01 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου 1/4/2015

Αχαρνές, 1 - 4 - 2015
.
                                                                                                                           Α.Π.   47/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δελτίο Τύπου τις 4-2-15 του Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη για επανασύσταση του ΙΓΜΕ ανέφερε ότι:

 Τέλος, θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεσμευτήκαμε στη συνάντηση που είχαμε με το ΕΚΒΑΑ, να επανασυστήσουμε το ΙΓΜΕ. Θέλουμε να επαναφέρουμε σε λειτουργία το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, γιατί είναι βασικό εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας και μάλιστα σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης, καθώς και αποδοτικότερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας σε σχέση με το παρελθόν. Πιστεύουμε ότι, η επανασύσταση του ΙΓΜΕ θα συμβάλει πολύ θετικά για την συνολική αναπτυξιακή και παραγωγική πορεία που θέλουμε να διαμορφώσουμε στη χώρα μας

Δυστυχώς έχουμε φθάσει στην 1-4-15 (πέρασαν δύο μήνες) και ακόμα περιμένουμε την έκδοση ΚΥΑ που θα καταργούσε την ΚΥΑ 25200/11( η οποία διέλυσε  το ΙΓΜΕ), ενώ δεν έχουμε ακόμη σαφή χρονική δέσμευση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της.
Αντίθετα πληροφορούμαστε για συνεχείς γραφειοκρατικές επιπλοκές που προκύπτουν είτε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, είτε από τη μη συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών. Δεδομένης της δήλωσης του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, θεωρούμε ότι η καθυστέρηση των υπογραφών από τους επισπεύδοντες Υπουργούς του Υπουργείου μας είναι αδικαιολόγητη και δημιουργεί ένα κλίμα απογοήτευσης στους εργαζόμενους και απαξίωσης του Ινστιτούτου, σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να γίνεται ο νέος προγραμματισμός της έρευνας, εν όψη του ΣΕΣ και η ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Δεδομένου ότι τελικά απαιτείται η συνυπογραφή της ΚΥΑ από 4 Υπουργούς και εμείς δεν έχουμε ακόμη κανένα επίσημο έγγραφο, ούτε καν με τις υπογραφές των Υπουργών μας προχωρούμε με βάση την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γ.Σ. του Συνδικάτου στις 19-3-2015 στην πραγματοποίηση 3ωρης Προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας 12.30-3.30 αύριο  Πέμπτη 2-4-2015 καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 μπροστά από το ΥΠΑΠΕΝ (Μεσογείων 119).
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ), TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΚΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: