος που αναφέρεται σε ηλεκτρονική υποβολή. Έλεος, κάποιοι Κοι της Διοίκησης, παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο εργαζόμενων με σοβαρές παθήσεις.
Κατόπιν τούτου αναρωτιόμαστε τι μέτρα θα πάρει ο Αν. Υπουργός ενάντια στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ, που υπονομεύει τις αποφάσεις του και τις εντολές του και τον εκθέτει όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους Βουλευτές του Συριζα και του ΚΚΕ στους οποίους δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του Νοσηλευτικού Συμβολαίου κατά την διάρκεια των εργασιών της Βουλής.
Αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Αν. Υπουργός, δεν εφησυχάζουμε. Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων.


 


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: