28 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου 28/4/2015

Αχαρνές, 28 - 4 - 2015

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Η Γ.Σ. των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, προκήρυξε για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 29-4-15, 3ωρη Στάση Εργασίας με αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ).στις 13.00 μ.μ και παραστάσεις στα γραφεία των Υπουργών κ. Π. Λαφαζάνη και κ. Δ. Τσιρώνη (Μεσογείων 119), διεκδικώντας την υλοποίηση της γραπτής δέσμευσης τους για κατάργηση του ΕΚΒΑΑ και επανασύσταση του ΙΓΜΕ και του ΕΚΠΑΑ.

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας πριν ένα μήνα πληροφορηθήκαμε ότι για αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο Υπουργών χωρίς όμως κανένα ακόμη πρακτικό αποτέλεσμα, αφού από την πλευρά του Αν. Υπουργού εμφανίζονται συνέχεια κωλύματα νομικού τύπου ή παράλογων οικονομικών διεκδικήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του φορέα. Κωλύματα που μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία αφού θεωρούμε ότι υποκρύπτουν πολιτικού χαρακτήρα διαφωνίες και σκοπιμότητες.

Πιστεύουμε ότι το θέμα της επανασύστασης του ΙΓΜΕ δεν είναι προσωπικό πρόβλημα δύο Υπουργών, αφού η νομοθετική ολοκλήρωση του άπτεται των εξαγγελιών της κυβέρνησης για παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Επόμενα η ανασύσταση ενός Ινστιτούτου 220 εργαζόμενων στην εφαρμοσμένη και βασική έρευνα υποδομής με 60 χρόνια προσφοράς στην ανάπτυξη του τόπου δεν μπορεί να μπλοκάρεται από την ανασύσταση ενός γραφειοκρατικού φορέα όπως το ΕΚΠΑΑ που σήμερα έχει μια μόνο υπάλληλο και το έργο του οποίου μπορεί να προωθηθεί κάλλιστα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ. Ενός φορέα που ιδρύθηκε από τον Σημίτη για προεκλογικούς λόγους συνεργασίας με τους “εκσυγχρονιστές οικολόγους” χωρίς Τακτικό Προϋπολογισμό, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια αναπτυξιακή επιλογή που αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, πολύ φοβόμαστε ότι οι κόκκινες γραμμές βάζει στην υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιώματα μας θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην υλοποίηση των υποσχέσεων της και επόμενα θα πρέπει να εντείνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις μας δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, χαιρετίζοντας όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον Ορυκτό Πλούτο (ΑΕΙ, Επιμελητήρια, ΟΤΑ), τα Συνδικάτα του κλάδου, τα Κόμματα, αλλά και όλο το Λαό που συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα μας για την επανασύσταση και αναβάθμιση του ΙΓΜΕ, για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας, προς όφελος του Λαού και του Τόπου, και καλούμε όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν τον αγώνα μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: